Защо моят Бизнес има Нужда от Уебсайт?

Моят бизнес има нужда от уебсайтВ днешни дни притежаването на фирмен уеб сайт и хостинг не е нещо модерно, не е и въпрос на лукс – то е задължително за всеки съвременен бизнес. В съвременните пазарни условия, ако управлявате собствен бизнес, Вие не само имате нужда от уеб сайт – Вие трябва да имате такъв, защото ресурсите на Интернет днес се използват така, както от години вече използваме телефона. Можете ли да си представите Вашия бизнес без фирмения и мобилен телефон – разбира се, че не! Това вече с пълна сила важи и за Интернет. Вашия уеб сайт и e-mail адрес не са просто още един канал за комуникация между Вас и Вашите клиенти, доставчици и сътрудници. Уеб страниците са една от най-добрите форми на Интернет реклама, а On-Line магазините се превръщат в изключително успешен начин за всеки предприемач да разшири бизнеса си. Това е възможност, която никой не бива да подценява.

За Оn-line търговията почивен ден няма. Интернет Ви позволява да приемате поръчки 24 часа в денонощието 7 дни в седмицата. Вашата уеб страница ще бъде на разположение на Вашите клиенти постоянно, без значение дали денят е делничен, почивен или пък официален празник. Огромен брой компании вече са открили невероятната полза от създаването на уеб сайт, който има свой On-Line магазин и реално акумулират много по-големи печалби от тези на конкурентите им, които не разполагат със собствен сайт.

тази форма на реклама е изключително изгоднаВие знаете, колко важна е рекламата за успеха на Вашия бизнес. Но помислете колко много средства са необходими за нея. Професионално направения фирмен уеб сайт, комбиниран с надеждни хостинг услуги се превръща в 24-часова световна реклама за Вашия бизнес. Тя е в Интернет постоянно, достигайки до всяка точка на света и до всеки потенциален клиент, предоставяйки цялата необходима информация и възможност за лесен контакт с Вас. Нещо повече – ако сравните средствата, който ще вложите в своя уеб сайт и тези, които давате обикновено за реклама ще се уверите, че тази форма на реклама е изключително изгодна. Това е и една от най-динамичните форми на реклама, защото Вашата фирмена уеб страница може да бъде обновявана лесно и толкова често, колкото е необходимо, така че да отразява най-точно моментното състояние на Вашия бизнес. Помислете колко пъти на ден Вие или хора от екипа Ви отговарят на телефонни обаждания, повтаряйки една и съща информация за Вашите продукти или услуги, отново и отново.

Онлайн търговияУеб сайтът е средството, което ще помогне на потенциалните Ви клиенти да получат необходимата им информация в достъпна форма. Уеб сайтът дава на клиентите възможността за точен избор и силата да се движат свободно из него. Вече не е необходимо клиентите Ви да чакат на телефона и да провеждат дълги разговори с Вашия екип. Сега в удобно за тях време от комфорта на собствения дом и персоналния компютър, без никакви усилия те могат да посетят Вашата уеб страница, да намерят подробна информация за даден продукт или услуга. Освен това имат възможността да се върнат, когато пожелаят и да прегледат страницата Ви отново. В случай, че разполагате и с On-Line магазин, можете да направите покупката на Вашите стоки толкова лесна, колкото е и изпращането на обикновен e-mail. Този начин на пазаруване става все по-масово явление. Милиони потребители по целия свят ежедневно купуват от електронните магазини в Интернет почти всичко, за което можете да се сетите – цветя, подаръци, книги, учебници, компютри, автомобили и дори имоти. Вече не се налага клиентите Ви да минават през километричните градски задръствания и да търсят с часове място за паркиране около Вашия фирмен магазин или склад, за да осъществят покупка. Не е ли това възможност, от която всеки би се възползвал?

