{Видео} От какво се нуждае един нов блог?

Здравейте приятели!

В деня на народните будители, с моя добър приятел Анастас Мавродиев от „Интернет Бизнес от А до Я“ решихме да реализираме една идея, върху която мислим от много време, но все не ни остава времето да я направим. Става въпрос за серия от видеа на различни тематики, определени от нашите читатели. Най-различни въпроси ще бъдат покрити в серията от тези видеа. Ще даваме съвети на теми като SEO оптимизация, онлайн реклама, създаване на уникално съдържание, докарване на трафик и други подобни, които биха ви вълнували. Като тези въпроси, естествено, ще бъдат основно задавани от вас. Тези, които са по-трудни и отнемат повече време, за съжаление няма как да бъдат покривани, тъй като времето отделено за едно видео в YouTube е само 15 минути. Даже за това видео едвам се вместихме, тъй като ни е първото общо.

Първият поставен ни въпрос е, тъй като немалко от нашите читатели имат идеята да стартират свое подобно начинание като блог и имат нужда да знаят, от какво се нуждае обикновено един нов блог, така че да стартира сравнително силно и от непознат блог да се превърне в наложил се в съответната ниша блог/бизнес.

Вадете пуканките :)

21 коментара на “{Видео} От какво се нуждае един нов блог?”

 1. Антон Радев каза:

  май 26, 11 в 09:56

  Поздравления за видеото. Поздрави и на двама ви и много лични и професионални успехи от мен! :)

 2. Изработка на сайт каза:

  май 26, 11 в 10:36

  Много добре че сте се сетили да направите видео.
  Много добре обеснявате нещата, можете ли да направите видео какво трябва да вкючва едно добро качествено SEO (като стъпки).

 3. инж. Евгени Йорданов каза:

  май 26, 11 в 10:51

  Благодаря сърдечно, Тони.

  Колкото до колегите изработващи уебсайтове, ако това е въпрос, който искате да бъде разискан, да можем да го покрием, разбира се!

 4. Лазар Белев каза:

  май 26, 11 в 10:51

  Поздравления, доста изчерпателно видео, въпреки, че аз лично съм с големи резерви към Свежо. От Свежо, преди много време наистина съм получавал приличен трафик, но в момента не си струва губенето на време, още повече че и линковете от него са nofollow . Ще ми интересно да се засегне тема за линк билдинг на блог, още повече, ако е единствен на дадена тематика и като цяло сайтовете с подобна тематика са малко. ;)

 5. инж. Евгени Йорданов каза:

  май 26, 11 в 10:53

  Лазаре, както се видя и от самото видео за Свежо, където говорехме… това беше и нашия коментар по въпроса. Свежо може да ти докара трафик, но той нито е таргетиран, нито лоялен трафик. Така, че който вижда потенциал в него, нека си го ползва ;)

 6. Анри Антоан каза:

  май 26, 11 в 10:53

  Браво момчета, въпреки че в Блогопедия много добре е описана темата за блога. Тук във вашето видео доста кратко и сбито сте наблегнали на основните неща. И една градивна критика сложете малко светлина…. Мавродиев не се виждаш :)

  Има едино нещо, което ме мъчи от известно време. Искам да чуя вашата гледна точка…..
  Кой е най-бързият начин да изместя даден сайт с ключова дума в google.bg. Сайта е конкуретнен и е писал негативни неща за съответната фирма. Как може тази негативна статия написана от конкурента да се премести поне на 2 страница в google.bg.? Като създам сателитни блогове или използвам форуми в който да публикувам статии и съответно линкове със ключовата дума към тях. Ако може да споделите няколко сайта, на които ако сложим съответните линкове ще дадът по-голяма тежест за българският Гугъл.

  Благодаря и продължавайте в същия дух

 7. инж. Евгени Йорданов каза:

  май 26, 11 в 10:56

  Благодаря за градивната критика, от полза ще ни е.

  Колкото до въпроса ти, пиши на лично съобщение във формата на страницата за „Контакти“.

