Ранд Фишкин и Аз

Ранд Фишкин и АзЧудя се откъде да започна тази статия, както се чудех, в края на 3-тия ден от Webit, на това какво се случи в този ден. Информацията не е никак малко, но въпреки това ще се постарая да я разкажа максимално накратко и все пак да запазя най-интересните моменти от този ден.

Денят беше 29-и Октомври. По нищо не личеше, че ще е ден по-различен от всички други. Може би само се различаваше по това, че беше последният от тазгодишният Webit Expo & Conferences и за последно щях да се видя с колегите и „социалните“ си приятели. В България сериозните събития в нашия бранш не са толкова много. Не, че искам да умаловажавам различните такива, но освен Webit, SEO конференцията, БГ Сайт, някое и друго от събитията на Списание .NET или Лукрат, няма други значими събития цяла година. Т.е. имам шанс само на 4-5 събития да видя и да си поговоря наживо с тези свои колеги и приятели. И обикновено се виждаме поотделно. Но Webit 2010 ни събра всички. И за да не задълбочаваме в проблема със самите събития и защо са толкова малко, ще продължа нататък.

Другото по-което се различаваше този ден от всички други беше, че поради невъзможност да ходя по международни конференции, този ден за пръв път щях да видя на живо своя дългогодишен кумир (поради липса на по-точна българска дума) – Ранд Фишкин, собственикът на компанията лидер в областта на SEO – SEOmoz. Цитирам Иво Илиев, тъй като той го е обяснил по най-добрият възможен начин:

SEOMoz е компания, осигуряваща аналитични инструменти и материали, от които се нуждаят специалистите в сферата на интернет маркетинга и оптимизацията за търсещи машини. Тези инструменти са онлайн, част от тях безплатни, част от тях – платени. По-интересното е, че SEOmoz през годините сформира цяла мрежа от специалисти в областта на интернет рекламата и в началото на тази година предлага официално международни консултантски услуги. Консултантите от мрежата на SEOMoz са едни от най-авторитетните фирми и специалисти в онлайн рекламата и маркетинга по света. Те се занимават както с техническа, така и с информационна и аналитична дейност.

Станах сутринта, започнах да се приготвям за дългият ден, който ми предстоеше. Привърших с приготовленията и реших, че е време да потеглям. Трябваше да мина да взема моят приятел и колега Младен Борисов, който беше официален фотограф на събитието и да отидем заедно за първият панел. Но се случи така, че колата ми се развали малко преди да потегля. Няма значение каква беше повредата, важното е че ми отне близо 2 часа да я отстраня и съответно за съжаление изпуснах първите 2 панела :(. И си помислих, че това ще е един от „онези дни“. Но както се оказва в последствие, не бях прав :).

Естествено изпратих Младен с такси, защото бях виновен за това, че не можахме да потеглим. Той беше по-важен, тъй като трябваше да снима всичко и всички. Трудна работа, що се отнася за над 2000 човека и  близо 100-ина лектори. А аз бях просто посетител.

И по някакви неведоми пътища, колата ми се оправи почти от самосебе си достатъчно време преди да започне панелът на Ранд на тема: „Search & Social – Как социалната медия и търсенето си взаимодействат, а маркетинг експертите могат да извлекат най-доброто предимство от това“. Когато най-сетне успях да потегля, с най-високата позволена скорост в закона за движение по пътищата се придвижих до НДК. Където оставих колата и забързах нагоре по ескалаторите за да хвана началото на панела навреме.

Ранд Фишкин - панелът Search & Social - Как социалната медия и търсенето си взаимодействат, а маркетинг експертите могат да извлекат най-доброто предимство от това

И така, доста силен панел направи Ранд, един от най-силните, и може би най-силният за сам човек. Много стегнато, изчистено, подплатено с примери и добри слайдове изложение. Нямаше излишна информация, а и нямаше оскъдна информация. Всичко беше премерено в такт, все едно беше някаква красива симфония. Зададох 1 въпрос, а от вълнение забравих останалите 20 :) Реших да не го изтощавам, тъй като щях да го видя по-късно същият ден.

