Как да Подобрим Трафика от Търсене в Google?

Как да Подобрим Трафика от Търсене в Google?През последните месеци Google направиха обновяване на своите алгоритми. Подобряването на качеството на резултатите в SEPRs беше основната цел на тези промени. Ъпдейта на алгоритъма, който знаем под името Panda, беше измислен за да удари по фермите за съдържание (агрегаторите). Както много рядко правят, от Google пуснаха в свой блог пост в Webmaster Central, малко информация и насоки за уебсайтовете, които искат да се позиционират добре и да подобрят своя трафик от търсене, след прилагането на Panda ъпдейта.

Разбира се, от Гугъл не дават специфичните тайни детайли на самата промяна в алгоритъма. Вместо това, те задават следните въпроси към уебмастърите, с цел насока при създаването на ново съдържание:

 1. Вярвате ли в информацията предоставена ви в тази статия?
 2. Написана ли е тази статия от експерт или ентусиаст, който разбира тематиката добре, или е по-повърхностна?
 3. Съдържа ли сайта дублирани, застъпващи се или излишни статии само с лека промяна на вариациите на ключовите думи?
 4. Бихте ли се доверили при онлайн разплащане с този уебсайт?
 5. Има ли тази статия стилистични, пунктуационни или фактологически грешки?
 6. Съдържанието на сайта, според вас, бива ли генерирано заради интереса на читателите на този сайт, или сайта само се опитва да отгатне какво би се харесало на търсачките?
 7. Дава ли статията оригинално съдържание или информация, оригинално отразяване, оригинално разследване или оригинален анализ?
 8. Дава ли страницата някаква значима различна стойност, когато бива сравнявана с някоя от другите резултати в SERPs?
 9. Бихте ли bookmark-нали, споделили или препоръчали на приятел тази страница?
 10. Има ли тази статия прекомерна употреба на реклами, които отвличат вниманието или пречат на основното съдържание?

Качеството има значение

Ако сте прочели всички въпроси по-горе, едната основна тема е качеството. От доста време е в пространството, разбирането, че качественото съдържание е важно, но тези въпроси определено ни помагат да визуализираме, тънките моменти при съдържанието. Тези въпроси предполагат, че оригиналното съдържание трябва да е добре написано и трябва да включва анализи отвъд стандартната (постна) информация, която се съдържа на други уебсайтове.

16 коментара на “Как да Подобрим Трафика от Търсене в Google?”

 1. Yarkost Varna каза:

  май 19, 11 в 12:23

  Ако се спазят всички изисквания към сайтовете посочени по горе трябва да останат не повече от 5% от Интернет контента :-)

 2. инж. Евгени Йорданов каза:

  май 19, 11 в 12:29

  Това, в крайна сметка, никой не го оспорва. Но въпреки, че никой не е перфектен от нас, защото просто сме хора, всички ние се стремим към съвършенство. А съвършенството в параметрите на един уебсайт, се крие в отговорите на тези въпроси.

 3. Лазар Белев каза:

  май 19, 11 в 15:24

  Ако правилно съм разбрал логиката на Панда ъпдейта май блоговете с качествено съдържание, биха изместили например доста по-скучните и „постни“ корпоративни сайтове? Или идеята да имаш успешно позициониран сайт става не чист корпоративен, чист онлайн магазин и чист блог, а няква компилация от всичко това, за да се изпълни изискването за съдържание? Нещо повече въпроси ми изникнаха отколкото отговори………

 4. Daniela Davidkova каза:

  май 19, 11 в 15:30

  Честно казано не вярвам, че една машинария / програма / може да бъде конструирана така, че да обхваща и анализира изброените параметри. По-скоро „Панда“ е прехвалена круша с много неизвестни и хипотетични насоки.

 5. инж. Евгени Йорданов каза:

  май 19, 11 в 16:44

  Важното в случая е, че Panda-та обърна внимание на наболели въпроси като тези за content фермите…

 6. Doobre.de каза:

  май 19, 11 в 17:21

  Според мен, цялата идея е сбъркана изначално…Точно Гугъл накара нас хлебарите/уебмастърите/ да мислим повече за SEO, отколкото за съдържание, а сега искат да ни наказват за това. Ще го преживеем.

