След SEO Конференция 2011 от SEOптимизация

След SEO Конференция 2011 от SEOптимизация

Здравейте и от нас!

Решихме набързо да отразим това, което се случи на SEO Конференция 2011, третата по рода си. Основната цел на SEO конференция 2011 бе изучаването на актуалните тенденции в SEO оптимизацията и получаване на практически знания (решения) за по-доброто позициониране на сайтове в основните търсачки. Имената на лекторите на конференцията са ни познати добре и по общо мнение всеки от тях е сред най-добрите експерти в областта си. Още веднъж искам да подчертая, че това са хора заемащи практически, а не просто управленски длъжности в компаниите за които работят.

А за всички снимки, можем да благодарим на официалния фотограф на събитието – Младен Борисов!

Тези SEO специалисти изнесоха следните лекции (не са по реда на изнасяне):

Борислав АрапчевМобилната версия – плюс за SEO оптимизацията“: Лекцията представи какво е мобилна версия на уеб-сайт, защо ни трябва такава, как да си направим мобилна версия, кои са добрите и лоши практики. Посочиха се няколко големи плюса на мобилната интернет версия за целите на SEO оптимизацията и няколко важни реда код, които не трябва да пропускаме.

[iframe: title=“Мобилната версия – плюс за SEO оптимизацията“ width=“400″ height=“335″ src=“https://slides.bg/docs/embed/id:552/color:default/transparent:true/download:true/“ frameborder=“0″ allowtransparency=“true“]

Васил Тошков „SEO и архитектура на сайт”: Лекцията се състои от две части. В първата част ще стане въпрос за структурата на една страница като HTML документ. Ще бъдат представени новите семантични тагове в HTML5 и как семантиката влияе на SEO. Във втората част ще се говори за структурата на цял един сайт. Ще бъдат разгледани различни видове структури с техните предимства и недостатъци, както и някои методи за борба с дублираното съдържание. В края на лекцията се разглеждат някои често срещани грешки при определянето на архитектурата на сайт.

[iframe: title=“SEO и архитектура на сайт“ width=“400″ height=“335″ src=“https://slides.bg/docs/embed/id:548/color:default/transparent:true/download:true/“ frameborder=“0″ allowtransparency=“true“]

Геннадий Воробьов „Yazzle: анализ на конкуренцията“: докладът запозна българските оптимизатори

с продукта Yazzle и ще покаже разни хитринки за тези, които го ползват. Основни теми в доклада са: външни фактори в класирането, статистически поглед върху множество външни фактори с използване на Yazzle, как парси Yazzle, персоналиризиране на парсер и добавяне на „свои търсачки“ за свои нужди, коефициент погрешност при нетно изчисляване на цените за линкове спрямо Сапе.

[iframe: title=“Yazzle: анализ на конкуренцията“ width=“400″ height=“335″ src=“https://slides.bg/docs/embed/id:541/color:default/transparent:true/download:true/“ frameborder=“0″ allowtransparency=“true“]

Георги Стефанов „Безплатни SEO инструменти от Ganbox – SEO статус, Класиране на сайт и регистрация в търсачки“: Лекцията разгледа основно следните SEO инструменти: SEO класиране, SEO състояние и бързо регистриране в уеб директории.

Иво Апостолов „Микроформати и в google.bg“: Все още не особено позната и популярна материя на родна почва, което предразполага и липсата на съществен опит в тази насока. Като цяло най-лесно микроформатите могат да бъдат обяснени като “звездичките” при търсене в Google. Намирам темата за особено интересна за сайтове от типа на GetLokal, Zavedenia, за всички онлайн магазини, сайтове за хотели и сходни. Също така за събития и други. Кои точно и как могат микроформатите да бъдат полезни, ще можете да разберете по време на самото събитие.

