Всички най-полезни Google блогове за Вас!

Без съмнение Google е една от най-големите компании в технологичната сфера и има най-голямо влияние над Интернет. Всички ние използваме продукти и услуги на Google всеки ден, а някой от нас са толкова зависими от тях, че ако случайно някоя от тези услуги падне, изпадаме в едно безпомощно състояние, което спира всякакви работни процеси.

Използването на услуги от Google и четенето на новини и ъпдейти е също толкова важно. Почти всички Google услуги (с изключение на тези в Google Lab) си имат блог и точно в тези блогове екипите ни усведомяват за последните развития по програмирането, поддръжката, бъдещите придобивки на услугите и още доста различна информация. Разбира се все би се намерил някой да оспори твърдението ми, като каже, че можем да получаваме новостите и от нюзлетърите им, но имайте предвид, че те не са редовни. И ако трябва да съпоставим съдържанието, което може да ни даде един блог и един нюзлетър, 2-рите са прости бледи резюмета на 1-вите.

В тази статия, ще съберем списък с блоговете на всички по-важни продукти на Google, които ползваме, като ги категоризираме. Добваени са връзки към самите блогове, както и директно към техните RSS новини. Надявам се да ги намерите за полезни.

Общи продукти

Google търсене | Блог | RSS новини
Търсенето на Google е интернет търсеща машина притежание на Google Inc. и най-използваната търсачка в Интернет към момента. Търсенето в Google предлага повече от 22 специални възможности, които определено надхвърлят обикновеното търсене по думи от миналото.

google googleblog blog Всички най-полезни Google блогове за Вас!

 

Google Chrome | Блог | RSS новини
Google Chrome е един open source уеб браузър базиран на Webkit и подхранен с малко Google Gears.

google chrome blog Всички най-полезни Google блогове за Вас!

Google Mobile Products | Блог | RSS новини
Компанията Google има няколко продукта за мобилни устройства като Blogger Mobile, Buzz, Gmail, iGoogle, Mobile search, Google latitude. Всички тези продукти могат да бъдат достъпени с помощта на браузър върху мобилно устройство или стандартен десктоп браузър като Firefox.

google googlemobile blog Всички най-полезни Google блогове за Вас!

За блогъри и уебмастъри

Google Blogger | Блог | RSS новини

Blogger е онлайн услуга/платформа за хостване на собствени лични и мулти-потребителски блогове. Всички тези блогове се хостват от Google върху поддомейни на Blogspot.com.

google blogger blog Всички най-полезни Google блогове за Вас!

FeedBurner | Блог | RSS новини
FeedBurner е онлайн система за дистрибутиране и управление на онлайн новини. FeedBurner предоставя настройваеми RSS новини и инструменти на Блогъри, подкастъри и други уеб-базирани автори на съдържание.

google feedburner blog Всички най-полезни Google блогове за Вас!

Google Adsense | Блог | RSS новини

AdSense е ad serving платформата на Google Inc. Собствениците на уебсайтове могат да поставят програмата за да разрешат текстова, снимкова и видео реклама върху техните сайтове. Тези реклами се администират от Google и генерират приходи на принципа на pay-per-click или pay-per-impression.

google adsense blog Всички най-полезни Google блогове за Вас!

Google Adwords | Блог | RSS новини
AdWords е платформата за реклама на Google, откъдето и те генерират основния си приход. AdWords прелага pay-per-click реклама, и таргетиране на рекламата спрямо уебсайта, като предлага и текстов тип и банерен тип реклама.

google adwords blog Всички най-полезни Google блогове за Вас!

Google Webmaster Central | Блог | RSS новини
Google Webmaster Tools е безплатна уеб услуга на Google за уебмастъри. Тя помага на специалистите в проблемите и въпросите им свързани с индексиране, обхождане и съдържанието като цяло на техните уебсайтове. Като същевременно дава и ценни съвети за повишение на трафика и други благинки.

google googlewebmastercentral blog Всички най-полезни Google блогове за Вас!

Google Analytics | Блог | RSS новини

Google Analytics определено една от най-силните уеб базирани анализиращи софтуери, която дава дълбок поглед над уебсайт трафика и маркетинговата ефективност. Мощен, гъвкав и е лесен за използване.

google analytics blog Всички най-полезни Google блогове за Вас!

Google Сайтове | Блог | RSS новини
Google Sites е най-лесният начин да направите информацията да е достъпна до хората, които имат нужда от нея. Няколко човека могат да работят по Сайт, да добавят прикачени файлове, информация от други Google апликации, както и съдържание в свободен формат.

google googlesitesblog blog Всички най-полезни Google блогове за Вас!

Чат и Social Networking

Google Friend connect и Buzz | Блог | RSS новини

Google Friend Connect е онлайн услуга, която позволява на потребителите в Интернет да се свързват със своите приятели по различни уебсайтове. Докато Google Buzz е по-скоро ориентирана към социалните мрежи и кратките съобщения, като за целта е интегрирана директно в Gmail. Използвайки Buzz хората могат да споделят връзки, снимки, видео, статуси и коментари подредени в „разговори“ и видими във Входящата кутия на потребителя.

google googlesocialweb blog Всички най-полезни Google блогове за Вас!

Gmail | Блог | RSS новини
Gmail е безплатна уебмейл услуга базирана на IMAP и POP от Google, позната със своя голям капацитет и иновативен интерфейс. Gmail има интерфейс ориентиран към търсенето и режим „разговор“, подобен на Интернет форум. Преди година, Google интегрираха Buzz в Gmail.

google gmailblog blog Всички най-полезни Google блогове за Вас!

