LinkedIn InMaps: Вашите визуализирани професионални Връзки

LinkedIn InMaps: Вашите визуализирани професионални ВръзкиТази сутрин, докато проверявах feed-овете си, в частта за социалните мрежи, попаднах на новината от LinkedIn, че пускат новия си продукт InMaps. И естествено веднага отидох да го тествам бързо (за да съм един от първите и после да ви го представя тук).

„InMaps е интерактивно визуално представяне на вашата професионална вселена, което отговаря на много от незададените ви въпроси“, казва Ali Imam от LinkedIn. „То е чудесен начин да разберете връзката, свързаността между вас и всички ваши LinkedIn връзки. С него вие можете да се възползвате по-добре от вашата професионална мрежа за да предадете нататък правилните потенциални работни места, да потърсите професионални съвети, съберете информация, както и много други.“

Възможно е да погледнете своя InMap и да забележите например 2 контакта, които се намират физически в 2 различни за вас групи, които биха спечелили много, ако ги запознаете. Естествено, това е само някакво приложение, което ми дойде наум. Ако не друго, поне това е красива презентация на моята професионална мрежа и ми допадна да видя някои стари връзки, които бях позабравил всички на едно място с тези, с които най-често комуникирам.

LinkedIn InMap на Евгени Йорданов

След като видях моя InMap, на първо време не се сетих за нищо, за което да ми послужи реално, освен да се изфукам колко разнородни конекции имам. Един извод, който успях да си направя обаче, след използването на този tool беше, че социалните ми приятели и колеги, са почти толкова много, колкото са реалните ми такива. Тези отдясно в оранжево са социалните ми колеги, а тези вляво в синьо и долу в зелено са хора, с които съм работил в едни компании.

Защо не погледнете своят InMap и да ми кажете, какво ви помогна той да откриете за вашата професионална мрежа?

4 коментара на “LinkedIn InMaps: Вашите визуализирани професионални Връзки”

 1. Антон Радев каза:

  ян. 27, 11 в 10:37

  Има много над какво да поработят LinkedIn преди да се фокусират над създаването на интерактивни цветни картинки, но те си знаят приоритетите. На пръв поглед от видеото и разказа ти не ме грабва и впечатлява. Цъках по линка надолу, само за да ми кажат „Еми, за да гледаш шарената интерактивна картинка, трябва да оспамиш минимум 50 човека“. Още едно ново от нещата, заради които влизам рядко в това нещо. Колко човека са му намерили в БГ реално приложение? 3, 4, 8? Тези, които бачкат за индииците и американците. Останалите сме си направили профили защото „ем яко е чакай да го видим“. Имам една рекомендация там от човек, с които съм работил. И да, и той не е българин. За това си направих акаунта, защото ми се изпрати тогава нещо на мейла, че еди кой си еди що си..

 2. инж. Евгени Йорданов каза:

  ян. 27, 11 в 10:51

  Силно мнение… и много правилно такова. Аз също заради това основно съм си направил акаунта там. Следя го разбира се, но все пак за нашите географски ширини има и по-силни социални мрежи, на които трябва да се обръща повече внимание. Поне за момента.
  Колкото до „цветната интерактивна картинка“… ами какво да ти кажа. Мен не ме е питало за спаменето на 50 други човека… просто направо започна да си се зарежда. Така, че нямам пряко отношение по въпроса.

 3. Антон Радев каза:

  ян. 27, 11 в 11:25

  Това с петдесето човека, е защото нямам толкова конекции, а ме задължават да имам и ми дадоха един приятен голям жълт бутон, с чрез който да си набавя 50 конекции. Ако това не е плоска подкана за оспамване… :) Колко по-приятно за всички щеше да бъде ако просто ми генерираха интерактивната картичка и да си я гледам и да си и се радвам като тамагочи, вместо да цъкна [x] бутона (отново). Отдела за конверсии на Али нещо има нужда от подобрение.
  Така или иначе, LinkedIn имат фундаментален проблем с неговата ползваемост и рационалност. И ще го имат, защото всеки нов потребител (считам и себе си за нов, нищо че акаунта ми е от близо година) си задава въпроса „Ъм, и сега тук какво трябва да правя“ и „Ох, как ставаше еди кое си“ и за финал фаталити възклицанието „Ах, то тук нямаше опция за еди кое си“. Като PRO социална мрежа, LinkedIn издъхва, защото ги няма PRO опциите. Няма ги PRO бутоните и функционалностите, които да развиват цялото PRO световно общество. И ако имаше истинско място в света за PRO социална мрежа, следващата такава, най-вероятно щеше да срути LinkedIn с един замах, поучавайки се от старите им грешки, които не са поправени дълги години. Но тъй като няма истинско място за PRO социална мрежа, един Twitter ще върши още дълго време много по-добра работа с двете си малки линкчета retweet и reply. Жалко, че е на косъм от саморазпадане. Ако корпорации като LinkedIn, Facebook и Twitter не действат много бързо за бъдещето си, ще свършат като услуги от типа на Yahoo! Mail, Microsoft Synchronization и др. работещи да, но безполезни и неизползваеми от никого. Всеки си представя бъдещето на Интернет като едно място, където социалност, телевизия, игри, чат, видео, снимки, информация, новини, реклама, ще бъде на едно единствено място и ще се ползва от едно единствено устройство. И така ще бъде. Но за сега, никой не изглежда да е тръгнал в тази посока още, а Интернет потребителите, ние, консуматорите, вече започваме да изпитваме тази нужда и изивкване от свят, които има претенции да бъде корпоративен, технологичен, потребителски френдсли насочен. Не искам в телефона си да имам един куп апликации, с които да ползвам отделни неща (време, фейсбуи, труитър, гугъл мапс и какво ли още не). Искам просто да си включа телефона и да не избирам никакви апликации, а да си браузвам и цъкам всичко на куп, и всичко да е пред мен, да си цъкна клависче и да си гледам ТВ, да гледам реклами, само които ми допадат, да си чатя с видео с приятелите, да си играя на игри в същото време…. И единствения слух за това, че са се ориентирали Гугъл заедно с Intel и SONY с Google TV проекта им. Но или ще го направят, или няма. Ако го наптравят, ще привлекат милиарди долари печалба на ден към себе си, ако не, просто технологическото интерактивно развитие на света ще се поотложи за още десетилетие.

 4. Тихомир Петров каза:

  ян. 28, 11 в 13:56

  В думите на Антон има доста истина, но аз мисля, че LinkedIn може да бъде използвана за доста странични неща извън основното приложение – създаване на мрежа от хора от … така да го наречем бизнес средата. Аз лично използвам отскоро LinkedIn за доста нестандартни задачки и трябва да ви кажа, че съм доста доволен. Разбира се в България нещата са малко поизостанали, но ние трябва да сме част от всичко това, за да не изоставаме :)


%d блогъра харесват това:
Предишна публикация:
Какво е Google Alerts?

Това е една много полезна услуга за следене на онлайн присъствието и мениджмънт на онлайн репутацията. Google Alerts е инструмент,...

Затвори