PPC Рекламата има място в Онлайн Маркетинга

PPC рекламата има място в онлайн маркетингаВъпреки, че прекарвам повечето от времето си занимавайки се с оптимизация на уебсайтове за търсачки (SEO), признавам, че Pay-per-Click има своето място в онлайн маркетинга. И има своите качества работейки рамо до рамо с SEO услугите, в случаи като например при:

  1. Нови уеб сайтове. И друг път съм споменавал, че в много случаи можете да получите по-бързи резултати с PPC рекламата, затова и може би бихте искали да я използвате, когато стартирате чисто нов уебсайт, особено ако той не ползва CMS със вграден RSS, който лесно да бъде засечен от Google. A така важната популярност на сайта (Link Popularity), която е важен фактор в SEO отнема доста време за да набере скорост.
  2. Сезонни или скоростни оферти. Ако имате отказани в последния момент резервации, примерно за самолетни билети, места за концерт или пък склада ви е пълен с продукт, чиито  срок на годност наближава, Pay Per Click рекламата е добър начин да предложите една скоростна онлайн оферта веднага и да я свалите от ефира в момента в, който вече не ви е нужна.
  3. pay-per-click реклама за сезонни или скоростни офертиТаргетиране на географска позиция или профил. Повечето програми за онлайн рекламиране са настроени да таргетират посетители в определени географски региони. А Facebook PPC  ви позволява да таргетирате и посетители по определени критерии от техните профили. Например някой е със Relationship status: Сгоден, а вие предлагате булчински рокли или други сватбени аксесоари.
  4. Тестване. PPC е добър начин за да се тества отклика на хората към различни разположения на страницата (page layout), различни набори от текст, картинки и т.н.
  5. Силно-конкурентни фрази. Както всички знаем, бройките на върха на органичните резултати в търсачките са ограничени. И ако таргетирате наистина силно-конкурентни ключови фрази и думи, а вашата конкуренция е много силна в SEO оптимизацията, може да се наложи да ползвате  pay-per-click за да направите сайта видим. Това често се случва, когато вие сте малък местен бизнес, който се опитва да се съревнувава с по-голям национален бизнес.
  6. Наистина не-SEO-friendly CMS-и и онлайн магазини. Повечето CMS-и и софтуери за онлайн магазини са си достатъчно SEO-friendly напоследък, но все пак се намират и такува които са безнадежден случай. И независимо как и какви продуктови имена или съдържание слагате на страниците, те просто няма да се ранкнат добре в Интернет търсачките. Съветвам подобни сайтове да се правят с SEO-friendly софтуери, но е възможно да нямате бюджета или времето за това. В такъв случай PPC-то отново идва на помощ, поне докато преправите сайта си с подходящия софтуер.
  7. pay-per-click реклама за наистина не-SEO-friendly CMS-и и онлайн магазини.Къде изчезнаха органичните резултати? С все повече размиващите се граници на Универсалния search, където се появяват резултати от Google Places, YouTube, Изображения  и т.н. избутвайки органичните резултати надолу във страницата. Онлайн рекламата чрез PPC може да покаже сайта ви по-нагоре в страницата, където се получават повечето кликове.
  8. Клиента е откачил на тема контрол. Понякога е трудно да убедите клиента си, че трябва да се използват определени ключови думи в текстовете на страниците, защото това е което е нужно за SEO, или пък той просто иска една голяма картинка на страницата без какъвто и да е било текст там. В такъв случай PPC е единствения ви начин за докарване на сносни посещения на сайта.
  9. pay-per-click реклама за Търсачката на Майкрософт - BingBing, и т.н. Трудно ще го повярвате, но имаже живот и извън Google. И въпреки, че може да се справяте прекрасно в органичните резултати в Google (SERPs), възможно е хич да не ви върви с Bing. Затова използването на Pay-per-click рекламата през Bing adCenter е добър начин да да направите вашият сайт видим в мрежата на Microsoft. Особено след като и напоследък от Майкрософт правят тестове за интегриране на тяхната рекламна мрежа и в Yahoo!.

И така, Pay Per Click рекламата и SEO оптимизацията не са конкуренти, а просто две силно ефективни стратегии, които могат да се използват заедно за постигане на една наистина успешна и силна онлайн маркетингова кампания.

Sometimes it’s a hard sell to the client that they actually need to use the target phrases on the website, or the client wants one big image and no text on a page – and this is a real SEO challenge, but PP
%d блогъра харесват това:
Предишна публикация:
Как да си намерим Работа с помощта на Социалните мрежи
Как да си намеря Работа с помощта на Социалните мрежи

Днес ще покрием основните социални мрежи и начините за това, как да си намери човек свястна работа, не чрез нещо...

Затвори