 7. инж. Евгени Йорданов каза:

  май 20, 11 в 08:22

  Това е смисъла в крайна сметка… че ще го прежиевеем и ще го надживеем също ;)

 8. Димитър Георгиев каза:

  май 21, 11 в 20:07

  Според мен лека полека работата ще отиде към времето прекарано на сайта, като така ще оценяват съдържанието и дали то е адекватно. От друга страна след Пандата наистина е интересно дали ще играят значима роля тези, посочени в статията фактори или все пак големите компании със стари домейни ще продължат да се класират преди новите сайтове, въпреки че понякога в тях няма почти никакво съдържание (имам и конкретен пример, но …). Като цяло сега всичко сякаш е битка за домейн имена, а мисля това е доста гадно. Може би изхождат от факта за инвестиране в такива, а респективно последващо инвестиране в съдържание и т.н. Може и да греша някъде, но това си е мое лично мнение

 9. инж. Евгени Йорданов каза:

  май 22, 11 в 08:14

  Мнението е наистина добро, Димитър. Само, ако можеш да споделиш с нас бранда и техния уебсайт, че ми е много интересно!

 10. Петър Йорданов каза:

  май 22, 11 в 23:55

  Полезна статия, Евгени!

 11. Димитър Георгиев каза:

  май 25, 11 в 14:56

  На SEO конференцията :P надявам се да се запознаем лично и ще ти обясня ;)

 12. инж. Евгени Йорданов каза:

  май 25, 11 в 15:08

  Ако си там, непременно ела до сцената да се запознаем ;)

 13. Petko Dimoff каза:

  май 28, 11 в 15:25

  Евгени, на конференцията беше доста зает и не ти се представих, сега съжелявам. Наложи ми се да тръгна и не присъствах и на купона, както бях планирал. Имам един можеби глупав въпрос, който също не зададох тогава. Мисля, че ти спомена за съдържанието, че е добре да бъде колкото се може повече. Искам да попитам съдържанието, като цяло в сайта или като отделен пост да бъде например над 300-400 думи. А защо тогава социалните мрежи се котират толкова добре, като там хората постват по 2-3 реда?
  Знам, че не може да се прави такова сръвнение, но при равни други условия, кое е според теб ще има по-голям успех: социална мрежа с кратки постчета или директория за статии с ограничение на постовете минимум 300 думи.

 14. инж. Евгени Йорданов каза:

  май 29, 11 в 11:22

  Петко и аз съжалявам, че не успяхме да се запознаем наживо.

  Като отговор на твоя въпрос, накратко ще ти кажа, че реално няма как да се сравнят нещата, които спомена. То е като да сравняваш ябълки и круши. Просто не върви.

  Социалните мрежи се котират толкова добре, просто защото търсачките са абсолютно наясно с това, колко са важните самите социални мрежи и придават на тяхното съдържание допълнителна тежест. Така, че въпросът е просто да си направиш тест сам. Това, което аз зная от своя опит е, че всичко зависи от социалната мрежа, нишата за която става въпрос, и съответната конкуренция какво тя ползва ;)

 15. Georgi каза:

  юни 10, 11 в 14:09

  Дали е точно по темата
  Но как се класират по някога преведи сайтове които са абсолютна безмислица с този машинен превод и то понякога се класират доста добре. То, че съдържанието е важно е така, но има и подобни сайтове които минават между капките и се класират доста добре с безмислено съдържание

 16. Димитър Георгиев каза:

  юни 16, 11 в 18:14

  Просто имат много и качествени линкове пробвай да ги правиш тея работи на чисто нов сайт и ще видиш какъв ще бъде ефекта ;), то ако беше така то нямаше да има интернет от спам в България :)))


%d блогъра харесват това:
Предишна публикация:
Всичко, което Трябва Да Знаете за Google Instant
Всички най-полезни Google блогове за Вас!

Без съмнение Google е една от най-големите компании в технологичната сфера и има най-голямо влияние над Интернет. Всички ние използваме...

Затвори