{Infographic} LinkedIn: За Мрежата и Хората

LinkedIn е социална мрежа, предназначена за бизнес. Ако използвате Twitter и Facebook редовно, то вие вероятно контактувате основно с приятели и познати, с които поддържате основно неформален контакт.

Linkedin направи личен рекорд по посещаемост и вече официално е социална мрежа №2 в САЩ, съобщава Techcrunch. През юни професионалната платформа има 33.9 млн. уникални посетители в Щатите, с 400 хиляди повече от любимата на много тинейджъри и артисти, но изпаднала в дълбока криза Myspace.

Ако търсите качествена работна ръка, LinkedIn е мястото. Това поне е концепцията на американските компании, става ясно от изследването за наемане на работна ръка в социалните медии, направено от Jobvite. Другият важен извод от Social Recruiting Survey 2011: 80% от фирмите набират служители през социалните медии.

Повече от половината от компаниите през тази година ще вложат повече средства за подбор чрез социалните медии.

И естествено няма много изненади, що се отнася до демографията на посетителите на LinkedIn. Като професионална социална мрежа: годините, приходите и други фактори на потребителите на мрежата, са точно в рамките на това, което може да се очаква. И за тези, които обичат да спорят на основа дискриминация, особено в социалните мрежи, разделението на мъж/жени е близо 50/50. Обаче се наблюдава, че афроамериканците и испаноговорящите са по-малко спрямо средните стойности за Интернет, докато азиатците са доста повече в сравнение с тези осреднени стойности.

 Демография на потребителите на мрежата LinkedIn - Септември 2011

За какво използвате мрежата LinkedIn?

Вижте pезултатите

Зареждане ... Зареждане ...

6 коментара на “{Infographic} LinkedIn: За Мрежата и Хората”

 1. Данаил Дончев каза:

  сеп. 30, 11 в 11:21

  Изненадващо малко азиатци, като статистика

 2. инж. Евгени Йорданов каза:

  сеп. 30, 11 в 12:39

  Изненадващо малко? Така като гледам анализа показва точно обратното. Те чупят всякакви рекорди в тази мрежа.

 3. Данаил Дончев каза:

  сеп. 30, 11 в 13:07

  Виждам 7% в Инфографиката а съм сигурен, че са повече.

 4. инж. Евгени Йорданов каза:

  сеп. 30, 11 в 13:43

  Това 7% са азиатци, е като разбивка в самата социална мрежа, но принципно спрямо средното потребление на Интернет в света за другите социални мрежи, е много над това на останалите сайтове.

 5. Димитър Димитров каза:

  сеп. 30, 11 в 20:35

  Браво, Евгени! Много хубава инфографика – чистичка и всичко се вижда ясно.

  Като цяло, данните не ме учудват – LinkedIn е B2B социалка и там място за ученици в гимназийте и надолу трудно ще се намери. Гледал съм доста данни от анкети – винаги излиза така, че хората я ползват за бизнес дела – контакти, търсене на работа или поручване на дадена компания/личност. За останалите неща – Facebook и Twitter.

  Една забележка от мен – в Инфографиката липсва източника или източниците на събраната информацията – без значение дали си ти самия или са 10 източника :)

 6. Antioxidant каза:

  окт. 10, 11 в 19:13

  Wow that was unusual. I just wrote an really long comment but after I clicked submit my comment didn’t appear. Grrrr… well I’m not writing all that over again. Anyway, just wanted to say excellent blog!


%d блогъра харесват това:
Предишна публикация:
Google Places Logo
Оптимизация на сайт за Локално Търсене в Google Places (Local SEO) – Част 3

Както някои от вас знаят, а други тепърва научават, локалното търсене в Google е сред новите хитове в света на...

Затвори