А и той вече беше споделил в Twitter, че някакво такси му било взело 85€ от НДК за отиване и връщане от Кемпински-Зографски (хотелът, в който бил отседнал). 10€ за отиване до хотела от центъра и 75€ на връщане до НДК. За хората, които не са запознати с картата на гр. София, разстоянието между Кемпински и НДК не е повече от 2,5 километра… нещо, което се взима за 20-ина минути пеша. Но когато си чужденец и не познаваш местата, където отиваш, се доверяваш на най-познатите си неща. В случая такситата. Жена му после в блога си е написала:

… and robbed in Bulgaria (okay, fine – we weren’t robbed. We were simply ripped off – I am Italian, therefore I exaggerate. I can’t wait to tell you all about it, actually) …

Беше обещала да напише повече по въпроса, но засега седмица и нещо след този пост, не е излязла никаква допълнителна информация там, но ще продължаваме да следим какво ще излезе :)

След панела с няколко приятели отскочихме на обяд, за който споменах в една от предишните статии. Там бяхме Огнян Младенов, Младен Борисов, Васил Тошков, Борислав Арапчев, Руми Илиева, Петър Маринов, Майк Рам и аз. Като няма да влизам в подробности за перипетиите, които се случиха по време на този злощастен обяд. Само ще спомена, че по време на самият обяд изтеглихме печелившите от играта за бутона SpodeliMe за споделяне в социални мрежи на Васил Тошков, които повечето от вас знаят като Cloxy.

Webit 2010 Огнян Младенов, Младен Борисов, Васил Тошков, Борислав Арапчев, Руми Илиева, Петър Маринов, Май Рам и Евгени Йорданов

След обяда се върнахме за Masterclass-а по SEO на Ранд Фишкин. Аз стоях на 1-ви ред по диагонал, в началото, поради малкото ни закъснение от обяда.

Rand Fishkin - SEO Masterclass на Webit Expo & Conferences

А след почивката между двата часа  – фронтално на 2-ри ред. Отново мога само да кажа, че бях изумен от него и презентационните му умения. Тук ще цитирам друг наш добър приятел – Тодор Христов от NovaVizia:

Трябва да подчертая, че освен топ SEO експерт, Ранд Фишкин е страхотен презентатор! Говореше леко, убедително, презентацията му бе изключително конкретна, структурирана в 10 точки, пълна с примери и хумор на много места. Лично за мен това бе топ-лекторът не само на деня, а и на цялото Webit събитие, може би защото темата за SEO не ми е съвсем чужда, в една или друга степен, но и не само заради това. Презентационните умения на Ранд бяха на изключително ниво!

И тъй като колкото и да говоря по въпроса за това, какво ни каза Ранд на самия SEO Masterclass, най-добре говорят за това неговите 166 слайда – точни и на място, пълни с информация. Той ги представи брилятно за кратките 2 часа, в които трая неговият клас.

 

И така… за съжаление класа свърши. Но организаторите, бяха приготвили малка изненада, или поне за мен беше такава. По един сертификат за преминалите класа на г-н Фишкин. Аз както винаги разбрах последен за това, и изтичах да си го взема от бюро Информация на Webit малко преди да го затворят. През останалото време колегите си правеха снимки с лектора ни.

Всички колеги се снимахме на обща SEO снимка с г-н Фишкин

В момента, който си взех сертификата, останах очарован от това, че се бяха сетили за подобно нещо.Това, за което обаче не се бяха сетили беше да оставят място за подпис на самият Rand Fishkin.

Аз и Rand Fishkin

И тъй като не съм никак срамежлив, отидох него и го помолих да ми го разпише, като му обясних какво представлява този сертификат. Пламен Томов и Борислав Арапчев, се пошегуваха, че освен сертификат, това било и чек за $50 000, който Ранд разписва в момента. Той се постресна в началото, но след като го уверих, че това е просто шега от страна на колегите, той ми даде най-първият и най-пълният автограф/подпис върху удостоверението ми за преминат мастър клас по SEO.

SEO сертификат на инж. Евгени Йорданов по успешно преминат SEO Masterclass на Ранд Фишкин в рамките на Webit 2010

След мен, като видяха какво го накарах, горкия човечец да направи, колегите се наредиха цивилизовано в опашка и го помолиха да разпише и техните сертификати. Оги Младенов, абсолютно оригинално беше донесъл да му бъде разписана една книга по SEO. Наистина оригинална идея от негова страна. А разбрах, че моя сертификат е най-пълният, впоследствие като го сравних с тези на няколко други колеги. Оказа се както обикновено, че когато човек е първи в нещо, обикновено „печели“ най-много от това.

Разделихме се с лектора ни, като се уверихме, че ще присъства на събитието, което се водеше организирано под шапката на фирмата SEOmoz по-късно в ирландския пъб Irish Harp на пъпа на София. Самото събитие се водеше SEOmoz meetup и щеше да започне от 20:00ч същата вечер. За справка, класът завърши някъде около 17:30ч.

