SEO специалистите: Павел Джунев за SEO оптимизацията

Здравейте, скъпи ни читатели!

И както вече започнах да ви представям SEO специалистите ни с техни цитати, ще си позволя да цитирам Павел от една от неговите статии за неговия проект „Благодаря“:

Прави ли ви впечатление, колко рядко хората казваме БЛАГОДАРЯ? Забелязали ли сте колко лоши сме станали, колко невъзпитано се държим един към друг? Виждате ли как постепенно губим ценностите си? Ние го виждаме, стараем се да не попадаме в това число и реално тъгуваме за случващото се.
Тъгуваме, тъй като смятаме, че наистина лошото почва да надделява над доброто, или поне положителните емоции са по-малко от отрицателните.

Пожелавам ви приятни няколко минути с интервюто с нашия приятел Павел!

Е = Евгени

П = Павел Джунев

SEO специалистите: Павел Джунев за SEO оптимизацията

Е: Представи се с няколко думи пред читателите на SEOптимизация.

П: Казвам се Павел, на 29 години съм. Занимавам се със SEO и уеб разработки от времето, когато Гугъл не съществуваше дори като идея, т.е. с удивление изследвах алгоритмите на търсещите машини Яхуу и Алтависта. Така се започна :) От Яхуу.

 

Е: Кое ти е най-интересното на теб от SEO оптимизацията?

П: Най-интересното е, че се налага доста мислене, креативност, иновации. Най-радостният момент при популяризацията е крайния резултат и удовлетворения клиент. Наистина радостта при удовлетворения клиент е по-голяма за мен от тази при класирането на мои проекти в топ-а.

 

Е: Има ли пазар за SEO услуги в България?

П: Естествено, че има! Пазарът в България е динамичен, прави ми приятно впечатление, че предприемачите започват все по-често да търсят информация от подобен тип услуги, да се оглеждат, да се възползват от услугите ни, както и на нашите колеги оптимизатори. Компании занимаващи се с дейности, които никога не съм предполагал, че ще поискат подобен тип услуги, се свързват с нас и казват: Вече знаем, че това е успешен начин! Искаме да се възползваме.

 

Е: Каква е разликата между White Hat и Black Hat SEO тактиките за теб?

П: Не искам да звучи като реклама, но към black hat SEO прибягваме само за тестове и само на наши проекти.
Разликата е, че когато нещата се правят коректно – няма нищо, което да попречи на сайта да се класира зле, даже точно обратното – върви само напред в SERP. За мен black hat seo е кофти решение, когато говорим за професионални услуги. В повечето случай методите от този тип популяризация излизат „на светло“ с течение на времето. Мога да заключа темата така: 99% използваме white hat SEO техники и методи.

 

Е: Съществуват ли сайтове, които не се нуждаят от SEO?

П: Според мен, всеки един сайт – предимно корпоративните такива – трябва да се възползва от SEO услуги. Целта на всяко компания е да печели, а благодарение на добро представяне в Интернет – печалбите биха се увеличили драстично.

 

Е: От какво зависи ефективността на SEO?

П: На първо място от уменията на компанията, която „обгрижва“ клиента / сайта.
Ефективна популаризация е тази, която удовлетворява клиента, но с едно голямо НО.
Ефективната популяризация е удовлетворението на клиента, но във времето! Т.е. за нас – за компанията W-SEO.com основен приоритет е нашите клиенти да продължават работа с нас и след достигането на резултатите, които сме обобщили при първата или втората среща.
Заключение: Ефективността зависи от методите за използване, от качеството на услугите, от знанията и уменията на екипът, занимаващ се с тази дейност.

 

Е: Какви са новите световни тенденции в света на SEO?

П: Новите тенденции са още по-голямо персонализиране на търсенето, по-голяма конкуренция при търсещите машини, по-различни алгоритми, по-голяма обективност, повече наказания за използващите black hat методите.

 

Е: Какви са твоите препоръки към начинаещите в SEO областта?

П: Начинаещите в SEO областта препоръчвам внимателно и подробно да се запознаят с основите на популяризацията, да придобият основни познания по програмните езици, да четът най-актуалните трендове, да питат знаещите – без да се притесняват

 

Е: Пожелания за читателите на SEOптимизация.

П: Пожелавам на читателите топ 3 в Гугъл ранк позицията по всички техни ключови думи и сайтове :)

 

Надяваме се да ви хареса, защото следват още интервюта с големите SEO специалисти на България през следващите няколко седмици!

7 коментара на “SEO специалистите: Павел Джунев за SEO оптимизацията”

 1. Тихомир каза:

  юни 23, 11 в 08:35

  Свежо и приятно интервю.

 2. Мария Иванова каза:

  юни 23, 11 в 11:58

  Мисля, че няма такова нещо като white hat SEO. Фактът, че се използва манипулиране на СЕРПА чрез събиране на каквито и да е линкове от наша страна, прави метода нечестен и за мен клони към gray hat. Чистите методи за мен са безмозъчно трупане на качествено съдържание, чрез което се надяваме потребителите да го линкват, за да се получи натурален линк билдинг.

 3. Хусеин Юсеинов каза:

  юни 23, 11 в 14:55

  @Мария Иванова А кой, ти е крив, че не знаеш къде да си покажеш сайта и как да го представиш пред по-широка аудитория. А къде забравяш техническата част по организиране на вътрешните връзки и структурата на съдържанието, заглавията и т.н. (без лоши чувства ;) )

 4. Георги Календеров каза:

  юни 23, 11 в 23:45

  Това изречение не ми е ясно: „Когато нещата се правят коректно – няма нищо, което да попречи на сайта да се класира зле“. Може ли да вкарате малко разяснения!?

 5. Павел каза:

  юни 24, 11 в 07:20

  Естествено,

  Ще бъда кратък:

  Все по-често наблюдаваме проблемни сайтове, груби грешки, които пречат за това да се класират по-напред. Това се дължи на грешки, на неразрешени методи, на проблемно съдържание. В изречението ясно съм описал, че когато се работи за клиент или за важен Ваш проект – то трябва да се действа само с разрешени (най-често от Google) методи.

 6. Кранево каза:

  юни 30, 11 в 12:33

  Свежо и добро интервю.

 7. Аквичоп.com каза:

  авг. 19, 11 в 15:46

  Хубаво интервю, поздравления!
  На мен по-голямо впечатление ми направи цитата в началото за „Благодаря“ и добротата на хората.
  За това и ще опиша едно мое впечатление.
  Преди няколко седмици бях на гости в Гърция. Там ми се наложи да пътувам с градският транспорт и бях изумен да видя възрастни хора (разбирайте над 50 додишни), да се бутат и ръгат с лакти за да седнат на седалка.
  По късно по пътят, когато автобуса минаваше покрай църква, доста от пътуващите се прекръстваха по три пъти.
  Надявам се българите скоро да не стигнем това отношение помежду си!


%d блогъра харесват това:
Предишна публикация:
SEO специалистите: Иво Апостолов за SEO оптимизацията

Днес съм щастлив, че на серията ни "SEO специалистите", се отзова Иво Апостолов. Неговият личен блог е: www.ivoapostolov.eu. В него той...

Затвори