[iframe: title=“Микроформати и в google.bg“ width=“400″ height=“335″ src=“https://slides.bg/docs/embed/id:540/color:default/transparent:true/download:true/“ frameborder=“0″ allowtransparency=“true“]

Калин Василев „Изграждане на онлайн репутация – как, защо и на каква цена”: Онлайн репутацията все повече става основен фактор при вземането на решения и успешното съществуване на бизнеса в днешно време. Все повече хора ползват търсачките, за да изберат коя марка, продукт или услуга е по-добра за тях, като правят своя избор на база резултати в Google. Посещавайки лекцията, Вие ще разберете как най-ефективно да изградите своята онлайн репутация в търсещите машини, как да се справите с негативните резултати и да оборите отрицателните мнения в Интернет пространството. Ще намерите отговор на въпроси като “Защо ми е необходимо добро онлайн представяне, след като моят бизнес изцяло е офлайн?”, “Колко струва добрата онлайн репутация?” и “Как да се справя с негативните резултати в Google?”

[iframe: title=“Изграждане на онлайн репутация – как, защо и на каква цена“ width=“400″ height=“335″ src=“https://slides.bg/docs/embed/id:542/color:default/transparent:true/download:true/“ frameborder=“0″ allowtransparency=“true“]

Калин Каракехайов „Линк билдинг и изграждане на мрежи от сайтове в българското уеб пространство”:
Основният фактор за успешно SEO в средно- и трудноконкурентни ниши са линковете към сайта. Презентацията ще представи различни методи за линк билдинг от гледна точка на оптимизацията в Българския уеб, като ще се фокусира върху успешното създаване на много сайтове, обвързани в мрежа (т. нар. сателити). Посетителите ще получат много конкретни и лесно изпълними съвети за натрупването на линкове с минимални разходи на време и пари.

[iframe: title=“Линк билдинг и изграждане на мрежи от сайтове в българското уеб пространство“ width=“400″ height=“335″ src=“https://slides.bg/docs/embed/id:546/color:default/transparent:true/download:true/“ frameborder=“0″ allowtransparency=“true“]

Камелия Георгиева „Facebook и оптимизация за Facebook“: След като е създадено съдържание във вид на текст, снимки и видео КАК да бъдат използвани инструментите, които ни предлага Facebook.

Измерване и анализ на постигнатите резултати. Подобряване и оптимизация на съдържанието. Как да създадем страница в Фейсбук без да има “мъртви души”. Как да направим феновете по-активни и ангажирани. Управление и поддръжка на Файсбук страници, групи и събития. Популяризирането им. Интегриране на социалните елементи и комуникация в реално време 24/7.

[iframe: title=“Facebook и оптимизация за Facebook“ width=“400″ height=“335″ src=“https://slides.bg/docs/embed/id:545/color:default/transparent:true/download:true/“ frameborder=“0″ allowtransparency=“true“]

Пламен Русев „Основни фактори и индикатори за успех на маркетинга в социални медии и мрежи“: Пламен ще представи един задълбочен поглед върху основните индикатори за успех в социалните медии, ще даде примери за успешни кампании и ще направи анализ на целите и тяхното испълнение. Неговата лекция ще ви помогне в процеса на създаване на план за маркетинг в социалните медии и изчисление на възвращаемостта на вложените инвестиции.

Тодор Шейтанов „Представяне на български уебмастър и SEO инструмент WMS Tools“: Wms-tools е български инструмент, който позволява бърз и лесен SEO мониторинг. Големият набор от приложения осигуряват на потребителите удобно управление на голям брой сайтове. Предоставя детайлни анализи в реално време чрез проследяване и систематизиране на оптималните SEO&Webmaster параметри.

Станислав ДимитровЛокално SEO за глобален маркетинг“: Практическо ръководство за Google Places – представяне и предимства, нови функционалности, позитивни и негативни фактори, често срещани проблеми, интеграция с други location-sharing услуги, полезни инструменти и ресурси.