И тъй като имаше много време до тогава, с Иво и Руми Илиеви, Майк Рам, Младен и аз решихме да слезем за по питие в едно заведение в подлеза на НДК. Добре, обаче с Младен имахме малко работа за 5-10 минути до НДК и щяхме да се присъединим към приятелите си след съвсем кратко време.

Тръгнахме по задачката, и на входа на НДК, видяхме Ранд и жена му Джералдин, тъкмо си купуваха пуканки. И тъй като споменах, че вече имаха лош опит с български „търговци“, а и аз следя randfish в Twitter, бях научил за „инцидента“ с таксито, който описах по-горе. Реших да се пошегувам с Ранд, докато минавах край него, на път за задачката с Младен, да се пошегувам, дали не е платил случайно $50 за тия пуканки. В този момент и двамата с жена му се засмяха.

Ранд Фишкин и жена му Джералдин

Донякъде от смешната забележка, донякъде заради това, което им се беше случило вече. В следващият момент тя пое инициативата и ми каза да спра да се шегувам на техен гръб, ами да взема да направя нещо полезно, като например да им хвана такси. Искали да се приберат да си починат между класа и събитието по-късно вечерта. С охота се съгласих. Та това беше Ранд Фишкин, моят кумир. Човекът имаше нужда от моята помощ и аз бях там готов да му я укажа. И тръгнахме към най-близката стоянка за таксита. Аз, Младен, Ранд и Жералдин. Докато вървяхме, което са близо 300 метра, си говорихме помежду си за проблема, който са срещнали с тези таксита. Обясних им, че това е нещо, което се случва рядко и че просто не са имали добър късмет. Те казаха, че такива  неща се случват и в Америка, но много изолирани и редки случаи, за които са чували, но никога от първа ръка. Посмяхме се за последно. Интересното беше, че докато наближавахме стоянката видяхме, че там имаше само 1 такси… и то от фалшивите. От отсрещната страна на бул. Витоша се виждаше едно от читавите. Затова ги прекарахме през подлеза на НДК за да пресечем отсреща. И тъкмо наближаваме таксито (и аз съм доволен, че съм си свършил работата), се оказа, че таксито е празно и заключено. Нямаше никой вътре. Вътрешно се ядосах много. Исках да им свърша работа, да ме запомни като човекът, който му е хванал такси, за което не е платил 85€. Мисълта ми мигновено се трансформира в реалност. Иззад ъгъла идвайки откъм Петте Кьошета, излезе на бул. Витоша едно от „читавите“ таксита, при това празно. Това беше моят шанс и аз се възползвах от него. Излязох до най-лявата лента на платното и като „опитен КАТ-аджия“ направих движението с въображаемата си палка МВР, да спре за „проверка“.

Всичко мина успешно и качих новите ни познати в таксито. По-късно като се видяхме, Джералдин каза, че шофьорът им е взел само 4 лева.

В заведение с приятели

С Младен свършихме работата и се върнахме с нова история и свежи сили при приятелите си в заведението под НДК. Говорихме с тях на различни теми и все интересни – онлайн бизнес, facebook, потребители, вниманието на потребителите, facebook events и т.н. Главна тематика в разговорите ни бяха и срещите на клуба „Спри и Помисли„, на които Майк е създател и организатор за гр. София, а Иво оргранизатор за гр. Варна. В сладки приказки, стана време да се присъединяваме към по-голямата група наши колеги намиращи се в Irish Harp. Така и направихме.

А там, повярвайте ми, беше пълно! Бих казал дори, че се пръскаше по шевовете. И все познати лица. От различни краища на България… и София :) Имаше и чуждестранни гости, като нашият приятел Paris Childress от HopOnline.

Какво се случи в Irish Harp?

Толкова много неща, че надали ще успея да си ги спомня всичките, но ще ви разкажа тези, за които се сещам. И така… много хора, много познати лица, много познати facebook и twitter акаунти. С тези които се познавахме от преди (не малко хора) вдигнахме наздраве поотделно. С другите – виртуално чрез Facebook. Малко след нас пристигнаха Ранд и Джералдин.

Paris Childress и Станислав Димитров

Седнаха на масата на Paris Childress и Станислав Димитров. На нея беше също и Борис Луканов.