Трябва ли Вашия бизнес да има свой уеб сайт, дори ако той все още е малък и предлага продукти или услуги, които според Вас не могат да бъдат продадени чрез Интернет? Категорично ДА – в днешно време ако имате свой бизнес е от изключително значение той да присъства в Интернет. Един професионално създаден и надеждно поддържан, чрез качествени хостинг услуги, сайт е в състояние да разкрие истинските качества на предлаганите продукти и услуги пред потенциалните Ви клиенти, да покаже, че бизнесът Ви е сериозен и стабилен, че Вие не се притеснявате да инвестирате средства в своето On-Line присъствие, защото сте сигурни в качествата на осъществяваната от Вас дейност. Добрият уеб сайт понякога е в състояние да представи малкия семеен бизнес, като мощна корпоративна машина, която заслужава доверие.

Важно е да знаете, че не е достатъчно просто да имате някакъв уеб сайт. Добре е да вложите парите си в изработването на професионален уеб сайт, ако искате да бъдете възприемани сериозно. ПрофесионалностВашият уеб сайт е лицето на Вашата организация в Интернет и впечатлението, което създава не рядко е ключов фактор при привличането на нови клиенти. Факт е, че все повече хора използват Интернет, за да направят свое собствено проучване сред компаниите, които предлагат нужния им продукт или услуга и на базата на информацията и цялостната визия на уеб страниците им да изберат фирмата, с която ще работят.

Уеб сайтовете могат да бъдат откривани лесно от потребителите чрез т.нар. търсещи машини. Обикновено между 30-40 % от всички посещения на уеб страниците идват чрез използването на търсачка. Това на практика означава, че голяма част от посещенията на Вашия сайт ще са от хора, които в този момент търсят точно Вас, Вашия продукт или услуга.  Това само по себе си увеличава потенциала всяко едно посещение да доведе до реализиране на продажба, защото това не са просто клиенти решили да се разходят по магазините — това са клиенти търсещи стоките и услугите които Вие предлагате.

ИнтернетИнтернет може да Ви помогне да разширите неимоверно Вашия бизнес. През последните години няма друг ресурс, подобен на Интернет, който да отваря толкова много възможности за всеки бизнес. Ако досега сте били ограничени в продажбите на клиенти, които са минали през Вашия представителен офис или магазин, чрез Вашият сайт Вие излизате на национален и дори международен пазар. На практика всеки потребител навсякъде по света може да бъде разглеждан Ваш потенциален клиент.

Ако днес притежаването на уеб сайт е добре за Вашия бизнес, то тенденциите са, че утре това ще бъде от основно значение за функционирането и развитието му. Всяка фирма, която не разполага със собствена уеб страница пропуска невероятни възможности. Докато Вие се колебаете дали Вашия бизнес трябва да има своето Интернет присъствие или не, Вашите преки конкуренти вече се радват на всички преимущества и възможности които им дава Световната Мрежа.

<

p style=“text-align: right;“>Източник: SuperHosting

19 коментара на “Защо моят Бизнес има Нужда от Уебсайт?”

 1. SEO oптимизатор каза:

  юли 29, 10 в 12:06

  Правилно си разбрал целта и информацията в тази статия, Наско! Идеята ми беше да изразя точно това, което ти си обобщил в коментара си.

 2. Анастас Мавродиев каза:

  юли 29, 10 в 11:29

  Евгени, много добра статия ни предлагаш.

  В днешно време интернет присъствието е задължително. Най – добрият начин да представиш себе си като личност или професионалист в дадена област, е като създадеш уеб сайт. В интернет ( скоро време и в реалния живот) той поема ролята на визитна картичка. „Твоят Аз в онлайн пространството“!

 3. Tweets that mention Моят бизнес има нужда от уебсайт | SEOптимизация -- Topsy.com каза:

  юли 29, 10 в 13:34

  […] This post was mentioned on Twitter by Evgeni Yordanov, Cooler-Designs.com, Diliana Bazelkova, SEОптимизатор, SEОптимизатор and others. SEОптимизатор said: Моят бизнес има нужда от уебсайт http://goo.gl/fb/8mPPP […]

 4. Борислав Кирилов каза:

  юли 29, 10 в 16:41

  Ще си позволя да се цитирам:
  „Колеги, (поздрави за тези които са успели да стигнат до тук), следващите години в нашия бранш ще поставят много и разнообразни задачи. Вече не стои въпроса дали една организация да има сайт. Въпроса е до каква степен дейността на организацията да е обхваната в сайта и колко проекта на организацията да имат собствени сайтове.“
  Все повече дейности, процеси, документи ще бъдат обхващани от сайта/товете (интернет и интранет).

