Наели сте SEO консултанти? Време е да ги менажирате!

Този пост е 2-рата част от 2 последователни поста, под общата тема/заглавие „Как да наемем и да менажираме нашия SEO специалист?„.

Как да наемем и да менажираме нашия SEO специалист?

 1. Предоставете важната информация на вашия SEO консултантДайте отговори на въпроси като: Оптимизирали ли сте преди това по някакви ключови думи? Искате ли да таргетирате по определена географска област? Колко страници от сайта си бихте искали оптимизирани? По този начин, вие и вашия специалист, ще започнете взаимоотношенията си, както подобава.
 2. Следете прогреса на вашите консултанти – Правете го както бяхме описали в предишната статия по въпроса.
 3. Следете ключовите метрики самите вие – Повечето клиентите и консултантите им са фокусирани към ранкинги от по 1 ключова дума и входящите линкове. Вие можете да следите как и двете, и как те се променят с времето, както с безплатни, така и с платени инструменти. Сглобяването на парчетата информация може наистина да отнеме малко от вашето време – копиране, пействане, експортиране и импортиране. За входящи връзки, правете разлика между просто линкове към вашия сайт и връзки към вашия сайт, които хората всъщност кликат за да стигнат до вашия сайт.
 4. Вижте крайната сметка – Следенето на ранкинги по ключови думи и входящите линкове може да е доста работа както вече споменахме, особено ако ползвате безплатни инструменти, тъй като те имат  свойството да бъдат малко постнички откъм възможности. Особено като се има и предвид, че SEO се развива с времето и включва все повече и повече канали на информация, които трябва да се вземат предвид, когато се стартира определена онлайн кампания. Истинската причина да се интересувате от тези метрики, както знаем е за да можете чрез тях да повишите вашия органичен трафик с времето. А за измерването на този показател можете да ползвате безплатен инструмент като Google Analytics.

И една последна мисъл. Независимо дали самите вие или някой друг прави вашата SEO стратегия, трябва да имате достатъчно добро съдържание на сайта си за да има върху както да правите SEO оптимизация. Може и да платите на някого да повиши вашата позиция в търсачките или входящите връзки към сайта, но ако нямате това уникално грабващо съдържание, когато хората попаднат на сайта ви, то те няма да бъдат превърнати от просто посетители във ваши клиенти. Затова ви призовавам, творете уникално и стойностно съдържание!

3 коментара на “Наели сте SEO консултанти? Време е да ги менажирате!”

 1. Tweets that mention Наели сте SEO консултанти? Време е да ги менажирате! | SEOптимизация -- Topsy.com каза:

  дек. 04, 10 в 12:48

  […] This post was mentioned on Twitter by Evgeni Yordanov and Петър Петков, SEОптимизатор. SEОптимизатор said: Наели сте SEO консултанти? Време е да ги менажирате! – Този пост… http://bit.ly/hrdyR6 #SEO […]

 2. 3D Уеб дизайн каза:

  дек. 06, 10 в 23:26

  Като чета „метрики“ и ми звуча като транслейт леко. Какво разбираш под това и какъв софтуер използваш или препоръчваш – би било много полезно за читателите ти да го научат.

  Безплатния CuteRank или платения SeoAdministrator или може би нещо по-комплексно като WebCeo?

 3. инж. Евгени Йорданов каза:

  дек. 07, 10 в 09:22

  Естествено, че думата метрика не е българска, Еди. Няма и как да е. Но това е думата, която аз ползвам вместо българската такава „мерна система“. На мен ми звучи много по-добре и затова съм я ползвал неведнъж, не само в тази статия.
  Колкото до това какво ползвам аз, както ти сам спомена има прекалено много tool-ове в Интернет. Така, че хората могат да си изберат. Но си прав, че имам пропуск за това, че не съм им дал и един такъв.
  Не препоръчвам готовите софтуери на обикновените потребители. Най-лесно за следенето на backlink-овете препоръчвам OpenSiteExplorer на SEOmoz. А за ранкингите си, препоръчвам един личен, който съм част от екипа писал го, на сайта SEO16.com – „Проверка На Ключови Думи“ се казва.
  Надявам се тези отговори да те удовлетворяват :)


%d блогъра харесват това:
Предишна публикация:
Изберете добър SEO специалист в 7 важни стъпки

Този пост е 1-ва част от 2 последователни поста, под общата тема/заглавие "Как да наемем и да менажираме нашия SEO...

Затвори