За кратко пристигна и Пламен Русев, организатора на Webit Expo, като с него се поздравихме за успешното събитие през изминалите 3 дни, като самото събиране в Irish Harp, донякъде беше и свидетелство за това. Направихме си една наздравица и Пламен тръгна, тъй като беше изтощен от 3-дневния маратон на който беше подложен, а и заради напрегната 1 седмица преди събитието.

Джералдин, Ранд и аз

Ранд стана и тръгна по масите с бира Guinness в ръка. Направи по една обща наздравица, като мина по всичките маси за кратко. За кратко по всички освен нашата. Не зная как се получи, но някакси успешно го задържахме малко повече при нас. Толкова малко повече, че остана при нас през по-голямата част от вечерта.

На нашата маса бяхме Мартин Христов (WebmasterBG), Влад, Младен, Генади Воробьов, Крис Георгиев (WebGravity), аз и Ранд Фишкин. За съжаление жена му малко ни се разсърди, защото заради нас, тя горката остана сама почти цялата вечер, но предполагам, той й се е реванширал след срещата :)

И така започнаха едни обсъждания, едни коментари, едни дискусии на вариращи теми от SEO, през Исландия, та чак до жълтите обувки на Ранд, които за съжаление този път той не бе взел със себе си.

rand fishkin yellow pumas full

За хората, които не знаят Ранд ходи по конференции само с маратонки Puma в жълт цвят. Ще попитате защо, нали? Ето и неговият отговор по въпроса:

rand fishkin yellow pumasМоите жълти Puma-и са запазен моден знак, които нося на конференции и SEO събития, откакто започнах в бранша. Това е добър начин да ме познаете, ако не сте добри с лицата (чест проблем за хората в техническата област). Имах 2 чифта (сега смалени до 1 чифт), така че винаги търся да си купя още (тъй като са били спрени от продажба). След появяването на няколко събития с тях, те се превърнаха в нещо средно между шега и икона – което ме устройва перфектно

За SEO си говорихме на всякакви тематики, от ExactMatch domain-ите, до LDA и други интересни неща, над които SEOmoz имат поглед. Ранд ни разказа и множество истории свързани с негови пътувания по света. Отново се пошегувахме за парите за таксито, които е дал. Но той изкара добрата поука от тази история. И тя е, че сега има още 1 колоритна история, която да разказва в друга част на света.

Тази негова история, която най-силно грабна вниманието ми бе за Исландия. Каза, че веднъж летял за някаква конференция там. Отишъл, свършил си работата и останал още 2-3 дни. През тия дни ги развеждали на разходка на различни забележителности, това включвало дори и небезизвестният на всички вулкан Eyjafjallajökull (айде да видим как ще го произнесете :)). Той не успя. Беше на 2 бири и малък Jameson, но за това малко по-надолу. Та в историята за Исландия, това което му направило голямо впечатление е, че всички се били придвижвали на групички с някакви миниванове с гуми с размерите на тези от Американските monster-truck състезания. И когато били в преспите, гумите били надути до горе. А когато слезели на нормален път, шофьорите спадали гумите на половина. По важното в историята беше, че в една от тези разходки, последният ден, рано сутринта около 8-8:30, той бил качен в един такъв миниван. Да потеглят към поредната забележителност. Шофьорът му подал бира и го питал иска ли. Ранд едвам бил се събудил. Цялото му същество било заспало все още, а онзи му предлагал бира. Той отказал с уважение. Тогава, шофьорът отворил звучно кенчето с бира и започнал сладичко да си пийва. Очите на Ранд се отворили не на 4, а на 16 и челюстта му паднала до земята. Не чакал въобще шофьора да го пита 2-ри път. И му казал: „Щом ти ще пиеш, докато караш, по-добре ми дай и на мен една за да не усещам после какво ще се случи“ :)

В такива истории и забавни теми мина по-голямата част от вечерта. Ще се зачудите по-късно как изобщо го накарахме да остане при нас, не кой да е, а самият Ранд Фишкин? Ами не беше никак лесно – сложна комбинация от SEO въпроси и… една бутилка Jameson. Оказва се, че в Америка по някаква причина хората, когато са в заведение не могат да си поръчат цяла бутилка. Могат да си поръчат питие, но не и цялата бутилка. Затова пък в България можем да си поръчаме бутилка… казах му, че и цяла каса с бутилки, ако искаш да поръчаш, можеш. Естествено той каза, че не вярва. И Влад се почуства задължен веднага да купи една бутилка за да го докаже. Ченето му буквално падна. Не беше защото е чак такъв пияч, или защото обича Jameson толкова много, а защото реално поръчахме и купихме цяла бутилка в самото заведение.

