Какво е LinkedIn?

Какво е LinkedIn?След предишната статия за LinkedIn, доста хора, които бяха прочели статията случайно, ме информираха, че не са запознати с тази социална мрежа и съответно никой от техния социален кръг не я ползва. Затова днес реших да пусна малко светлина върху тази очевидно неизвестна социалка. LinkedIn е най-голямата в света професионална мрежа с над 70 милиона потребители и тази бройка расте експоненциално. LinkedIn ви свързва с доверени ваши хора (работодатели, колеги, познати, приятели) и спомага за размяната на знания, опит, идеи и възможности сред една по-широка мрежа от професионалисти.

Създаване на вашия професионален профил в LinkedIn

LinkedIn профил

LinkedIn ви дава възможността да контролирате вашата онлайн идентичност. Пробвали ли сте да търсите в Google себе си? Никога не  знаете какво би могло да излезе като резултат. LinkedIn профилите излизат на върха на резултатите в търсенето (SERPs), давайки ви контрол над първото впечатление, което ще дадете на хората търсещи вас в Интернет.

Поддържайте връзка с вашите колеги и приятели в LinkedIn

LinkedIn People Search

В днешния професионален свят, хората често сменят своята работа и местоживеене. Чрез свързването в мрежата на LinkedIn, вашата адресна книга никога повече няма да остарее. Всички ваши контакти ъпдейтват своите профили, като по този начин ви държат в течение, за текущите си работни места, проекти и информация за контакт. Тази мрежа също включва и различни инструменти, които да ви помогнат в комуникирането и споделянето на инфромация и идеи.

Намерете експерти и идеи в LinkedIn

LinkedIn отговори

Понякога, вашия директен социален кръг не може да реши определени бизнес препятствия. LinkedIn инструменти като Answers  и Groups ви дават възможност да откриете и да взаимодействате с експерти, чрез запознанството от доверени ваши колеги или познати. LinkedIn Search пък, ви дава възможност да търсите във вашата мрежа от контакти по име, позиция, компания, местоположение, и други филтри, които да ви помогнат да намерите знанието, което търсите.

Проучете всички възможности в LinkedIn

LinkedIn новини

Независимо дали търсите възможност за нова кариера, печелите нови клиенти или изграждате своята професионална репутация, LinkedIn ви свързва с работни позиции,  възможни нови клиенти и точните бизнес парньори. С помощта и на инструментите предоставени от социалката: вътрешната търсачка, company research tool-овете и jobs board-овете, които показват кой познавате в дадена компания, LinkedIn е мястото където да потърсите новите си възможности.

Вижте и това кратко видео, за това какво е LinkedIn и как тази социална мрежа може да ви помогне:

 

РЕДАКЦИЯ: LinkedIn – социалните контакти в полза на бизнеса“ се разпространява под свободния Creative Commons лиценз, което позволява тя да бъде достъпна безплатно. Изданието може да намерите и прочетете в специално създаненият уебсайт по въпроса от горния link.

11 коментара на “Какво е LinkedIn?”

 1. Tweets that mention Какво е LinkedIn? | SEOптимизация -- Topsy.com каза:

  юли 19, 10 в 10:41

  […] This post was mentioned on Twitter by Evgeni Yordanov, SEОптимизатор. SEОптимизатор said: Какво е LinkedIn? http://bit.ly/cuquoY […]

 2. Мартин каза:

  юли 19, 10 в 10:43

  Александър Кръстев има безплатна е-книга на български по темата. Виж я в azcheta

 3. SEОптимизатор каза:

  юли 19, 10 в 19:30

  Няма да забравя да я погледна, Марто. Сега статия за LinkedIn, утре за Favit :) И инспириран от Мартин Линков, направих редакция на статията, като в края й сложих връзка към издадената от AzCheta електронна книга по темата https://seoptimizacia.com/2010/07/kakvo-e-linkedin/#azcheta

 4. Tweets that mention Какво е LinkedIn? | SEOптимизация -- Topsy.com каза:

  юли 21, 10 в 15:53

  […] This post was mentioned on Twitter by Evgeni Yordanov and Cooler-Designs.com, SEОптимизатор. SEОптимизатор said: Безплатна е-Книга за социалната мрежа LinkedIn на български език http://ow.ly/2eqta […]

 5. Tweets that mention Какво е LinkedIn? | SEOптимизация -- Topsy.com каза:

  авг. 03, 10 в 15:57

  […] This post was mentioned on Twitter by Evgeni Yordanov, SEОптимизатор. SEОптимизатор said: Проверете дали наистина знаете всичко за LinkedIn… http://ow.ly/2kfOZ […]

 6. SEO oптимизатор каза:

  авг. 23, 10 в 17:02

  Целта на тази статия е точно такава. Да популяризира, това което не е достатъчно популярно, но въпреки това стойностно.

 7. Podkrepa каза:

  авг. 23, 10 в 16:31

  Много по-качествена мрежа от Facebook, особено за хората които не цъкат снимки, вицове и тестове по цял ден. За съжаление тотално неполулярна в България :(

 8. влади каза:

  сеп. 26, 10 в 00:33

  В България е популярна най-вече сред хората в ИТ бизнеса, поне с такова впечатление съм останал

 9. SEO oптимизатор каза:

  сеп. 26, 10 в 17:40

  И с правилно впечатление сте останал Влади. Това е точно така. Просто защото хората от IT бизнеса имат по широк достъп до компютърни познания и се опитват да разширят кръгозора си в тази насока. И съответно Интернет е средството, с което те успяват да го направят.

  А, да не забравяме и HR хората, те също много си „падат“ по тази социална мрежа :)

 10. инж. Евгени Йорданов каза:

  дек. 16, 10 в 17:37

  Да, Калоян, прав си. Дано тези практики биват наследени и от българските компании по същия начин. Това е на което всички се надяваме.

 11. Калоян Георгиев каза:

  дек. 16, 10 в 17:21

  Много е полезна мрежата. Доста корпоративни сайтове в чужбина (главно) я използват за набиране на кадри. Под „използват“ имам в предвид внедряване на социалната мрежа в самия сайт – попълваш си данните ако искаш да кандидатстваш по работа в дадената фирма и чрез бутонче ти се извлича цялата свободна за достъп информация от LinkedIn, което си е едно CV както и да го погледнеш + допълнителни полезни данни. Чисто и просто – няма нужда да прикачаш файлове, няма нужда да си търсиш бланки за CV.


%d блогъра харесват това:
Предишна публикация:
Следете Feedburner Абонатите си от WordPress таблото си

Повечето от нас следят статистиките от RSS на блога си като дневен трафик. Днешният малък tutorial, ще ви покаже как...

Затвори