Избиране на уеб Хостинг план за SEO оптимизация

Избиране на уеб Хостинг план за SEO оптимизация1. Надеждност на достъпа

Важно е, когато избирате своя уеб хостинг план да съблюдавате гарантираното време на ъптайм от доставчика на уеб хостинг услугата. Това е процента време от цялото време, в което ресурсът, който желаете да предоставите на интернет аудиторията ще бъде достъпен. Избирайте доставчика си на уеб хостинг с гарантиран ъптайм от над 99,5% от времето (останалото време – 0,5% се използва за рестартиране, обновяване и профилактика на сървърните машини).

2. Колко домейна можете да асоциирате с един уеб хостинг план

Това е важна характеристика, когато желаете да използвате един хостинг план, за да качите на него няколко сайта за различни (или еднакви) ваши дейности, които искате да представите пред интернет аудиторията.

3. Под домейни

Проверете дали компанията доставчик на хостинг плана ви дава възможност да създавате собствени суб домейни от типа име-на-субдомейн.моят-домейн.разширение. Тук важи правилото, колкото повече толкова по-добре, като някои хостинг компании предлагат и неограничен брой подобни домейни.

4. IP адреси

При някой услуги  или за целите на определена дейност се изискват отделен IP адрес на вашия сайт. Проверете дали хостинг пакета, който сте решил да закупите има подобна опция. Най-често ще трябва да доплатите за нея, но важното е да имате възможност за изискването на подобна услуга.

5. Поддържани от сървъра уеб технологии

Важно е да се информирате преди да закупите своя хостинг план от доставчик на този тип услуги – какви технологии ще имате възможност да използвате при изграждането на вашия уеб сайт – PHP, ASP, Perl и т.н.

6. SSL и Shopping cart – нужни при създаване на онлайн магазин

Това са фактори, които оказват значително влияние, ако искате да създадете собствен онлайн магазин, в който да извършвате онлайн разплащания с кредитни карти например или друга форма на онлайн плащания. SSL (Secure Socket Layer) и използването на SSL сертификати ще ви позволи да поддържате по-високо ниво на сигурност за вашите потребители, респективно и по-голямо доверие у тях като ваши клиенти. Поддръжката на т.н. Shopping cart системи ще ви позволи много по-бързо да инсталирате и конфигурирате своя онлайн магазин, а това, както знаете значи по-бързо генериране на печалби от него.

7. Честота на създаване на резервни копия на вашия сайт

В случаите, когато, без да искате повредите нещо по вашия сайт доставчикът ви на уеб хостинг услуги може да ви помогне да върнете старата версия на уеб сайта ви от резервните копия или т.н. backup-и, които всеки доставчик на подобен тип услуги трябва да предоставя на своите клиенти. Важното тук е да следите преди да си закупите уеб хостинг план да сте наясно, колко често фирмата, с която работите прави резервни копия на вашите данни. Това може да ви помогне и при евентуално хакване на вашия сайт да възстановите почти цялата информация.

8. Техническа поддръжка

Всичко, което изброихме до тук е от изключително голямо значение за правилното функциониране на вашия уеб сайт. Избора на хостинг пакет от подходящ хостинг доставчик, обаче може да зависи и съществено от нивото на поддръжка, което той предлага. Добрата поддръжка се характеризира с бързи отговори от страна на екипа за връзка с клиентите, адекватно решаване на евентуално възникнали проблеми с хостинга, приятно отношение, консултиране на клиентите за това – кое е най-правилно и ефективно за тях. Добрата техническа поддръжка може да има огромно значение, ако вие не сте много запознат с изброените до тук неща, защото когато имате въпроси търсите и техните отговори, а никой не може да ви посъветва по-добре от квалифицираните екипи на хостинг компанията.

Материали: Qhoster

Вие хостинг услуги на кои компании ползвате? (тези, които ние ползваме са изброени отдолу)

22 коментара на “Избиране на уеб Хостинг план за SEO оптимизация”

 1. инж. Евгени Йорданов каза:

  мар. 24, 11 в 10:11

  Лично сайтът на SEOптимизация е на хостинг от SuperHosting.bg. Други хостинг услуги ползваме от партньорите ни на Social Me Workshop – ICN.bg. А вие кои ползвате? От кои сте доволни?

 2. Иван Савков каза:

  мар. 24, 11 в 10:17

  Superhosting :)

 3. инж. Евгени Йорданов каза:

  мар. 24, 11 в 11:00

  Благодарим за изчерпателният отговор Андрей. Някой друг да сподели?

 4. Младен Борисов каза:

  мар. 24, 11 в 10:33

  Аз ползвам доста хостинг компании, но главните са 2:
  Суперхостинг за България и Awardspace за международни цели.

 5. инж. Евгени Йорданов каза:

  мар. 24, 11 в 10:35

  А можеш ли да ни разкажеш малко повече за тези Awardspace? Че не съм ги чувал.

 6. Андрей Димитров каза:

  мар. 24, 11 в 10:52

  Аз ползвам услугите на Хостинг България и за момента нямам никакви оплаквания. Това, което най-много ме интересува към настоящ момент е да си набавям хостинги с различни IP-та, предполагам Евгени, можеш да се сетиш каква е причината.

  А причината е както писах в една от последните си статии в блога е, че сайтове с едно и също IP не си придават тежест ако са линкнати, или ако си придават тя е супер минимална.

  За жалост това мое проучване ме върна в каменната ера на оптимизацията :-)

  Но така е правилно – важните неща да се откриват самостоятелно.