Влад, Ранд, бутилка Jameson и чаша бира Guinness

И в цитат на една известна реклама:

„Консумация в ирландски пъб – 15лв. Да купиш бутилка Jameson – 60 лв. Да видиш Ранд Фишкин на челна стойка – безценно!“

Това беше инспирирането да направи за нас челна стойка. Най-големият виновник за това, разбира се беше Влад. Другите ни бе прекалено срам да го питаме да направи подобно нещо. И все пак го попитахме. И тъй като явно си станахме доста близки, той се съгласи без дори да се замисля. Стана и започна да се приготвя. Размениха си 2 реплики с жена си, след което предполагам тя ни стана малко по-ядосана отколкото ни беше от преди това. Защото заради нас, хора с които току що се е запознал и си е паснал веднага, го накарахме да прави подобни глупости. Но явно на него това не му пречеше въобще. Ранд го направи.

Ранд Фишкин на челна стойка

И го направи гордо, с високо вдигнати крака. На съседните маси им изпопадаха ченетата. Всекой извади набързо някакъв фотоапарат или мобилен телефон от някъде и започнаха да снимат като папараци видяли гола Анджелина Джоли. Или по-скоро по-добър еквивалент би бил, голия Брад Пит, но това е притеснителна гледка, затова нека си представим  вместо това просто Анджелина Джоли.

И започна един смях… едни приказки в цялото заведение, все едно току що се бяхме събрали, а не че вече бяхме в това заведение 4 часа и нещо и повечето колеги бяха подпийнали. И така, лека полека изтекоха още 2 часа, в които започнаха да се разотиват. Една по една масита започнаха да се изпразват. Накрая останахме хората от нашата маса само и няколко човека от масата на Ранд, където той беше отишъл да прави за кратко компания на жена си. Той дойде при нас и ни каза със съжаление в гласа, че трябва да потегля и че му е било много приятно да се запознае с нас. С всички други, които си тръгнаха по-рано през вечерта, той се чукна за последно с бирата, или се здрависа бизнесменски. Към нас, той беше различен. По отделно мина покрай всеки от нас изправихме се в цял ръст и се прегърнахме все едно сме приятели от деца. Важен фактор, който трябва да се има впредвид беше, че нито той, нито аз бяхме пияни, ни най-малко. За цялата вечер той беше изпил 2-3 бири и почти нищо друго. Аз съвсем нищо не пих. То в такава паметна вечер пие ли се? :)

И така, завърши по перфектен начин, перфектният ден. Денят, който аз мислех за лош още от сутринта, а се оказа нещо съвсем различно. Станах приятел със своят кумир, който е от другият край на света. Как може човек да очаква подобно нещо.

Nice, a?

17 коментара на “Ранд Фишкин и Аз”

 1. Borislav каза:

  ное. 08, 10 в 13:38

  Very Nice, Gena! :-)

 2. Блог на Иво Илиев | Webit Expo 2010 и SEO Masterclass-а на Rand Fishkin каза:

  ное. 08, 10 в 13:45

  […] П.С.» Моят приятел и колега Евгени е публикувал своите преживявания по време на мастъркласа по оптимизация на сайт за търсачки, а и след него – четете тук […]

 3. Tweets that mention Ранд Фишкин и Аз | SEOптимизация -- Topsy.com каза:

  ное. 08, 10 в 13:48

  […] This post was mentioned on Twitter by Evgeni Yordanov, Евгения Симеонова, Петър Петков, Krasina Pencheva, Denica Stoianova and others. Denica Stoianova said: RT @eyordanov: RT @SEOptimizacia: Ранд Фишкин и Аз http://bit.ly/dwVIyR или Какво се случи в 3-ият ден на Webit и после в Irish Harp #webit […]

 4. инж. Евгени Йорданов каза:

  ное. 08, 10 в 15:38

  Хахаха… Определено се постарахме, да :)

 5. Картички каза:

  ное. 08, 10 в 16:12

  Чудесно си преразказал целия ден с всичките му подробности! Само ми стана гадно, че България винаги ще му напомня и историята с таксито – как може да има такива селяни! Радвам се, че сте си прекарали супер, изчетох всичко на един дъх – все едно съм бил с вас :-) Bookmarked в блога ми!

