{Infographic} LinkedIn стигна 100 милиона професионалисти

LinkedIn често идва първа наум, когато маркетолозите си помислят за социална мрежа с бизнес-към-бизнес (B2B) насоченост. Преди няколко дни популярната B2B социална мрежа обяви, че е достигнала голям успех, надминавайки 100 милионния си потребител. В момента LinkedIn расте с близо по 1 милион потребителя на седмица, с по един нов професионалист добавящ се на всяка секунда. LinkedIn световно расте в повече от 200 страни и територии по света.

За да отбележат голямото постижение от LinkedIn пуснаха следващия infographic за да демонстрират големината на платформата си.

LinkedIn стигна 100 милиона потребители [Infographic]

Извод

С продължителният си растеж, ЛикедИн се е установила като най-основната B2B социална мрежа. Като маркетолог, който търси да доставя lead-ове на бизнеса, трябва да разберете как вашата публика използва LinkedIn. Потърсете из групите в LinkedIn, дискусиите и отговорите, за да видите как можете да използвате като предимство тези канали на информация, които ви се предоставят безплатно

Трябва да споделяте, да създавате релевантно и не-спамерско съдържание за вашият бранш, така че да създадете връзки, които да ви помогнат да донесете повече работа на бизнеса ви. А, и не забравяйте оптимизацията за търсачки, не е строго ограничена до Google. Помислете за това, колко е оптимизиран вашият LinkedIn профил за ключови думи и фрази, които потенциалните ви клиенти биха търсили, докато претърсват LinkedIn.

До колко ще се разрастне LinkedIn според вас? Има ли тя някакви шансове в България? Дали някога ще стигне Facebook?

9 коментара на “{Infographic} LinkedIn стигна 100 милиона професионалисти”

 1. Пламен Петров - Пламски каза:

  мар. 31, 11 в 11:08

  Да си призная – LinkedIn ми е малко скучна засега! А винаги съм вярвал, че за добрия бизнес не е задължително да си само учтиво усмихнат и „дървено“ сериозен… ;)

 2. инж. Евгени Йорданов каза:

  мар. 31, 11 в 11:16

  Няма как да не съм съгласен с теб, Пламски, при условие, че почти винаги сме били на едно мнение. Дори ти си една идея по-напред в някой начинания :) Колкото за самите LinkedIn, според мен трябва да съществува подобна мрежа. И самото достигане на 100 милиона потребители е, че все още в момента има място на света за мрежа за „дървета“, както ти ги наричаш. Т.е. това държание все още не е отминало напълно като мода.

 3. ИНТЕРНЕТ телефон каза:

  мар. 31, 11 в 20:43

  много ми е интересно колко от тези 100 000 000 потребители са реални … а не просто регистрирани „мъртви“ души. :)

 4. инж. Евгени Йорданов каза:

  апр. 01, 11 в 09:31

  Според мен, мъртвите души в LinkedIn като процентно съотношение е сериозно по-малко, отколкото процента на мъртви души във Facebook.

 5. обучение на кучета каза:

  апр. 01, 11 в 10:50

  да 100% си прав Евгени,
  почти никой (за разлика от мен) не ползва
  Facebook Delete account
  след като е решил да спре да си пише сам онлайн досието :)

 6. Hattrick каза:

  апр. 03, 11 в 21:36

  Фейсбуук тръгна предимно поради хората от тийнейджърска и средна възраст. Поне аз така мисля. Именно поради това социална мрежа с бизнес насоченост няма да има някакъв успех тук.

 7. Любо Христов каза:

  апр. 04, 11 в 07:51

  Да, така плюс това някои хора осъзнали безумието на виртуалния живот разкарват една по една зависимостите … визирам фейсбук и всякакви подобни виртуални заместители на реалността

 8. Китайски стоки каза:

  апр. 09, 11 в 13:03

  Аз наскоро го видях това сайтче, някъде пишеше, че давало дофолоу линкове, а е с много висок ПР, само дето не се ориентирах въобще в цялата лудница там. Иначе има интересни и иновативни неща, но пък засега няма как да догони Фейса, там клюкарницата е огромна :)

 9. Агент каза:

  апр. 11, 11 в 07:01

  Здравейте приятели. Аз лично не съм очарован от линкедИн. По – скоро в момента някак си най-се зарибявам на Business List-a понеже има супер много опции. Набира скоростта си благодарение на това което предлага на бизнеса. Напрактика регистрирана компания получава един профил които играе ролята на личен сайт. В него 5 подстраници, неограничено поле за изява :) :) доколкото разбрах в момента разработват две системи, чат система за всеки профил както и КОЛ система която щяла да позволява разговор в 86 безплатно дори и за ГСМ-ите в тези държави. Отделно като си регистриран те листват в списание Бизнес Лист което се разпространява по разни международни изложения. Общо взето аз съм доволен при положение, че половината ми клиенти са чужденци, половината от тях казват че са се запознали с фирмата ми в сайта и списанието.


%d блогъра харесват това:
Предишна публикация:
Премахване на информация от Google

Подаване на сигнал за нарушаване на авторските права Източник на статията: Google Политиката ни е да реагираме на съобщения при съмнения...

Затвори