Митове и Легенди за SEO оптимизацията

Митове и Легенди за SEO оптимизациятаПрез последните години SEO (оптимизацията за търсачки) доби широка популярност, като ефективен начин за популяризиране на уеб сайтове. Но колкото и да сме затрупани от информация по тази тема, има един голям брой от митове наложени сред хората.

Оптимизацията за търсачки е лесно нещо

Качествената SEO оптимизация изобщо не се постига лесно и ако някой си мисли, че добавяйки няколко ключови думи в мета таговете, и ще излезе на първа страница – меко казано е наивен. Това е процес, който включва много повече фактори и ако трябва да сме честни, изисква постоянна работа, търпение и много учене.

SEO се прави бързо

Бързата оптимизация е също един мит, ако се говори за добра такава. Истината е, че няма кратки пътища и трябва да се въоръжите с търпение, ако искате да направите добро SEO. Нали именно това е целта на търсещите машини – да отсеят нерелевантните страници и така да подобрят качеството на резултатите от търсенето.

Всъщност има и някои по-бързи варианти за оптимизиране на сайт, но те влизат в графата ‘’black hat’’ SEO – с други думи непозволени от търсачките техники, които могат да ви помогнат временно, но не и в дългосрочен план, и дори могат да навредят.

Всеки е способен да прави оптимизация на сайт

Ако това беше вярно, нямаше да съществуват специалисти предлагащи професионални SEO услуги, а всеки собственик на сайт щеше да го оптимизира сам със същия успех. Макар да има огромно количество информация и всякакви ръководства за SEO – не всичко е актуално, и ще ви бъде от полза, а пък и универсална рецепта няма.

Ако все пак, по една или друга причина сте решили сами да направите оптимизация на сайта си, отделете достатъчно време за изучаване на тази материя и най-важното бъдете търпеливи.

Всички видове SEO техники са еднакви

Няма такова нещо като ‘’универсално SEO’’, а има различни видове техники за оптимизация – някои легални (бели), а други забранени (черни). Бъдете наясно относно спецификата на отделните методи преди да пристъпите към действие.

SEO се променя непрекъснато и прочитането на една статия, не помага за обхващане на всяка една подробност от процеса – а се появяват нови неща с всеки изминал ден. Получавайте информация само от авторитетни източници и си поставете реални цели, които да следвате.

Източник: seoassist.eu

6 коментара на “Митове и Легенди за SEO оптимизацията”

 1. Георги Щерев каза:

  сеп. 05, 11 в 13:13

  Вече с Панда ъпдейта нещата доста се промениха.И все пак правилото за оригинално и качествено съдържание винаги е в сила.Смисъл от копиране няма и рано или късно такива копиращи сайтове се наказват.

 2. Димитър Димитров каза:

  сеп. 05, 11 в 17:45

  Точно както се казва в края няма „универсално SEO“ :) Има едни базови неща, посочени в Google Guidelines, но те са може би 4-5% от една добре направена стратегия и в никакъв случай не са достатъчни дори за постигането на посредствени резултати.

  SEO-то на какъвто и да е сайт е процес, който е свързан с обработката на много данни, създаването на стратегия и правилното ѝ използване. А това е процес, изискващ доста време, защото след добавянето на всеки нов елемент в стратегията се чакат данни, които не могат да дойдат с едно щракане на пръсти :)

 3. Никола каза:

  сеп. 05, 11 в 19:00

  Много вярно. Намирам голяма част от предлаганите от колеги услуги базирани точно на 20те страници на Google Guidelines. Това покачва недоверието в специалистите в бранша.

 4. Валентин каза:

  сеп. 06, 11 в 22:17

  Другото, което е много важно при SEO, е преди да се започне да се проучи за каква дума или фраза трябва да се оптимизира дадения сайт и също така да се проучи конкуренцията :)

 5. Николай Николов каза:

  сеп. 18, 11 в 13:24

  А какво ще кажете за мита, че съдържанието е цар? Непрестанно се изменя алгоритъмa (буквално всеки ден) и става все по-трудно да се прави seo. Обаче и създаването на изключително добро съдържание, което ще привлече натурални линкове ми изглежда също доста невероятно. Имам статии, които са супер полезни, уникални и ги няма никъде другаде на български, но за няколко години са привлекли буквално няколко линка. Много ми е интересно какво мислите по въпроса.

 6. Ники каза:

  мар. 01, 12 в 13:34

  може и натурално, но няма да си на първите 10 страница. Друг е въпроса, ако никой не купува или лин*ове.
  В блога на гоогле, опреди 3-4 дни имаше нова информация за последния панда ъпдейт


%d блогъра харесват това:
Предишна публикация:
125 начина да използвате Социалните мрежи в Помощ на Вашия Бизнес

Социалните мрежи могат да бъдат една доста сериозна сила за вашия бизнес, ако бъдат използвани правилно. Това не е просто...

Затвори