Вирусът и… link building-а!?

link-buildingКато онлайн маркетолози (каквато е по-голямата част от аудиторията на този блог) вероятно вече сте чували термините „вирусен маркетинг” и „link building” (бел. на авт. изграждане/създаване на връзки). Но знаете ли какво е „вирусен link building“? Вирусният link building е начин на придобиване на линкове като се използва съобщение, което се репликира от самосебе си.

Линковете към вашия уебсайт са важен индикатор за търсачките, затова дали един сайт е важен или не. Въпреки това, придобиването на нови връзки може да е доста трудоемка задача, която може да коства доста време и в повечето случаи пари.

Желанието за придобиване на всеки линк поотделно не винаги е най-ефективната стратегия за сдобиване с нови връзки. Ако вашият сайт има нужда от сериозно „побутване” в определена насока, вирусният link building може да е решението за вас.

Какво точно е Вирусен Link Building?

viralОбикновено вирусните съобщения се разпространяват от уста на уста или чрез медия като Интернет. Включва съобщение толкова специално, че то успява да се разпространи в целия социален кръг на човек. Хората, получили го, сами се превръщат в разпространители, тъй като това съобщение кореспондира с вътрешната им нагласа и ги представя като лидери залагащи тематика в своите собствени социални познанства.

Вирусните разпространители използват фрази като „няма да повярваш” или „определено трябва да видиш това”. Ако невероятен факт се намира или е поддържан някъде в Интернет, то хората ще пренасочат своите „последователи” към това място. Ако това става в Интернет, най-вероятният начин за насочване на последователите е чрез изпращане на линк. Създавайки съобщение, което кара хората да линкват към определена интернет страница по този начин се нарича вирусен link building.

Някои вирусни съвети

 • Влиятелните хора в определени общества могат лесно да бъдат открити чрез платформи като Twitter. Научете се да използвате социалните медии, за да стартирате една успешна онлайн вирусна кампания.
 • Тежестта на линковете може да се преразпределя. Вашия уебсайт не е задължително да получи всички линкове. Стига да получи повечето ;)
 • Последователните вирусни кампании показват, че вашият уебсайт не изгрява и залязва за един ден и комбинацията от тези няколко последователни кампании увеличават и задържат по-високи резултати от ефекта на самата кампания. Ако вашият продаващ сайт е подхранен с тежестта на линковете от няколко други уебсайтове, най-вероятно той ще надмине по rank всеки един от тези индивидуални вирусни сайтове/места.

Вие ползвате ли вече подобни техники? Приложими ли са вирусните техники в България? А вършат ли работа за вас?

Като онлайн маркетолози (каквато е по-голямата част от аудиторията на този блог) вероятно вече сте чували термините „вирус маркетинг” и „link building” (бел. на авт. изграждане/създаване на връзки). Но знаете ли какво е „вирусен link building“? Вирусния link building е начин на придобиване на линкове, като се използва съобщение което се репликира от самосебе си.

Линковете към вашия уебсайт са важен индикатор за търсачките, затова дали един сайт е важен или не. Въпреки това, придобиването на нови връзки може да е доста трудоемка задача, която може да коства доста време и дори пари.

Желанието за придобиване на всеки линк поотделно не винаги е най-ефективната стратегия за придобиване на връзки. Ако вашия сайт има нужда от сериозно „побутване” в определена насока, вирусния link building може да е решението за вас.

Какво точно е Вирусен Link Building?

Обикновено вирусните съобщения се разпространяват от уста на уста или чрез медия като Интернет. Включва съобщение толкова специално, че то успява да се разпространи в целия социален кръг на човек. Хората получили го, сами се превръщат в разпространители, тъй като това съобщение кореспондира с вътрешната им нагласа и ги представя като лидери залагащи тематика в своите собствени социални познанства.

Вирусните разпространители използват фрази като „няма да повярваш” или „определено трябва да видиш това”. Ако невероятен факт се намира или е поддържан някъде в Интернет, то хората ще пренасочат своите „последователи” към това място. Ако това става в Интернет, най-вероятния начин за насочване на последователите е чрез изпращане на линк. Създавайки съобщение, което кара хората да линкват към определена интернет страница по този начин се нарича вирусен link building.

Някои вирусни съвети

 • Влиятелните хора в определени общества могат лесно да бъдат открити чрез платформи като Twitter. Научете се да използвате социалните медии за да стартирате една успешна онлайн вирусна кампания.
 • Тежестта на линковете може да се преразпределя. Вашия уебсайт не е задължително да получи всички линкове. Стига да получи повечето ;)
 • Последователните вирусни кампании показват, че вашия уебсайт не изгрява и залязва за 1 ден и комбинацията от тези няколко последователни кампании увеличават и задържат по-високи резултати от ефекта на самата кампания. Ако вашия продаващ сайт е подхранен с тежестта на линковете от няколко други уебсайтове, най-вероятно той ще надмине по rank всеки един от тези индивидуални вирусни сайтове/места.

Вие ползвате ли вече подобни техники? Приложими ли са вирусните техники в България? А вършат ли работа за вас?

Един SEO коментар на “Вирусът и… link building-а!?”

 1. Tweets that mention Вирусът и… link building-а!? | SEOptimizacia -- Topsy.com каза:

  май 27, 10 в 11:18

  […] This post was mentioned on Twitter by Evgeni Yordanov, Evgeni Yordanov. Evgeni Yordanov said: Вирусът и… link building-а!? http://lnkd.in/ynT6Gb […]


%d блогъра харесват това:
Предишна публикация:
Съвети за бърза и лесна оптимизация на Онлайн магазин

Как да се справим с разделянето на съдържанието по страници е често обсъждан въпрос от SEO специалистите. Тук ще се...

Затвори