Как работи новото Споделяне във Фейсбук

В добавка към профилните промени, отсега нататък ще е много по визуално и лесно разбираемо, кой ще вижда вашите постове. Също е разширена и функционалността за споделяне: ако искате да са по изразяващи вашите споделяния, можете да добавите локация и да тагнете хора по-лесно в постовете си (тъй като досега само Power user-и знаеха основно как става това).

Вашите контроли се преместиха, там където очаквате да ги намерите.

Как работи новото Споделяне във Фейсбук

1. Tag-нете с кого сте

Натиснете този бутон, за да добавите тагове на приятелите си или който и да е било друг във Фейсбук. Добавянето на таг автоматично създава връзка към профила на съответния човек и вашия пост става видим и за неговите приятели. Ако бъдете тагнат не от някой в приятелската ви листа, то този таг няма да излезе автоматично на вашия профил, докато не го прегледате и одобрите.

 

2. Кажете къде сте

Сега вече лесно можете да споделите в кой град сте, с всеки пост, който пускате, или да споделите определено място, като например някой парк или кафене. Много хора използват Фейсбук за да кажат къде се намират, къде са били или къде искат да отидат. Сега можете да добавяте локация, независимо от това с какво устройство го правите, и дали е статус, снимка, или просто пост на стена. И разбира се може да изберете и да не слагате локация въобще.

 

3. Определете с кого да споделите, при самия пост

Вие също можете да изберете, кой да виджда вашите ъпдейти, снимки и профилна информация, от inline падащото меню – както в момента на споделяне, така и по-късно. Това падащо меню ще се разширява с времето, за да включи малки групи от хора, с които бихте искали да споделяте, като колеги, приятелска листа, която сте създали или Групи, на които сте член. По този начин на вас ще ви е по-лесно бързо да изберете точната публика, с която искате да споделите вашия пост. И най-важното ще можете да променяте тази настройка и след като всичко това се е случило. Ако случайно по погрешка сте постнали нещо в грешната група, или сте решили другояче, можете да поправите грешката си бързо и лесно с помощта на този контролер.

 

Поради тези контролери, вашата страница за Сигурност в профила ви беше улеснена още повече.

Ако поствате във Facebook от телефона си или от апликация, която все още не поддържа тези inline контролери, вашите настройки ще бъдат такива, каквито са към момента. Можете да промените това с нова настройка достъпна на страницата ви с настройки.

Тези промени започнаха да бъдат пускани и ще бъдат приложени на всички потребители в рамките на тази седмица. Когато стигнат до вас, ще бъдете попитани, дали искате да минете през тур, който да ви въведе в ползването им.

А за тези от вас, които нямат желанието да чакат от Фейсбук да им пуснат функционалността.

Как да минете към новата версия на Facebook споделянето (от Иво Илиев):

1. Влизате тук: https://www.facebook.com/settings?ref=mb

2. Задавате за „Език“ – „English“

3. Връщате се на първа страница (facebook.com)

4. Отново влизате в линка от 1-ва точка

5. Задавате си отново български език 

11 коментара на “Как работи новото Споделяне във Фейсбук”

 1. Николай Галинов каза:

  авг. 29, 11 в 09:26

  Тези промени не са настъпили при всички…

 2. инж. Евгени Йорданов каза:

  авг. 29, 11 в 09:27

  Тъкмо, за да се приготвиш. То най-отдолу на статията си пише, че ще влязат при всички до 1 седмица ;)

 3. Димитър Димитров каза:

  авг. 29, 11 в 09:29

  УУУУжаст! Тея новости са пълен отврат, когато ползвам Facebook от Desktop/PC/Лаптоп. За мобилни устройства като телефони и таблети е доста добре, обаче… ей тоя Google+ развали всичко :)

  Новата галерия дори не искам да я коментирам!

  П.С: Новите глупости със споделянето са добре дошли за всички маркетолози. Сега по-лесно ще могат да си таргетират групите. За обикновения потребител обаче е доста объркващо – съдя по реакциите около мен :)

 4. инж. Евгени Йорданов каза:

  авг. 29, 11 в 09:32

  Прав си за маркетолозите….

  А за хората около теб, пускай ги да четат тая статия, че може да им е от полза ;)

 5. Chris каза:

  авг. 29, 11 в 10:19

  Определено са продиктувани от G+ и желанието на потребителите по-лесно да контролират какво с кого споделят. Ето, че G+ става фактор и тригер за промени към добро. Конкуренцията му е майката ;-)

 6. Стамен Стаменов каза:

  авг. 29, 11 в 11:00

  Пак ми създаваш работа да чета хихиК.

 7. Цвети каза:

  авг. 29, 11 в 11:00

  Абе хора, стига толкова промени! Докато свикна с едно нещо, още 3 неща са се променили, аман! Някой ден ще вляза в тоя фейсбук и няма въобще да го позная!!!

 8. инж. Евгени Йорданов каза:

  авг. 29, 11 в 11:04

  Към Стамен: Стамене, а представяш ли си за нищо да не пиша, тогава откъде ще научаваш нещата, а? :)

  Към Цвети: Ами, Цвети, ние не сме Фейсбук, просто отразяваме всичко, което се случва, докато се случва, щото сме пичове. А за това да се обърнеш към самите Facebook, можеш да го направиш, оттук: http://bit.ly/facebook-pomosht

 9. Маргарита Димитрова каза:

  авг. 29, 11 в 17:52

  При мен не се получава…

 10. Petko Dimoff каза:

  авг. 29, 11 в 21:23

  Много яко, конкуренцията му е майката :-)

 11. Stoyan каза:

  сеп. 05, 11 в 12:11

  Много сложно, особено за хора които не са особено на ти със фейсбук :) – Не ме е срам да си го призная, защото според мен фейсбук губи много голяма част от времето на хората, не съм изцяло против него, но личното ми мнение е, че трябва да бъдем по малко в този сайт и повече на вън


%d блогъра харесват това:
Предишна публикация:
spot teens
Сигурността и безопасността на Тийнейджърите във Фейбук!

В последно време доста нашумя темата за сигурността в социалните мрежи (в частност Фейсбук). Във връзка с това, пускам превод...

Затвори