 5. SEO oптимизатор каза:

  юли 29, 10 в 16:55

  Много точно и на място казано. Съгласен съм напълно с Борислав. По скоро ще видим в следващите години израждане на Internet към Intranet (http://intranet.bg/). Борислав, можеш ли да ни дадеш малко повече информация за руския CMS, който ползваш? 1C-Bitrix? Това ли е решението за Интранет портали?

 6. Борислав Кирилов каза:

  юли 29, 10 в 17:06

  Битрикс има решения и за трите отделни информационни направления – Интернет, Интранет, Екстранет. Продуктите вече имат превод на български. За да не изглежда, като нагла реклама ще помоля всеки който се интересува да изпрати запитване до [email protected] ще се постарая да отговоря максимално бързо и изчерпателно.

 7. SEO oптимизатор каза:

  юли 29, 10 в 17:31

  Не е нагла реклама, защото лично те попитах, какво е точно, защото не съм имал вземане-даване с този софтуер досега. А и на моите читатели предполагам, би им била полезна информация за всичко иновативно в уеб бранша. Това е и идеята на този блог. Така, че се радвам, че споделяш с нас тази информация.

  До Всички: И да напомня, че коментарите в този блог са DoFollow, т.е. от тях произтича тежест към сайта ви при коментиране. Колкото повече коментирате, толкова по-голяма тежест на връзките ви има към вашия сайт. Като трябва да имате 3 одобрени коментара в началото, за да започнат да се третират коментарите ви като DoFollow връзки ;)

 8. Борислав Кирилов каза:

  юли 30, 10 в 08:16

  Bitrix Site Manager (BSM) – за първи път виждам толкова „човешки“ софтуер за сайтове, пести време и за внедряване и за последващото ползване от крайния клиент (в повечето случаи не са нужни специални умения).
  Продукта се продава с техническа поддръжка и обновяване, а дизайнерския екип може да предоставя потребителската поддръжка – SEO, обучение за работа, разширяване на функционала (напълно нов момент в бранша).
  Реален пример за създаване на сайт, въвеждане на продукти, няколко нива на цени (публични, скрити) с около 500 високотехнологични продукта със сложни описания отне около 40 дена.
  Друг пример създаване на български сайт на известен софтуерен продукт с предоставен шаблон отне 1 човеко/седмица.
  Има 4 режима на работа, 3 от тях са директно върху самия сайт – виждаш какво има, какво правиш, какъв е резултата на момента, четвъртия е администраторски, всеки режим позволява отделен достъп до него.
  Личния ми съвет е колегите, които се интересуват от създаване и поддръжка на сайтове да погледнат продукта във витруалната лабораторията – http://demo.bitrixsoft.com/
  В момента има и достъпни няколко курса на обучение с възможност за сертифициране на специалисти – http://www.intranet.bg/services/learning/index.php

 9. SEO oптимизатор каза:

  юли 30, 10 в 15:30

  Благодарим за изчерпателната информация, Борислав. Очакваме включване от теб и по други наши статии, които намериш достойни да получат твоят коментар.

 10. Борислав Кирилов каза:

  юли 31, 10 в 17:03

  Bitrix Intranet Portal (BIP) е значително по мащабен продукт – осигурява три основни направления
  – комуникация – вътрешен чат, видеоконференции, входяща изходяща поща с архив и търсене…
  – колективна работа – разписание на задачи, отпуски, календари, графици, общи документи, работни групи, разписание за помещения, (Екстранета позволява работа и с външни за организацията лица, например по общи проекти)
  – корпоративна култура – курсове за нови сътрудници, структура на фирмата, общи правила и заповеди, история на фирмата, общи реквизити, телефонни указатели…
  Функциите в продукта са много и дори кратно описание би отнело страници текст. Интересно е за колегите занимаващи се с разработка и поддръжка на вътрешни мрежи. След регистрация се получава достъп до повечето ресурси, регистрацията е разрешена на http://www.intranet.bg