[iframe: title=“Локално SEO за глобален маркетинг“ width=“400″ height=“335″ src=“https://slides.bg/docs/embed/id:551/color:default/transparent:true/download:true/“ frameborder=“0″ allowtransparency=“true“]

Христо Атанасов „SEO като част от маркетингова стратегия“: Оптимизацията за търсачки би трябвало да бъде неизменна част от онлайн маркетинговата стратегия на всяка компания. Също така SEO би трябвало да се разглежда като такава част, а не като изцяло самостоятелна дейност независеща от другите маркетингови дейности. Ще се опитам да отговоря и на следните въпроси: Какво би трябвало да се извършва от SEM специалист вместо от SEO специалист? Защо и как? Кога SEO кампанията би могла да навреди на бранда ни и кога да помогне?

[iframe: title=“SEO като част от маркетингова стратегия“ width=“400″ height=“335″ src=“https://slides.bg/docs/embed/id:544/color:default/transparent:true/download:true/“ frameborder=“0″ allowtransparency=“true“]

И не на последно място моята собствена:

Евгени Йорданов „Социалните мрежи като част от света на SEO“: Социалните мрежи играят ролята на мостове за вашите фирмени уебсайтове към по-широка публика. Само с вашия сайт, можете да достигнете основно до хора, които са запознати с вашия бизнес и които имат идея за вашия точен URL. Само че за хора, които никога не са чували за вас, вашият бизнес и вашия уебсайт не съществуват. С помощта на социалните мрежи като Twitter и Facebook, достигането до повече хора извън вашите възможности е наистина постижимо. Социалните мрежи имат силата да свързват хора от различен опит и възможности и да разпръскват информацията само с няколко клика.

[iframe: title=“Социалните мрежи част от света на SEO“ width=“520″ height=“425″ src=“https://slides.bg/docs/embed/id:557/color:default/transparent:true/download:true/“ frameborder=“0″ allowtransparency=“true“]


Отзиви за презентацията на SEOптимизация на SEO Конференция 2011

И въпреки, че аз не се свеня да си се изтъквам и сам, когато го позволява/изисква ситуацията, то тук съм събрал всички отзиви, които успях да намеря, за краткото време, в което изобщо търсих такива.

Евгени Йорданов по време на презентацията си на SEO Конференция 2011

Първата презентация след обедната почивка беше в 14 часа на Евгени Йорданов в зала 1 на тема „Социалните мрежи като част от света на SEO“. Представянето на Евгени беше много добро, личи си, че е понатрупал вече опит в тази сфера.

Иван Куков, StariKnigi.net

– – – – – – – – – – – –

Аз лично се впечатлих най-много от презентациите на Евгени Йорданов,Калин Василев, Калин Каракехайов и Станислав Димитров. С това не казвам, че останалите бяха по-зле, а просто споделям предпочитанията си от гледна точка на нивото, на което се намирам :)

Евгени Йорданов показа завиден артистизъм, компетентност и най-добро техническо въоръжение като лектор. Макар и твърде млад, той вече си е изградил имиджа на гуру в социалните медии и действително успя да поднесе трикове и техники, които мнозина не знаят.

От Facebook: Лекцията на Евгени беше една от най-добрите! Компетентна, артистична, вижда се, че много е работено по нея. Искам тук да благодаря на г-н Йорданов за незабравимото преживяване!

Георги Календеров, Разкрития.com

– – – – – – – – – – – –

На SEO конференция слушам Evgeni Yordanov много добре :)

Chris Georgiev, StockPodium

– – – – – – – – – – – –

Не искам да обиждам останалите лектори на конференцията, а и не успях да присъствам на тези в зала 2. НО от всички в Зала 1, точно Вие и Пламен Русев бяхте най-добрите. Нямаше никой друг, който да успее да презентира нещата така, че да грабне цялата публика от самото начало и да я накара да СЛУША (както каза Пламен Русев) до самия край … и после да получи само позитивни коментари!

П.С: Догодина налазвам конференцията с видеокамера :)

Dimitar Dimitrov, 411 Marketing

– – – – – – – – – – – –

Аз искам да споделя мнение за твоята лекция :) Лично на мен определено много ми хареса и от към съдържание и от към начин на представяне. За мен информацията, която сподели бе полезна, интересна и поднесена по интересен и приятен начин. Поздравления, имаш добри презентаторски умения!

