Откриването на страници „подобни на“ тези, които ви харесват

Едно от готините неща свързани с Web е „избора“. Могат да се намерят уебсайтове свързани практически с всякаква тематика, а понякога дори могат да се намерят много такива, които са свързани с една единствена тема. Но как можете да намерите всички тези сайтове свързани със това което ви интересува? Тази седмица, Google пуснаха нов search feature, който помага бързо и лесно да се намират нови сайтове „подобни на“ уебсайтовете, които вече харесвате и посещавате.

Например, the recent earthquakes около света, много хора търсеха международни организации за подпомагане на бедстващите. Това, което се намираше в Google като 1-ви резултат беше организацията Direct Relief International, която е много дълбоко обвързана със случая [direct relief international]. Но какво става ако някой поиска да подкрепи повече от 1 организация? Тук идва на помощ този „Similar“ линк за който говорим. На същия ред където е URL-то на връзката, ако бъде натиснат този линк, то ще покаже подобни на този сайт страници, на които можете да дарите допълнително пари.

Реално този feature не е нов, но това което казват от Google е, че с времето когато подобряват постоянно алгоритъма си и намират все повече нови и релелвантни уебсайтовем тази функция ще бъде все по видима и ще заема все по-голяма част от Search-а. Започвайки от тази седмица Google ще изкарва списък с „Подобни страници“ най-долу в SERPs, но не за всички, а само за тези търсения които те сметнат за необходимо в момента. Например това е списък със сайтове подобни на Direct Relief International:
pubimage
Да се надяваме, че тази функция ще ни помогне ние потребителите да намерим сайтове, които не сме виждали преди, а са важни за нас. Това което казват от Google, е че идеята на тази функция е просто да ни покаже колко и различни възможности ни дава the World Wide Web.

%d блогъра харесват това:
Предишна публикация:
SEO конференция 2010

Започна да излиза информация за това кога и къде ще е таз-годишната SEO конференция 2010. Основен организатор на която са...

Затвори