Международния Ден на Жената 2011 с Google Драскулка

Международния Ден на Жената се чества на 8-и март. Тази година се чества 100-тната годишнина на този празник и от Google помагат на жените в цял свят да се организират по мостове тази година. Днес Google напомнят на всички за деня на жената с собствен doodle (драскулка), която е разположена почти повсеместно по всички начални страници на Google по света.

Международния Ден на Жената 2011 Google драскулка

Международния Ден на Жената е празнуване на жените различни по култура, напомняйки ни за постиженията на жените от социално, икономическо и политическо естество. И въпреки, че жените са минали много силни борби за да спечелят равенство в обществото, по последни икономически и работни данни показват, че все още има да се извърви дълъг път в тази насока.

Обикновено, специалните лога на Google (наречени doodles, драскулки) са свързани със страница с търсене по съответната тема, за която става въпрос в драскулката. И този път не са изневерили на тази си традиция, въпреки че по-рано през деня логото им водеше към страницата на събитието, споменато в първия абзац, за да се даде по-голяма гласност за него.

Картата на света на Google, съдържа пинчета, които можете да цъкнете и да се регистрирате за да участвате в тяхното събитие. От Google съобщиха тяхното участие в Международния Ден на Жената 2011 миналия месец чрез своите блогове, окуражавайки хората да се организират по различни мостове и по този начин да почетат жените и проблемите, които стоят пред тях по целия свят.

Старанието на Google обаче не се изчерпва само до редизайна на логото им. Те също са направили YouTube видео, карта показваща организаторите, както и цялостен toolkit „Присъедини се към мен на Моста“ („Join Me on the Bridge“).

P.S. – Поздрав към всички жени в живота ни!

4 коментара на “Международния Ден на Жената 2011 с Google Драскулка”

 1. dani каза:

  мар. 08, 11 в 20:05

  това е страхотно… Възхитена съм….

 2. eva indica каза:

  мар. 09, 11 в 14:06

  мдаа, в България няма нито едно пинче, за разлика от Македония и Сърбия :) защо ли?

 3. izvestniinfo каза:

  мар. 11, 11 в 19:46

  Супер!Браво на GOOGle :)

 4. служба по трудова медицина каза:

  мар. 13, 11 в 00:48

  Браво! Отбелязаха и този празник


%d блогъра харесват това:
Предишна публикация:
Търсене в Google за Напреднали

В статията Основи при търсенето с Google се разглеждат всички най-често срещани проблеми, но понякога са ви необходими по-мощни способи. Този...

Затвори