Petya Ivanova, SuperHosting

– – – – – – – – – – – –

И точно както при Пламен Русев, отново всички бяха втренчили погледи в Евгени, СЛУШАХА и попиваха всяка негова дума! Уникална лекция! Перфектно изнесена, интересна, поучителна и забавна (особено накрая). За мен това беше незабравим урок как мога да се възползвам и да използвам социалните мрежи за SEO цели (и не само). Кое, как, къде – всичко беше поднесено на публиката много добре. А финалът… финалът съм сигурен, че всеки от присъстващите го помни – видеото на „Шпиглер Акулата – Бъдещето на Марк Зукерберг“!!! Силни смехове в залата, последвани от бурни и напълно заслужени аплодисменти… Браво, Евгени! Аз лично искам още такива презентации!

 

Димитър Димитров, Techstation.bg

– – – – – – – – – – – –

Евгени, твоята лекция ми бе забавна (…и полезна, разбира се) на 2 пъти. За първият предполагам знаеш, а вторият беше заради уникалното клипче.

Iva Fazlova, Investor.bg

– – – – – – – – – – – –

Първата лекция, с която започна втората част на конференцията беше на Евгени Йорданов – Социалните мрежи част от света на SEO. Той изнесе много хубава лекция за двете основни мрежи, които играят на българския пазар – Facebook и Twitter. Показа кое от коя се взима в предвид при позициониране в Google и Bing , сподели най-важните правила, които трябва да се спазват при изграждането не само на онлайн връзка, но и офлайн такава. Благодарим ти Евгени, че беше включил нашият сайт като пример в презентацията си!

Любомир Стоянов, Slides.bg

– – – – – – – – – – – –

Не темите бяха подбрани неподходящо за форума, а просто в интернет маркетинга и рекламата нещата са изключително взаимосвързани или микса от онлайн инструменти работят като „скачени съдове” (както каза Евгени Йорданов). Т.е. не можеш да говориш за един инструмент без да споменаваш други и връзките помежду им. Още повече, че социалните мрежи заемат все по-голямо място в маркетинговите стратегии на компаниите (напълно основателно) и явно няма как това да не оказва влияние и на SEO.

Мартин Попов, Interactive Share

– – – – – – – – – – – –

Твоята лекция ми дойде информативна, ти говореше добре и мисля успя да следваш желания flow. Беше усмихнат и не претовари с нищо публиката. Получаваш браво :)

Vergil Penkov, edno23.com

А вие как си прекарахте на конференцията, (а и после)?

18 коментара на “След SEO Конференция 2011 от SEOптимизация”

 1. Анастас Мавродиев каза:

  май 30, 11 в 08:07

  Без да те хваля излишно ще кажа, че лекцията ти беше сред най-добрите на Seo конференция 2011. Седях на първия ред и слушах с голям интерес. Беше спокоен през цялото време, изразяваше се свободно, показваше уважение към публиката и колегите си. Човек ти си създаден за това! Пожелавам ти още повече успехи!

  С уважение, Наско

 2. Иван Савков каза:

  май 30, 11 в 08:07

  И все още си чакам клипчето :D

 3. Dani Davidkova каза:

  май 30, 11 в 08:13

  За първи път присъствам на такова събитие, но най ме впечатли презентацията на Пламен Русев. Определено ще се запиша като доброволец във фен-клуба му.

