SEO Конференция №3 през 2011

SEO Конференция №3 през 2011Няколко наши колеги вече коментираха темата… и то все потенциални лектори. Можете да видите вече и как се трупа напрежението около организацията при ИвоКалин, Генади и някои други колеги от бранша. Както беше споменал адаша Генади „най-голямо число болни на тема seo мозъци на квадратен метър„. Тази фраза ми се наби в главата и просто нямаше как да не я споделя и с вас.

На 27 май 2011 ще се проведе SEO Конференция №3 под наслов… ами няма наслов. Може би, ако имаше такъв щеше да бъде: „Как да прецакаме Google„. Шегичка. Събитието ще се проведе на обичайното място в обичайното време: Интер Експо Център София от 9:00 до 18:00 часа. За официални новини около събитието можете да следите SEO конференция 2011 на http://searchengines.bg

За да разберете, колко интересно ще е точно, ето и малък откъс с цитати от туит-листата на #seo2010 за предишното издание на събитието:

 • 88% кликове на топ 3 резултата при търсене, 12% PPC
 • само 9% от фирмите ще намалят бюджета за SEO. В Русия пазарът е към 200 000 000 долара.
 • В България търсенето е по 2,8 ключови думи, в чужбина – 3,7 – не оптимизирайте по „имоти“, никой не го търси
 • Linkbuilding – поне 65 % от работата.
 • нямаме article directories, сайтове за прес релийзи и събитие, брокери на линкове, браншови каталози и т.н.
 • Успешни техники – агрегатори, сателити, hit.bg, домейн на кирилица, сайтове за обяви
 • Избора на домейн е важен за брандирането на сайта. (.info .biz лоши решения)
 • to do list, преди да започнем – думи и фрази, конкуренти, цели, структура на връзките
 • да не изсипваме съдържанието на веднъж – ами то така си става по естествен начин 
 • срещу минимални цени гост-блогинг и тн. добри резултати. Линковете трябва да се добавят експоненциално
 • хостинга да е в бг ако ще оптимизирате сайт, който цели България
 • Yahoo и Bing индексират по-бързо и спомагат за ориентир преди позициониране в Google
 • Безплатният хостинг не е добро решение поради сайтове с нисък рейтинг и опасност от спамерски такива
 • Формирайте правилно snippet-ите си при търсене в Google – дори при първи резултати, описанието играе сериозна роля
 • Създайте малки help-ове, за да помогнете на потребителите
 • всеки важен ресурс от сайта трябва да е достъпен до максимум 3 клика
 • Отговорете на потребителя :Къде съм аз? Къде бях? Къде мога да отида? Къде е началната страница? Това е отличната навигация.
 • Създайте ключов и SEO-базиран текст и го сложете в стил, който да го избута с огромен падинг надолу
 • google places – могат да се позиционират навсякъде в сайта. 20-40% локални търсения. 50 млн. бизнес локации.
 • SEO става все повече маркетингово, от колкото техническо
 • Google AdWords Remarketing ви позволява да показвате различни реклмни послания на хора, които вече са посетили уебсайта ви
 • Замислете се какво става, ако сложите едни цици на банера… кликни на дупето
 • предимно големите рекламодатели използват premium рекламата в България. Тя работи изключително добре с криейтив и планиране
 • „Трафикът на всяка цена не е най-важното нещо.“ Мартин набляга на важността на качествените посещения
 • Няма как визията за принт да е съвместима с Интернет #seo2010 – за всички неуеб дизайнери, които прокарват порочни идеи за уеб сайтове!
 • Щом имате лоялна аудитория в Интернет, няма нужда да ги спамите редовно – те ще ви станат клиенти
 • Лошата новина е, че потребителят от година на година става все по-интелигентен и все по-трудно се задоволява с това, което има.
 • Мартин Линков говори неща, които се искат на много компании, но няма да се случат заради… конкуренцията между тези много компании
 • Коментарите по блогове за мен са изключително важни. Като имате блог или CMS, не ме карайте да се регистрирам, за да коментирам.
 • „Използвах предимно SlideShare и Flickr, за да подготвя презентацията си.“ Мартин Линков за ползвата от социалните мрежи
 • Все още в България никой не е правил рекламни кампании, използвайки блоговете като канал. Сега е моментът! Ние сме насреща!
 • Васил Тошков: Дайте възможност на потребителите да коментират продуктите в търговски уебсайтове, за да имате уникално съдържание.

източник на цитатите: Марио Пешев

Лекции на SEO Конференция 2011

Като лекции тази година, както винаги ще бъдат покрити най-различни тематики – от начално SEO, интернет маркетинг, управление на онлайн репутацията, социални мрежи, общо взето докъдето ви стигне въображението.

Можем с удоволствие да ви съобщим, че SEOптимизация тази година, освен в организацията, ще се включи и при лекторите. Темата, която-е-възможно-да-претърпи-някаква-промяна-в-движение, засега е „Социалните мрежи като част от света на SEO“.