 6. инж. Евгени Йорданов каза:

  ное. 08, 10 в 16:20

  Радвам се, че се е харесало Андей. Благодаря за добрите думи. Идеята на тази статия беше точно такава. Да пресъздам ситуациите и емоциите свързани с идването на Ранд в България. Неговите преживявания, цялата вечер с неговите истории, смеха, забавата, наздравиците.
  Даже забравих да спомена, че го научихме да казва „Наздраве!“ и „Добър вечер!“. Направо половин българин го направихме :)

 7. Симеон Полименов каза:

  ное. 08, 10 в 15:27

  Вече направо съжалявам, че не сме присъствали на SEO сбирката :) Аз останах със страхотни впечатления от Ранд И Джералдин, много приятна двойка. Бтв, лично бях изпратил мейл с подробно инфо за София до всички лектори, където, разбира се, бяхме описали и потенциални проблеми с такситата и съвет за това чии услуги да се ползват (но да не правим реклама;). Доста неприятна случка, но пък вие сте се погрижили повече от добре Ранд и съпругата му да запомнят страната ни с хубаво :)

 8. Митака каза:

  ное. 08, 10 в 17:01

  Как ме е яд, че си тръгнах и не присъствах вечерта … Очевидно съм пропуснал МНОГО и все интересни мигове. Евгени, много добре си описал деня и продължението му.
  Иначе относно мастър класа, напълно споделям впечатленията ти, бях изумен от уменията на Ранд да презентира, да задържа вниманието и да синтезира толкова много информация по толкова интересен и ефективен начин.

 9. 3D Уеб дизайн каза:

  ное. 08, 10 в 18:33

  Еееее, утрепа ме с това за челната стойка. На 1000 човека казах че няма да ходя на уеб-ит и на всички на които се сетих казах да ми звъннат после за да дойда в кръчма, кафе, клуб или където ще отидете след това :)

  Резултат: никой не ми звънна и изпуснах шоуто. Сега ви мразя всички освен че ви завиждам искрено за това как сте си изкарали :)

  P.S. С Ранд не съм искал да се запознавам, но такива събития обикновено не пропускам (кръчма, кафе, клуб със seo friends)

 10. eV каза:

  ное. 09, 10 в 16:22

  Тази част със СЕО сбирката определено си е заслужавала. Както е описано по-горе. Да се представя: трети ред най-ляво :) на Последната лекия на Ранд. Много се радвам, че присътвах.
  Беше ми много приятно, че индиректно и случайно намерих този текст.

 11. инж. Евгени Йорданов каза:

  ное. 09, 10 в 16:29

  Радвам се, че ти е била на лекциите на Ранд. Надявам се да си получила желаната от теб информация и знания на тази лекция.
  За сбирката, определено беше много забавно, особено при нас, където беше Ранд.
  А за сайта, ако намираш тематиката за онлайн маркетинга за интересна, мисля, че ще е полезно за теб да се запишеш за новите статии по RSS или email.

  Поздрави!

 12. Geo каза:

  ное. 11, 10 в 21:39

  Дам, в Irish Harp беше една от най-яките срещи на интернет специалисти досега. Явно и WebIt си е струвало, но на база миналогодишните ми впечатления тази година пропуснах…

 13. Тихомир Петров каза:

  ное. 18, 10 в 10:24

  По въпроса с таксито! NO COMMENT!

 14. инж. Евгени Йорданов каза:

  ное. 18, 10 в 10:37

  Много ясно, че ще е NO COMMENT. Бива ли така да се прецакваме с важните чужденци? Някакви бакшиши искали да спечелят бързи пари. Ами ако той не се върне повече точно заради тази случка? Това ще навреди на нашия бизнес, защото няма да може да ни научи на нищо повече. Изобщо всичко е много свързано. Т.н. домино-ефект.

 15. Тихомир Петров каза:

  ное. 18, 10 в 10:53

  Именно! Бизнесът много страда от това, което някои хора в БГ правят. Ама какво да се прави – ден за ден!

 16. Йорданов каза:

  ян. 09, 11 в 18:29

  забележителна челна стойка!!!

 17. инж. Евгени Йорданов каза:

  апр. 04, 11 в 12:27

  Просто не зная как по-добре би протекъл един подобен ден. Сега го чета отново… 6 месеца по-късно и още не мога да повярвам какво ни се е случило тогава. Все едно разказвам сън…


%d блогъра харесват това:
Предишна публикация:
Отзвука в Социалните мрежи за Webit 2010

Както споменах в първата си статия, след Webit Expo & Conferences 2010 за Централна и Източна Европа, ще има още...

Затвори