Как SEO специалиста трябва да реагира на спадане в ranking-а

спадане в ranking-итеВ една тема от WebmasterWorld е даден съвет от Роджър Монти, познат още като martinibuster, за това какво прави той, когато попадне под ударите на промяната в алгоритмите на Google. Реших, че съвета е толкова добър, че веднага пожелах да го споделя с вас тук.

Той казва така:

Стъпка 1: Не се паникьосвайте и изчакайте около месец за да видите дали от Google не правят донастройки на новата промяна в алгоритъма, което да оправи проблема от самосебе си.

Стъпка 2: Когато след месец ranking-ите не се върнат до старите нива, тогава погледнете след промяната, кое доминира и се rank-ва добре в SERPs. Спрямо анализираните резултати, променете стратегията си и преправете страниците си спрямо водещите резултати.

Стъпка 3: Помолете колега (приятел) SEO специалист да ви помогне, като хвърли „свеж“ поглед на сайта ви. Често се случва, когато сте дълбоко замесени в сайта, да се доспускат елементарни грешки, които биха се видяли и с невъоражено око от страничен наблюдател. Затова нека приятелят ви да ви даде  съвет или даже два :)

rankings

Темата в WebmasterWorld продължава със съвети и от други опитни SEO-та за това как да се справим с промените в ranking-ите.

6 коментара на “Как SEO специалиста трябва да реагира на спадане в ranking-а”

 1. Tweets that mention Как SEO специалиста трябва да реагира на спадане в ranking-а | SEОптимизация -- Topsy.com каза:

  юни 10, 10 в 08:57

  […] This post was mentioned on Twitter by Evgeni Yordanov, Evgeni Yordanov. Evgeni Yordanov said: Как SEO специалиста трябва да реагира на спадане в ranking-а http://lnkd.in/f5SDUy […]

 2. Eliza Zheleva каза:

  юни 10, 10 в 11:05

  Много полезна статия :) А и актуална, тъй като скоро май ще има ъпдейти от Гугъл :)

 3. SEОптимизатор каза:

  юни 10, 10 в 11:08

  Ели, то постоянно има update-и от Google, по 460 близо на година…. което прави update-тите по 1,5 на ден ;) Но този пост специално го написах поради това, че Caffeine вече официално работи на пълни обороти и не възнамеряват да връщат index-а в старото му положение. И затова доста хора виждат сайтовете си доста по-назад отколкото са били допреди това.

 4. Андрей Димитров каза:

  дек. 05, 10 в 22:28

  Гена, сори, че ти пиша, чак сега, но тъй като шерваш по-старичка статия отново реших да споделя едно мое мнение. Става въпрос за блога на Пламен Петров – Блогатство.ком. Принципно го чета редовно, блога имаШЕ ПР4, днес блога е с 3. Това значи ли, че идва ПР ъпдейта или просто чичо Гошо е решил да „линчува“ Пламен за честата му ирония :-)

 5. инж. Евгени Йорданов каза:

  дек. 06, 10 в 14:28

  За съжаление не иде тоя PR ъпдейт… От време на време има някакъв частичен такъв, ако се види голяма разлика във възможностите на съответния сайт. Т.е. е бил много слаб и е станал много силен, толкова силен, че от Google не могат да чакат и трябва да му вдигнат PageRank-а. Или обратния случай, както е при Пламен.
  Тук говорим за частичен PageRank update. Отново както казвам, за съжаление. Той и моя едностраничен Cooler-Designs.com беше едно време PR4, но след първата година падна на PR3 и там си и остана. Вече 3 години.
  А SEOптимизация, който е на година и половина, който е супер активен, тонове линкове валят насам и пак съм PageRank1, защото явно чака на опашката за PR ъпдейт като всички останали… А това, повярвай ми ме дразни ;)

 6. Tweets that mention Как SEO специалиста трябва да реагира на спадане в ranking-а | SEOптимизация -- Topsy.com каза:

  февр. 07, 11 в 09:35

  […] This post was mentioned on Twitter by Stoqnov, SEОптимизатор. SEОптимизатор said: Как SEO специалиста трябва да реагира на спадане в ranking-а – В… http://bit.ly/fN9Fl4 #SEO […]


%d блогъра харесват това:
Предишна публикация:
Краен срок за регистрация за SEO Конференция 2010 по стандартна цена

Съдържанието за тази страница е взето от http://searchengines.bg/?p=140 Последният срок за плащане по стандартна цена (48 лв.) е понеделник 7...

Затвори