Честит 2-ри Рожден Ден, Google Chrome!

Преди 2 години, Гугъл пуснаха Google Chrome – един браузър базиран на open-source програмата Chromium. Преди няколко дни, последната версия на този браузър беше пусната (като това е 6-тата версия към текущия момент). От Google казват, че сега Chrome е 3 пъти по-бърз от това, което е бил при първоначалното си пускане през 2008 година.

Част от новите възможности пуснати с версия 6 са: auto-fill и auto-fill синхронизация и повче от 6000 разширения. Цялата тази промяна има идеята да подсили начина, по който потребителите търсят, а и да представи едно чувство за лекота. Наистина опитайте да стартирате един сайт, който не сте отваряли преди това, примерно в Internet Explorer и заредете същият сайт в Google Хром. Ще забележите разликата веднага, а и „лекотата“ с която Google Chrome оперира като цяло.  Идеята на новата цветова гама (променена е, наистина!) използвана е да е успокояваща за очите на потребителя. Друга новост е сливането на 2-те менюта на Хром в 1 обобщено меню.

Стария Хром: Първата излязла бета!Стария Хром: Първата излязла бета!

ром сега: Чисто новия вариант излязъл преди няколко дниХром сега: Чисто новия вариант излязъл преди няколко дни

През следващите месеци, се споменава, че ще има дори още подобрения по Google Chrome – включително стартирането на Chrome Web Store, който ще улесни максимално откриването на разширенията за Хром, които ви трябват.

Новата stable версия е свободна за сваляне. От Гугъл съобщават, че до края на годината ще видим версии 7 и 8 на браузъра. Решили са да изкарват нова версия на всеки 6 седмици. Нещо друго, което много чакаме с нетърпение също ще излезе към края на тази година. Или поне тогава го очакваме, а именно – Chrome OS, новата супер-бърза операционна система на Google.

2 коментара на “Честит 2-ри Рожден Ден, Google Chrome!”

  1. Ivaylo каза:

    сеп. 08, 10 в 03:02

    Chrome e nai hubaviat browser! :)

  2. SEO oптимизатор каза:

    сеп. 08, 10 в 09:25

    Има много и все различни гледни точки, в зависимост от това за какво се ползва самия браузър. Но определено се бори с Mozilla Firefox и Opera за челното ни място :)


%d блогъра харесват това:
Предишна публикация:
Най-краткия списък с добри SEO практики

Някои, разбира се, ще оспорят дали това е най-краткият списък, но определено това е най-краткият списък с основни (базови) и...

Затвори