 8. Антон Радев каза:

  май 26, 11 в 10:57

  Разискването на различни теми не е излишно винаги. Ще се радвам за подобна активност и за в бъдеще. За жалост аз нямам време за подобни изяви поради много натоварения ми професионален живот напоследък, а ми се искаше по едно време.
  Темата Свежо е много дискутирана. Въпреки нофолоу, трафика е неизменна част от количеството на беклинковете което се трупа. Но тия теми са ясни и обсъждани от стотици хора у нас и хиляди по света.

  Поздрави от мен отново! И до скорошни виртуални срещи надявам се.

 9. Стоянов каза:

  май 26, 11 в 10:58

  Аз отдавна казвам, че няма никакви cast-ове по България на каквато и да е тема. Това видео е хубаво начало.

  Няма ги youtube-рите, няма vbox-ери…

  Супер е видеото, чакам с нетърпение следващите.

 10. Анастас Мавродиев каза:

  май 26, 11 в 13:04

  Благодаря за коментарите Ви.

  Още при записа знаехме, че няма да кажем нищо ново. Тази тема е вече дискутирана много преди нас. Но ние искахме да сме първите, които го правят във видео формат. За нас е важен и самият процес. Блогсферата ни има нужда от раздвижване и точно това направихме с Евгени. Оказа се, че не е толкова лесно да застанеш пред камерата, но с времето епизодите ще стават все по-добри. Това е основната идея – да дадем старт на една интересна идея. Надяваме се, тази инициатива да привлече внимание и да накара много други ентусиасти да я последват.

 11. Анастас Мавродиев каза:

  май 26, 11 в 13:19

  @Анри Антоан

  Какво искаш да кажеш с това „Мавродиев не се виждаш“?

 12. Павлина Стаменова каза:

  май 26, 11 в 14:13

  Приветствам идеята!
  Мисля си, че ще е добре да пуснете примерен списък с темите, които залагате да бъдат разгледани и към тях да се прибавят новите предложения.

 13. Анастас Мавродиев каза:

  май 26, 11 в 16:44

  Вече има предложение една от темите да е свързана с интернет магазините.

 14. Андрей Димитров каза:

  май 28, 11 в 12:18

  Момчета … защо не пробвате да си изчистите звука?

 15. инж. Евгени Йорданов каза:

  май 29, 11 в 11:25

  За следващите видеа нещата се очакват да са по-добре. Но засега вече сме пред свършен факт :)

 16. Андрей Димитров каза:

  май 29, 11 в 11:37

  Един съвет от мен: Използвайте програмата Cool Edit с която можете да извлечете само аудио пътечката от вече готовото видео. След като имате само звуковия файл, използвайте програмката Audacity ( http://audacity.sourceforge.net/ ) с която можете да направите най-доброто изчистване на шума. След като изчистите шума, може да използвате програма като Windows Movie Maker с която можете лесно да импортнете старото видео и новото аудио. Заглушавате (mute) звука на старото видео и на негово място импортвате изчистеното. Дори не е нужно синхронизиране.

  И между другото нямате нужда от скъпи камери, микрофони и апаратура за да направите качествено видео.

  Мисля, че давам ценен съвет, който няма да споделя никъде другаде. Който иска да ме послуша.

 17. инж. Евгени Йорданов каза:

  май 29, 11 в 12:57

  И благодарим за съвета, Анди.

 18. Анастас Мавродиев каза:

  май 29, 11 в 13:21

  Благодаря Андрей!

 19. Yarkost Varna каза:

  юни 02, 11 в 13:10

  Защо не направиш отделен видео блог или съкратено ВЛОГ ;-)

 20. Йордан Кацаров каза:

  юни 08, 11 в 10:21

  Да, наистина това е добра идея. Може би трябва да се отдели като отделен блог, или поне Видео секция? Предполагам клипчетата няма да са 2-3 годишно?

 21. инж. Евгени Йорданов каза:

  юни 08, 11 в 10:23

  По-скоро по 2-3 на месец се очакват да са, Йордан.


%d блогъра харесват това:
Предишна публикация:
Св. св. Кирил и Методий
24 май – Ден на българската просвета и култура и на славянската писменост

Днес когато отворих Google, ме учуди новият им google doodle, който изглежда по следния начин: 24 май - Денят на...

Затвори