Как да Вдъхновим Екипа си

Ако имате екип, нает персонал или колеги, които менажирате, поддържането на груповия дух е от важно значение. Как се отнасяте с другите ще определи как отделният индивид ще се държи в екипа, дали ще има взаимно уважение помежду им, както и цялостностно задоволство от работния процес.

Как да Вдъхновим Екипа си

Като лидер на екипа, вие сте отговорни за определянето на тона в този отбор. Ако имате нужда да промените динамиката на работа на екипа, можете да погледнете различните типове идеи като възможност за прилагане във вашият собствен  бизнес екип.

Комуникирайте Добре и Постоянно

Добрата комуникация не означава само да бъдете ясни, точни и постоянни, когато общувате помежду си, а и също да сте добър слушател. Ако не отделяте време да изслушвате и разбирате какво ви казват вашите колеги, определено ще срещнете доста зор, опитвайки се да ги вдъхновите за сериозна работа. Бидейки постоянни в това, което комуникирате и начина си на общуване като цяло, ще създаде една унифицирана платформа на общуване помежду ви. Това от своя страна ще накара повече ваши колеги да ви послушат.

Отнасяйте се към Екипа си като към Личности

Отнасяйте се към Екипа си като към ЛичностиРазбира се, че е важно да се менажира екипа като едно кохерентно цяло, но това по никакъв начин не означава, че всеки член на екипа трябва да загуби своята индивидуалност. Опознайте вашите колеги на ниво персоналности, за да получите по добро разбиране относно тяхната персонална работа и препоръки към мениджмънта. Личният подход към всеки член на екипа ще ги накара да се чувстват дълбоко ценени.

Бъдете Съпричастни

Не всеки проблем, случващ се в една работна среда, е свързан с работата. Поставете си за цел да разберете, че вашите колеги имат свои персонални предизвикателства и нужди настрани от самата работа. Затова и бъдете търпеливи и съпричастни към техните проблеми също.

Окуражявайте Сътрудничеството, Участието и Взаимодействието

Никой не иска да е част от диктатура (освен самия диктатор, естествено). Най-добрите екипи са тези, които имат разпределение на длъжностите и правомощията. Затова давайте възможност на вашия персонал да допринася за различните инициативи, както и да поема отговорност за своята собствена работа.

Окуражявайте Сътрудничеството, Участието и Взаимодействието

Бъдете готови да Повярвате, Да се Доверите и Уважите

Микромениджмънта (важна тема, по която ще пишем някой друг път) ще подкопае всеки ваш опит да вдъхновите вашия отбор. Веднъж създали екипа си и като сте предоставили инструментите за извършване на самата работа, отдръпнете се от самият процес и повярвайте, че те ще успеят да свършат цялата работа с помощта на съответните инструменти, а и с помощта на уникалните качества, които притежава всеки един от членовете на вашият екип.

Покажете вашето Вдъхновение

Покажете на екипа си вдъхновението, което заслужават, чрез вашето вълнение, страст и позитивизъм. Споделяйте всяка победа и всяко празненство, създавайки една „вирусна“ енергия, която да подхранва това вдъхновение.

Как вие инспирирате вашите колеги да работят усилено и да се гордеят със своята работа?

11 коментара на “Как да Вдъхновим Екипа си”

 1. Стамен Стаменов каза:

  сеп. 30, 10 в 08:36

  Шшшшшшшшшшшш добре казано. Проблема е обаче дали „Екипа“ знае; разбира, че работи в Екип – ежедневно.

  Свързана ДНК :)

 2. SEO oптимизатор каза:

  сеп. 30, 10 в 10:02

  Хахаха… това вече е интересен проблем, да. Ние разбира се няма да ви дадем отговорите наготово. Това е частта, в която всеки мениджър поотделно ще трябва сам да се потруди, за да сформира екипа си и да ги нарече „екип“. Оттам насетне чак следват нашите съвети относно „вдъхновяването“.

 3. Стамен Стаменов каза:

  сеп. 30, 10 в 10:34

  Мдааам :)

 4. Майк Рам каза:

  сеп. 30, 10 в 12:14

  Добри съвети, но ще станат още по-добри, ако ги подплатиш с примери.

 5. Андон Иванов каза:

  сеп. 30, 10 в 14:38

  Много интересна и полезна тема дори и за обикновеният човек от „Екипа“, понеже може да те научи как да се отнасяш с своите колеги. Проблема обаче е друг, особено при по не-толкова гъвкавите фирми в които менаджерите са свикнали на старият диктаторски метод – „Направи това както ти казах“, като реално дали това което желае е достатъчно добро, никой не може да каже.

  Аз си мисля, че все още Българските предприемачи, не са се научили да приемат новите методи за успешна работа, макар да са доказани по цял свят от големите компании.

 6. SEO oптимизатор каза:

  сеп. 30, 10 в 14:46

  @Майк, да, прав си. Нагледно винаги нещата изглеждат по-ясни. Ще се опитам да намеря точните примери за този случй.

 7. Лични финанси каза:

  сеп. 30, 10 в 16:30

  О, да, като знам в държавната/общинска администрация как са вдъхновени екипите :)

 8. dani каза:

  сеп. 30, 10 в 17:59

  понякога обаче шефовете бъркат ръководенето с диктатура….

 9. SEO oптимизатор каза:

  сеп. 30, 10 в 19:02

  Особено в Държавната администрация, да.

 10. D. каза:

  окт. 01, 10 в 19:10

  Tezi neshta ne pomagat I ne sa kriterii za dobyr menijmynt

 11. SEO oптимизатор каза:

  окт. 01, 10 в 19:13

  Всичко зависи от гледната точка и личният опит. Всеки има право на своето мнение. В случая, вашето е негативно.


%d блогъра харесват това:
Предишна публикация:
SEO компилация: Как мога да…

... промотирам или подобря резултатите на моите страници - техните URL-та не са SEO friendly! Има два основни начина да...

Затвори