Като обяснение сме дали: Социалните мрежи играят ролята на мостове за вашите фирмени уебсайтове към по-широка публика. Само с вашия сайт, можете да достигнете основно до хора, които са запознати с вашия бизнес и които имат идея за вашия точен URL. Само, че за хора, които никога не са чували за вас, вашия бизнес и вашия уебсайт не съществува. С помощта на социалните мрежи като Twitter и Facebook, достигането до повече хора извън вашите възможности е наистина постижимо. Социалните мрежи имат силата да свързват хора, от различен опит и възможности, и да разпръскват информацията само с няколко клика.

И за да избягаме от клишетоЩе се видим там!, този път ще кажемЕлате ни на гости…

13 коментара на “SEO Конференция №3 през 2011”

 1. Антон Радев каза:

  апр. 18, 11 в 07:18

  Не мога да се съглася с нещо: „SEO става все повече маркетингово, от колкото техническо“. – Нека да не наричаме неразбирането на техническата част в Уеб Маркетинг ориентиране

 2. инж. Евгени Йорданов каза:

  апр. 18, 11 в 08:05

  Прав си, Тони. Има нещо подобно. Това са били цитатите от миналата година из Туитър. Нищо не пречи тази година ти да обориш тези твърдения пред останалите присъстващи :)

 3. Антон Радев каза:

  апр. 18, 11 в 08:13

  Едва ли, където има прекалено умни хора на едно място, аз си мълча глупаво, защото после трябва да се бием, а съм добър човек и ще ми е жал :-D :P
  Но, докато се накяня някога да оборя някого за нещо си (което е много слабо вероятно), SEO вече ще се е превърнало в услуги от рода създаваненаизкуствениfacebookпролифи.com и фейсбок-феисбоокмаркетингиреклама-евтино.eu ако тогава изобщо Facebook е останал някаква световна сила

 4. Petko Dimoff каза:

  апр. 18, 11 в 18:26

  Аз лично ще дойда за първи път. Т.е ще направя сефтето :-)
  да се надявам, че няма да е безсмислено.

 5. инж. Евгени Йорданов каза:

  апр. 19, 11 в 07:58

  100% няма да е безмислено Петко.

 6. П.Найденов каза:

  апр. 22, 11 в 19:33

  Хм, направи ми впечатление, че е споменато hit.bg като едно от помощните средства. Нали Гугъл не индексираше добре сайтове на хита? Да не би да има някаква промяна в това нещо или се има друго предвид?

 7. инж. Евгени Йорданов каза:

  апр. 23, 11 в 08:31

  Това е било споменато миналата година на конференцията. За съжаление не зная източника му. Възможно е някой да е имал предвид нещо друго и да е дал пример просто с hit.bg. Аз лично не го ползвам за сателити от 4-5 години насам.

 8. Едуард Димитров каза:

  апр. 26, 11 в 14:05

  Аз лично съм изложил моето мнение за конференцията тук: http://3dwebdesign.org/forum/index.php?showtopic=681 Разочарован съм от организаторите и няма да дойда. За какво ще си говорите там си е тяхна работа, щом няма да има нищо интересно – ок, губят ме като „посетител“. Но да не приемат безкористна помощ за популяризация на събитието и по-лошото – да не искат да ми вземат 500-те лева като рекламодател…. това вече си е безхаберие и незаинтересованост.

 9. инж. Евгени Йорданов каза:

  апр. 26, 11 в 14:48

  Еди, всеки има право на своето мнение. Аз уважавам твоето и потвърждавам, че за някой неща си прав. За рекламата и популяризацията за съжаление няма как да коментирам, тъй като аз самия не съм запознат със случая. Но ти благодаря въпреки всичко, че имаш такова желание и отворен ум за самото събитие, като такова.

 10. Христо Ботев каза:

  апр. 27, 11 в 05:15

  Много съм разочарован от организирането. Още преди да бъде обявена програмата бях много надъхан да присъствам, но след като видях програмата се разколебах. Очаквах повече информация за все по-често срещаното намесване на резултати-карти в СЕРП-а. Общо взето от програмата си заслужаваха последните 2 лекции което не ме устройваше.

  След известно време организаторите пуснаха втора зала за анализ на сайтове. Това добре, но вчера гледам още благинки във втора зала. Явно са се усетили, че в зала едно няма да се говори нищо кой знае колко интересно и опитаха да се поправят, но цялото поправяне идва 24 часа преди изтичането на възможността да се закупи билет с намаление и като за капак след тридневни празници по време на които всеки е привършил парите.

  Тотално съм разочарован от организацията.

 11. инж. Евгени Йорданов каза:

  апр. 27, 11 в 14:29

  Благодаря за споделеното мнение, Христо. Определено ще го споделим с организаторите, за да може занапред да подобрим събитието!

 12. Антон Радев каза:

  апр. 27, 11 в 15:08

  Направете и няколко сухи тренировки :)

 13. инж. Евгени Йорданов каза:

  апр. 27, 11 в 15:23

  Тони, ние и мокри тренировки правим… ама всеки, кой където му падне :)


%d блогъра харесват това:
Предишна публикация:
Изводите от Social Me Workshop 1

Facebook не е самоцел. Това е част от комплексната ви реклама в Интернет. Обърнете внимание на това, защото Facebook може...

Затвори