SEO специалистите: Хусеин Юсеинов за SEO оптимизацията

Днес съм щастлив, че на серията ни „SEO специалистите“, се отзовава и Хусеин Юсеинов.

За тези от вас, които не познават Хусеин, ще кажа, че той не е от вчера в бранша. През 2006 е започнал с първия си личен проект за безплатен софтуер, а от тогава до днес е работил по много проекти (на английски и български език), както лични така и клиентски.

Пожелавам ви приятно четене на интервюто ми с Хусеин Юсеинов!

Е = Евгени Йорданов

Х = Хусеин Юсеинов

SEO специалистите: Хусеин Юсеинов за SEO оптимизацията

Е: Представи се с няколко думи пред читателите на SEOптимизация.

Х: Здравейте!

Казвам се Хусеин Юсеинов на 29г. семеен с две деца, живея в с.Копринка – Казанлък. Професионално се занимавам със SEO от 4 години, част от постиженията ми в SEO сферата може да откриете в моето SEO портфолио.

 

Е: Кое ти е най-интересното на теб от SEO оптимизацията?

Х: Най-интересното за мен в SEO оптимизацията е процеса на анализи и експерименти за подобряване качеството на моята услуга и резултатите от нея.

 

Е: Има ли пазар за SEO услуги в България?

Х: Този въпрос по-добре да се зададе на някой икономист, който може да каже има ли бизнес в България, ако има бизнес значи има и пазар за нашите услуги! Разбира се SEO пазара зависи и от това, до колко е осведомен бизнеса за този вид маркетинг, но като цяло смятам, че ДА има пазар за нас SEO оптимизаторите, все пак ние сме факт :).

 

Е: Каква е разликата между White Hat и Black Hat SEO тактиките за теб?

Х: За мен разликата е най-вече морална и тя се изразява в това, дали клиента е на ясно какво се прави с неговия бизнес, и евентуалните загуби, които бизнеса може да претърпи в резултат използването на непозволени практики от търсачките. Ако той е съгласен с методите на оптимизация и възможните рискове, то това е White Hat SEO за мен, ако обаче се използват непозволени тактики от търсачките, за които клиента не знае това е Black Hat SEO.

Отвъд моралния казус обаче засягащ само двете страни, всички останали методи, които са в разрез с правилата на търсачките и са в ущърб на посетителите/потребителите на дадения сайт/бизнес са си чисто Black Hat SEO.

 

Е: Съществуват ли сайтове, които не се нуждаят от SEO?

Х: Абсолютно всички сайтове се нуждаят от SEO, но не всички заслужават инвестицията в подобна услуга :).

 

Е: От какво зависи ефективността на SEO?

Х: Най-вече от добрия предварителен анализ и последвалото планиране, а доста често и от съвестта на SEO оптимизатора ;).

 

Е: Какви са новите световни тенденции в света на SEO?

Х: За нови незнам, но със сигурност тенденции като локация, социалност и персонализация ще бъдат едни от най-активните през следващите 2-3 години. Имам сериозни подозрения относно навлизането на груповото пазаруване като SEO аспект.

 

Е: Какви са твоите препоръки към начинаещите в SEO областта?

Х: Следвайте логиката, обикновената човешка ЛОГИКА! Google от години инвестират в изкуствения интелект, който не е нищо по-различно от универсалния човешки разум. Техния алгоритъм за търсене е в същност една съвкупност от логични задачи, които в крайна сметка се стремят да посрещнат по най-добрия начин логичните човешки потребности.

 

Е: Пожелания за читателите на SEOптимизация.

Х: Пожелавам на всички читатели на този прекрасен блог, да са все по-усведомени и удовлетворени от получените знания!

 

Надяваме се да ви хареса, защото следват още интервюта с големите SEO специалисти на България през следващите няколко седмици!

9 коментара на “SEO специалистите: Хусеин Юсеинов за SEO оптимизацията”

 1. Димитър Димитров каза:

  юни 27, 11 в 08:20

  „Следвайте логиката, обикновената човешка ЛОГИКА!“

  Палци, палци, палци! Ето това се опитвам да обясна и на колеги, но до момента много малко са ми повярвали. Към простата човешка логика ще добавя само и психология – напоследък си мисля, че това е перфектната формула за добро SEO.

 2. инж. Евгени Йорданов каза:

  юни 27, 11 в 08:35

  Няма как да бъда по-съгласен с коментара ти, Митко. Точно това е и моята рецепта за успех, която предписвам на всички допитали се до моето мнение.

 3. Момчил Петрушков каза:

  юни 27, 11 в 08:36

  Браво! Много добре казано. Мисля че последните Панда новости могат само да потвърдят това което казвате по-горе! Супер!

 4. Таня каза:

  юни 27, 11 в 09:19

  „““Google от години инвестират в изкуствения интелект, който не е нищо по-различно от универсалния човешки разум.“““
  :) Напротив, ИИ на Гугъл е в пъти по-гъвкав, по-умен и по-обхващащ от масата БГ потребители (80%) застанали зад, пред, върху машините!
  Дали няма да е по-добре Гугъл да сложат на пауза алгоритмите, докато човеците не ги догонят или развият още малко мозъчната си кора :)
  Чудесно интервю :)

 5. Димитър Димитров каза:

  юни 27, 11 в 11:04

  :D Таня, лично аз не мога да мисля толкова затворено – кое как в БГ. Даже в повечето случаи игнорирам изобщо мисленето и психологията на българина, защото алгоритмите се пишат от хора от цял свят :) Важно е да се гледа от по-обширна гледна точка, иначе не става.

 6. Таня каза:

  юни 27, 11 в 11:14

  Е, моят коментар си беше и процент шега :) Естествено, че БГ-то не е фактор на глобалното интернет поле. Хората си пишат, БГ-то догонва или..не догонва :Д. Хубава седмица от мен!

 7. Хусеин Юсеинов каза:

  юни 27, 11 в 13:43

  :) Затова съм наблегнал на „универсалния“

 8. Petko Dimoff каза:

  юни 27, 11 в 14:39

  И аз съм съгласен с горното.
  След Navneet Panda вече не трябва да си просто SEO специалист, а трябва да бъдеш SEO-стратег. В бъдеще ще трябва да разбираш и от психология и т.н. Всичко, което правиш в Интернет ще се отразява на SEO-то, а алгоритмите ще се подобряват постоянно сами и все по-бързо, по подобие на невроните мрежи.

 9. Димитър Георгиев каза:

  юни 27, 11 в 18:34

  Хареса ми интервюто…естествено универсалните истини да се създава съдържание за хората са абсолютен факт и няма как ад бъдат пренебрегнати. От там нататък опираме до финансов и човешки ресурс…в крайна сметка ние с вас имаме само по 24 часа в денонощие :)


%d блогъра харесват това:
Предишна публикация:
SEO специалистите: Павел Джунев за SEO оптимизацията

Здравейте, скъпи ни читатели! И както вече започнах да ви представям SEO специалистите ни с техни цитати, ще си позволя...

Затвори