Orkut | Блог | RSS новини
Едно онлайн общество, организирано така, че да направи социалния ви живот по-активен и интересен. Социалната мрежа orkut спомага за поддържането на съществуващи връзки с близки хора, с помощта на снимки и съобщения, както и да се запознавате с хора, които не сте срещали допреди това.

google orkut blog Всички най-полезни Google блогове за Вас!

Google Wave | Блог | RSS новини
Google Wave беше един чудесен онлайн инструмент за комуникация и сработване в реално време. „Wave“-а можеше да бъде както разговор, така и документ, където хората можеха да дискутират и работят заедно използвайки обогатен текст, снимки, видео, карти и повече.

google googlewave blog Всички най-полезни Google блогове за Вас!

За програмисти

Google Code | Блог | RSS новини

Google Code е сайт за програмистки инструменти, API-та и техническа информация.

google googlecode blog Всички най-полезни Google блогове за Вас!

Google Web Toolkit | Блог | RSS новини
Google Web Toolkit е програмистки инструментариум за изграждане и оптимизиране на сложни браузър-базирани апликации. GWT се използва от много продукти на Google, като Google Wave и Google AdWords например.

google googlewebtoolkit blog Всички най-полезни Google блогове за Вас!

Мултимедия и забавления

Picasa | Блог | RSS новини

Picasa е софтуер за организиране и редактиране на дигитални снимки. Вътре са включени базови функции за фото редакция – подобряване на цветовете, премахване на ефекта „червени очи“, изрязване и др.

google googlephotos blog Всички най-полезни Google блогове за Вас!

Youtube | Блог | RSS новини
YouTube е уебсайт за споделяне на видео съдържание, в който потребителите могат да качват и споделят видеа. YouTube показва широк набор от потребителско генерирано видео съдържание, вйкючващо филмови клипове, телевизионни клипове, музикални клипове, както и аматьорски видеа като влогване (видео блогване) и други кратки видеа.

google youtube blog Всички най-полезни Google блогове за Вас!

Офис инструменти

Google Docs | Блог | RSS новини

Google Docs е безплатен набор от уеб-базиран софтуер – документов редактор, таблици, презентации, форми и място за съхранение на данни предложени от Google. Те позволяват на потребителите да създават и редактират документи онлайн, докато си сътрудничат онлайн с другите потребители.

google docs blog Всички най-полезни Google блогове за Вас!

Google Translate | Блог | RSS новини
Google Преводач е автоматичен преводач. Той работи без намесата на човешки преводачи, използвайки постоянно променяща се адаптивна и иновативна технология.

google googletranslate blog Всички най-полезни Google блогове за Вас!

 

Надявам се сборката да ви е харесала. Случайно да съм изпуснал някой от наистина важните?

11 коментара на “Всички най-полезни Google блогове за Вас!”

 1. Борис Луканов каза:

  май 09, 11 в 10:21

  Само да допълня, че всички събрани на едно място, с опция да си избереш тези, които са ти най-важните предлага приложението Google Shortcuts – има го освен за Chrome, и за Firefox. Много ми е полезно за работа.

 2. инж. Евгени Йорданов каза:

  май 09, 11 в 10:23

  Добро допълнение Борис. Наистина не се бях сетил и за този продукт. Ти го намираш за един от важните, така ли?

 3. Борис Луканов каза:

  май 09, 11 в 10:31

  Определено да. Горещо го препоръчвам: http://www.googleshortcuts.org/

 4. инж. Евгени Йорданов каза:

  май 09, 11 в 10:31

  Благодаря за мнението и връзката ;)

 5. Димитър каза:

  май 15, 11 в 20:50

  Webmaster центъра е от най-голяма важност за моите проекти, всичко си пише там.

 6. инж. Евгени Йорданов каза:

  май 16, 11 в 16:32

  Е… има неща дето не ги пише там, де… но все пак. Като например всичките неща дето ги пише в Google Analytics-а. ;)

 7. Георги Календеров каза:

  май 16, 11 в 21:17

  Много ценни инструменти. И плъгина Google Shortcuts също. Инсталирах си го и сега ще има да се занимавам с часове!

 8. инж. Евгени Йорданов каза:

  май 17, 11 в 09:36

  Както обичам да казвам обикновено, радвам се, че сме успели да помогнем с нещо, Георги.

 9. Станимир каза:

  ян. 09, 12 в 07:58

  Можете ли да направите подобен пост, но за блогове на качествени оптимизатори, които постват редовно за различни начини на правене на оптимизация?

 10. инж. Евгени Йорданов каза:

  ян. 09, 12 в 10:58

  Здравей, Станимир.
  Само не ми стана ясно, дали искаш да се направи списък с български оптимизатори, които постват редовно, или чуждестранни? Защото единствения български оптимизаторски блог, който поства наистина редовно, това е SEOптимизация.

 11. Станимир каза:

  ян. 09, 12 в 17:32

  Такива, които вие четете и ползвате за източник на информация относно последните новости.


%d блогъра харесват това:
Предишна публикация:
Facebook обновява Групите: Търсенето в Групите
Facebook обновява Групите: Търсенето в Групите

Написването на тази статия е провокирана от въпроса на Александър Живков: Някой забеляза ли това поле за търсене - мисля,...

Затвори