SEO компилация: Как мога да…

Как да промотирам или подобря резултатите на моите страници - техните URL-та не са SEO friendly

 • … промотирам или подобря резултатите на моите страници – техните URL-та не са SEO friendly! Има два основни начина да направите това: 1) URL re-writing ще ви позволи да насочите онези грозно изглеждащи линкове към каквато нова работеща URL структура решите вие. 2) Ако това е прекалено много работа за вършене (а това обикновено е така за по-големички сайтове), ще трябва да промотирате вашите беклинкове разумно. Създавайте тези обратни връзки като включвате в тях нищо друго освен вашите най-ценни с 1, 2 или 3 думи ключови фрази като връзка, и я насочете към страницата, която искате да промотирате. Правете го със скоростта, с която биха го правили обикновените хора. Не трява да се появяват изведнъж хиляди линкове от нищото и след това отново огромно затишие. И не забравяйте, че title, keywords и description на съответната страница, трябва да съвпада със съответната ключова фраза също.
 • … разбера дали някой е откраднал мое съдържание? Ако е така, как мога да го спра? Първо, използвайте безплатна услуга като например Copyscape за да търсите за дупликация на вашето съдържание някъде из цялото уеб пространство. Ако такова бъде открито, това което трябва да направите е да пуснете един DMCA report на Google за да може да бъде наложен ban на тази страница (или като цяло на сайта) от търсачката, ако искането ви бъде уважено от тях.
 • … разбера дали моят уебсайт е бил в Интернет на определена дата? Посетете Archive.org – той показва как са изглеждали повечето сайтове от средата на ’90-те до сега. Това е един добър източник и на него се гледа с голяма почит.
  Как да се свържа с Google?
 • … се свържа с Google? Можете да намерите контактната им информация тук, или да им се обадите на +1 650-253-0000. Google са известни (донякъде) с отличното си обслужване на клиенти – особено за услуги като AdWords, AdSense, Webmaster и Analytics.
 • … разбера дали сайтът ми не е бил наказан от Google? Google имат различни видове наказания. Например, Google -50 наказанието, сваля вашият линк с 50 места. Така че, ако сте се ранквали на #2 място и ударите едно Google 50 наказание, вашият сайт става #52. Това важи и за органичното търсене по вашето собствено домейн име също. Единственият реален начин да се направи проверка по това е да напишете „site:mydomain.com“ в Google, и да видите къде се ранква сайта ви. Колкото по-тежко е наказанието, толкова по-назад отиват вашите резултати. Лекарството за тази ви болежка, е максимално бързо да откриете къде е проблема и да го отсраните също толкова бързо (обикновено се случва на хора, които са направили нещо неправомерно за да се появяват на по-предни позиции в SERPs и обикновено такива хора очакват наказания от подобен род).
  Как да разбера дали сайтът ми не е бил наказан от Google?
 • … разбера дали сайта ми е blacklist-нат от Google? Посетете google.bg и напишете „site:mydomain.com“ или просто използвайте следния инструмент. Ако няма резултати в търсачката, или сайтът ви не е бил индексиран все още, или е бил blacklist-нат. За да ре-индексирате вашият сайт, подсигурете оправянето на съответните проблеми, които са довели до този ban, и го submit-нете наново.

6 коментара на “SEO компилация: Как мога да…”

 1. Светослав Тодоров каза:

  сеп. 30, 10 в 09:41

  А някакви специализирани съвети за по-добро промотиране на агрегатори да предлагате? Адски ми е любопитно какво мислите по въпроса.

 2. SEO oптимизатор каза:

  сеп. 30, 10 в 09:59

  Интересен въпрос, Светослав. Ще помислим над него и ще пишем малко по-късно… че все пак сме в отпуска в момента :)

 3. Странникът каза:

  окт. 18, 10 в 17:33

  Хубава статия, хубави съвети. Въобще – вчера попаднах на този сайт и ми хареса не само тази статия, но и всичко което се пише тук. Допада ми и стилът на писане и диалогът който се води…
  Досега проверявах за крадени материали от мен от Гугъл. Вчера проверих и с „Copyscape“ и открих нов сайт който ми е откраднал за пореден път мой материал. Интересното е, че не излезе с Гугъл а тук излезе. Хубава програмка е, и ще се възползвам от нея за да следя редовно дали някой не злоупотребява. Неприятното е, че изкарва само първите 10 резултата…
  Сега остава въпросът – какво да се направи, защото е неприятно…ти си се трудил и написал нещо, а друг да го копира дословно и да не спомене името ти, и сайта – даже и нямам претенции да слагат „активен линк“ а само с думи да напишат адреса, и който желае да си го копира, и това не правят.
  За пореден път се убеждавам, че много малко хора уважават труда на другите…

 4. SEO oптимизатор каза:

  окт. 18, 10 в 17:41

  Здравейте, можем само да се радваме, че имаме такива интелигентни и проницателни читатели. Тук ви пускам един цитат от написаната от нас статия по-горе:
  „Ако такова бъде открито, това което трябва да направите е да пуснете един DMCA report на Google за да може да бъде наложен ban на тази страница (или като цяло на сайта) от търсачката, ако искането ви бъде уважено от тях.“
  Погледнете и вижте този цитат в статията, върху него има линк за пускане на report към Google, че този сайт ви краде съдържание и съответно да им наблегнете на това, за да може те да го накажат.
  А има и вариант, всичко което се копира от вашия сайт автоматично да създава линк към вашия сайт и да следите какво се копира, ако искате да получите повече информация, ни пишете на основния e-mail адрес примерно на Евгени Йорданов от страницата ни „За нас“ горе-вдясно. С този софтуер в момента работи този блог – SEOптимизация. Окуражаваме ви да пробвате да копирате някакво съдържание от която и да е било статия тук. Да кажем от тази статия няколко параграфа. И ако искате, ако нямате къде да я Paste-нете, просто я Paste-нете в някакъв Microsoft Word документ, за да видите какво имам предвид. Ако ви стане интересно, пак споменавам, пишете ни :)

 5. Странникът каза:

  окт. 18, 10 в 17:51

  Благодаря. Ще Ви пиша на мейла за повече съвети, и ще копирам да видя как действа това.
  Да, видях откъса за DMCA report на Google. Реших да не го правя за сега, понеже този който е копирал статията ми е не обикновен сайт, а една фирма. И тази фирма има страница във фейсбук, където и се намира статията ми. И реших да бъда коректен и писах на мейла на собственика оставен за контакт. Искам да видя какво ще стане. Аз съм на принципа да има диалог и да се разберем като големи и разумни хора. Иначе най-лесното е да се караме и обиждаме.

 6. SEO oптимизатор каза:

  окт. 18, 10 в 18:08

  И това е правилният начин. Ние адмирираме подобни похвати. Но, за съжаление в много от случаите, резултатът от подобни начинания е горчив, и съответно трябва да се прибягва към по-груби мерки. Пожелаваме ви успех!


%d блогъра харесват това:
Предишна публикация:
Използвате ли Google нелегално?

SEO-тата и web design агенциите често използват скрийншоти на резултатите в Google, за да се фукат с невероятните си постигнати...

Затвори