 4. инж. Евгени Йорданов каза:

  май 30, 11 в 08:16

  Ванка, клипчето, го има в самата презентация ми, на слайда, където е показан YouTube, във footer-а има връзка към клипчето.
  Ако не ти се занимава да го търсиш, ето го: http://bit.ly/efbvideo

 5. Георги Календеров каза:

  май 30, 11 в 09:11

  Хубавото си е хубаво :-) Според мен ако пуснеш и малко онлайн курсове, ще избиеш рибата. Ако са и на афилиейт принцип като на Е-АКАДЕМИ, мога да ти докарам доста ученици. Зорът е, докато направиш първите уроци. После само модифицираш материалите и печаташ сертификати. В мое лице (скромно) имаш медиен партньор с над 110 хиляди посетители на ден! Без майтап! Това Клюки.Нет, което си споменал, е само тренировъчен кампус за нови кадри и има някакви 1200 посещения на ден. Аз ти говоря за големи новинарски сайтове като Разкрития, Мамита, Правда, Засада, Чудеса, Здраве и т.н., които си вървят с аудиторията :-) От теб се иска само това, което и без това правиш с удоволствие, удава ти се и го правиш добре! Стига да ти се занимава, знай че такава опция съществува!

 6. инж. Евгени Йорданов каза:

  май 30, 11 в 09:14

  Благодаря ти и за добрите думи и за „опцията“, Георги. Определено е нещо, върху което си струва да се замисли човек.

 7. Димитър Георгиев каза:

  май 30, 11 в 12:47

  Супер статия Евгени…както обикновено ;)

 8. Petko Dimoff каза:

  май 30, 11 в 14:05

  И аз бях за първи път на подобна конференция. Определено на следващата ще дойда пак. Евгени се представи много добре и организацията беше отлична. Също много се впечетлих от клипчето и от Пламен Русев. Мисля, че има хляб в тия курсове.

 9. инж. Евгени Йорданов каза:

  май 30, 11 в 14:16

  Е… щом има толкова голямо желание, от всички… цял ден за това ми говорите, па да взема да почна едни :)

 10. Petko Dimoff каза:

  май 30, 11 в 14:19

  Продължавай да правиш това което ти е на сърце. Каквото и да е с мерак да бъде. Мисля, че се справяш прекрасно.

 11. Анастас Мавродиев каза:

  май 30, 11 в 14:32

  Идеята е добра!

 12. Георги Календеров каза:

  май 30, 11 в 15:38

  Само да не забравиш афилиейт програмата, да може и ние да изкараме по някоя кинта! Имаш достатъчно много почитатели, които ще популяризират курсовете.

 13. SEO конференция 2011 – отзиви « Блог на slides.bg – презентации, документи, e-книги каза:

  май 31, 11 в 08:38

  […] конференция 2011 през моя поглед – Иван Куков След SEO Конференция 2011 от SEOптимизация – Евгени Йорданов SEO конференция 2011 – Васил […]

 14. Една успешна седмица в usability & SEO | Блог на SuperHosting.BG каза:

  май 31, 11 в 13:04

  […] конференция 2011 – Дигитална агенция Interactive Share, блог; След SEO Конференция 2011 от SEOптимизация – SEOптимизация, блог; SEO конференция 2011 през моя поглед – […]

 15. Росица Младенова каза:

  май 31, 11 в 15:06

  Благодаря за отличните статии и за това, че споделяте не само знания, но и опит!

 16. инж. Евгени Йорданов каза:

  май 31, 11 в 15:56

  Няма защо! Малко бавно зарежда тази статия, но пък в крайна сметка, поне е събрано цялото съдържание от Конференцията :)

 17. Тишо каза:

  юни 01, 11 в 15:55

  Гена много добро отразяване. Събрал си всичко на едно. Тази година конференцията беше много раздвижена и определено в крак с новите тенденции – Social Media. Но си мисля, че е добре да се обърне малко повечко внимание на трикове и тактики?

 18. SEO специалистите с Gan от Ganbox | SEOптимизация каза:

  авг. 22, 11 в 07:48

  […] А тази година, той даде ценни съвети на всички слушатели, които посетиха зала 2 на SEO Конференция 2011. […]


%d блогъра харесват това:
Предишна публикация:
Да стиснем ръце с блогър
{Видео} От какво се нуждае един нов блог?

Здравейте приятели! В деня на народните будители, с моя добър приятел Анастас Мавродиев от "Интернет Бизнес от А до Я"...

Затвори