 11. SEO оптимизация каза:

  авг. 04, 10 в 17:51

  Уеб сайтът одавна се е превърнал в задължителен за всеки бизнес. Едва ли има две мнения по този въпрос

 12. SEO oптимизатор каза:

  авг. 04, 10 в 20:09

  Така си мислиш ти, Марто. И на мен много ми се иска да е така, но за съжаление, това не можеш да го обясниш на абсолютно всички клиенти. Хората от средния и особено малкия бизнес не могат да разберат подобно нещо. За тях направата на уебсайт, означава просто допълнителен разход за нещо, което не им е нужно. Имам пресен пример с една художничка, моя клиентка, която от нищото реши да прекратим работа по всичко и да й сваля сайта, въпреки, че всичко беше готово откъм дизайн и код, само като съдържание беше почти празен сайта, защото тя не ми беше дала content. Цитирам: „… Един сайт не предполага личен контакт и диалог с хората, а в блога, във Фейсбук това се случва. Аз вече имам поръчки, които нарастват и съм убедена, че това е пътя. Какво да ти кажа, бях се отказала от сайта и сега трябва пак да мисля…а не ми се мисли…„. И това, чак след като сме почти готови. Много ме заболя тогава…

 13. Как се създава закрит раздел за блог? | Интернет Бизнес от А до Я каза:

  сеп. 17, 10 в 00:06

  […] За допълнителнa информация прочетете : Моят бизнес има нужда от уебсайт . […]

 14. DANGERZONE каза:

  сеп. 23, 10 в 22:08

  Истина е, че уеб сайтовете са необходимост,всеки трябва да намери своята ниша в която да се реализира най-добре…… Статията е отлична …..

 15. SEO oптимизатор каза:

  сеп. 24, 10 в 09:13

  Благодарим за добрата оценка, Dangerzone!

 16. DANGERZONE каза:

  сеп. 24, 10 в 11:29

  допадна ми сайтът, желая успех на създателите му …

 17. Пастор каза:

  ян. 28, 11 в 11:23

  Статията е много интересна, но не съм съгласен с началото и. За родният бизнес наличието на уеб сайт все още е лукс. Да не кажа голяма дума, но поне едно 40% от фирмите нямат сайт, а 50% от тези които имат ги хостват на безплатни сървъри (хит.бг) и са правени от децата на собствениците с Dreamweaver.

 18. инж. Евгени Йорданов каза:

  ян. 28, 11 в 12:54

  Разбира се, че не обичам да навлизам в конфликти, но все пак нека мислим за бъдещето. Всички стоки все някога са били лукс, преди да станат общо-достъпни. И с автомобилите е било така преди време… и с компютрите… и с мобилните телефони…. Уебсайтът е нещо, което не е лукс, а нужда за бизнеса. И тъй като вървим към все по-конкурента световна среда, световна икономика, нашите бизнеси нямат шанс, ако последват световните тенденции. В случая създаването на уебсайт.

 19. Борислав Кирилов каза:

  ян. 28, 11 в 13:21

  Кой бизнес в момента в България смята за лукс да има сайт, визитки, рекламна табела? Кой конкретно иска да остане на квартално ниво? Какво като има сайт на безплатен сървър, а самия сайт е плах опит от евентуален бъдещ колега или конкурент. Вече е пределно ясно, че ако не откриваш даден бизнес в интернет или не го срещаш докато се разхождаш в квартала няма как да му станеш клиент. Такъв тип бизнес може да е обречен на постоянно трудно оцеляване, а може и да е доставчик на големи органицации и да не иска публичност, но при всички положения не е масов пример за бурно развитие.


%d блогъра харесват това:
Предишна публикация:
Посланиците на Webit за развитието на дигиталния бранш

Като част от усилията ни да спомогнем за развитието на дигиталния бранш и да промотираме неговата ефективност и иновативност, е-Академия...

Затвори