  Искам да вмъкна, че Хостинг България предлагат услуга с която можеш да си купиш колкото искаш акаунта с различни IP адреса срещу сумата от 2лв на месец или 24лв на година отгоре върху целия хостинг акаунт.

 7. Анастас Мавродиев каза:

  мар. 24, 11 в 11:26

  Клиент съм на Superhosting от близо 2 години. Много съм доволен.

 8. Николай Илиев каза:

  мар. 24, 11 в 12:07

  СуперХостинг!

 9. Петър Гешев каза:

  мар. 24, 11 в 12:09

  Имам известен опит с AwardSpace, може би една от най-добрите free услуги на пазара, когато става въпрос за features, само че точно поради тази причина трудно смогват с поддръжката и отвреме на време има пи някой и друг downtime. Има и по-добри хостинг провайдери като цяло…

 10. инж. Евгени Йорданов каза:

  мар. 24, 11 в 12:15

  Благодарим ти Петър, относно разяснението около Awardspace. Беше ни интересно да чуем чуждо мнение.

 11. Антон Радев каза:

  мар. 24, 11 в 13:17

  Всички нови клиенти се прекарват първо през предложението за хостинг на Суперхостинг, бута им се и намаление от 15 процента с наш фирмен промо код, и ако все пак си държат на нещо друго, се оправат :)

 12. Ivaylo каза:

  мар. 24, 11 в 22:58

  Аз си хоствам проеките на моя си сървър. Да чукам на дърво до сега съм нямал проблеми а и прибирам парите за хостинг :P

 13. инж. Евгени Йорданов каза:

  мар. 26, 11 в 13:45

  Под на „моя си сървър“, какво точно имаш предвид, Ивайло? Сам си си направил сървър ли? Или си взел Dedicated server и хостваш всичко на 1 място?

 14. Ivaylo каза:

  мар. 27, 11 в 22:36

  Да, купих си машина държа го в сървърното помещение на 1 колека: UPS-и безотказен сигнал генератори за ток сичко :) Много съм доволен и всичко за 0 лева на месец :D а самото сърърче струва 200 лева 2ра рака :)

 15. Владимир Цанев каза:

  мар. 30, 11 в 11:00

  Аз ползвам услугите на host.bg и засега не съм имал проблеми с това. Също така имаме и колокация на 2 машини в един датацентър.

  Като цяло различните IP адреси са доста важни според мен за СЕО-то. Даже се чудя защо си го пропуснал в препоръките.

  Също така можеш да посочиш и някой инструмент за проверка колко домейна има на конкретен ИП адрес.

 16. инж. Евгени Йорданов каза:

  мар. 30, 11 в 11:18

  Да, Влади… прав си. Можеше. Само дето, както си пише по-горе материалите всъщност са от статия на Qhoster. Т.е. съм преправил една статия, под разместване на различните точки спрямо важност. Не съм написал и 1 ред от нея.

 17. Домашен телефон каза:

  мар. 30, 11 в 17:44

  „Поддръжката на т.н. Shopping cart системи ще ви позволи много по-бързо да инсталирате и конфигурирате своя онлайн магазин, а това, както знаете значи по-бързо генериране на печалби от него.“

  Конкретно тази част от статията (т.6) въобще не разбрах какво общо има с Web хостинга … хммм :)
  какво се разбора под тази поддръжка на Shopping cart системи … :)

 18. инж. Евгени Йорданов каза:

  мар. 30, 11 в 17:56

  Разбира се… че можеш да си инсталираш такава, Любо. Т.е. е достатъчно читав хостинга и си поддържа най-разпространените версии на PHP, MySQl и т.н. с които вървят повечето shopping carts.

 19. ИНТЕРНЕТ телефон каза:

  мар. 31, 11 в 20:30

  Към Андрей Димитров – както знаеш гугъл не дава тежест не само от сайтовета с едно IP, но и от сайтовете с IP адреси от една клас C мрежа …

  Освен IP адресите и мрежите гледат и още доста подобни неща в този смисъл (nameservers итн) на базата, на които могат да идентифицират и „уличат“ сателитите.

  В един момент според мен просто могат да започнат гледат BGP рутинга и да идентифицират сателитите според AS-а без въобще да обръщат внимание на мрежите и на IP адресите – демек сателитите трябва да се слагат на МНОГО различни места.

 20. Андрей Димитров каза:

  апр. 01, 11 в 09:51

  @ИНТЕРНЕТ телефон: Според мен такива неща, които ти твърдиш трябва да разискват на seo конференцията, а не пак старата песен на нов глас – какъв да бъде тайтъла, дали влияе дескрипшъна и други такива тъпотии…

 21. инж. Евгени Йорданов каза:

  апр. 01, 11 в 10:23

  И най-вероятно ще ги разискваме, Андро. Дори и да не е на самата конференция… то поне след това ;)

 22. seo blog каза:

  юни 20, 11 в 08:45

  hostbulgaria.com имат най-бързия support от всички, но минеш ли лимита от 40 cpu минути дневно почваш да пречиш на нормалната работа на сървъра, но на сайта си пишат че месечния трафик е неограничен ;-), иначе superhosting и icn са добър избор.


%d блогъра харесват това:
Предишна публикация:
SEO курс в eAcademy с Оги Младенов (SEOM)

Какво се учи в SEO курса на eAcademy и SEOM? Как работят търсачките? Какво е оптимизация за търсещи машини (SEO) ?...

Затвори