Как да Подобрим нашата AdWords Рекламна Кампания

Как да Подобрим нашата AdWords Рекламна Кампания и Click-through rate (CTR)Един от най-добрите начини да спестите пари от вашата AdWords кампания е като подобрите вашия click-through rate (CTR), или процента на потребителите, които реално са кликнали на вашата реклама с определена цел.

По висок click-through rate води до по висок Quality Score – оценка, която от Google слагат на вашите AdWords ключови думи и рекламни групи. Когато имате по-висок Quality Score, плащате по-малко за по-добри рекламни места.

Ето и 10 стъпки, с които да подобрите AdWords click-through rate-а на вашата онлайн рекламна кампания си:

 1. Включете промоционални оферти, привлекателни прилагателни и call-to-action към вашите реклами. Хората са склонни да кликат по-често на вашата реклама, ако в нея се говори за специална промоция, като безплатна доставка примерно. Също думи като „спестете“, „лесно“ и „ново“, и подтикващи към действие фрази като „купете сега’, „резервирайте днес“ и „обадете се сега“, доста често водят до по-висок conversion rate (превръщане от просто посетител в директен потребител на стока или услуга).
 2. Сложете ключовите си думи в текста и заглавието на AdWords рекламата си. Ключовите думи , които хората пишат при търсене в Google, излизат удебелени, когато биват намерени в някой от резултатите показани в търсачката. Хората са по-склонни да цъкнат на реклама в рекламното каре, ако тя съдържа ключовата дума, която са търсили, отколкото на реклама, която не я съдържа.
 3. Включете цената в pay per click рекламата си, ако продавате продукт или услуга за изгодна цена. Това не само може да вдъхнови хората да потърсят повече информация по въпроса, като кликнат върху рекламата, но и води в последствие до по-висока и добра конверсия върху самият сайт.
 4. Изберете такива ключови думи, че да са изключително близки с вашия продукт или услуга. Ако не са, хората няма да кликат на вашата реклама. Например, ако продавате оцет направен от червено вино, но ключовите ви думи са само „купете си“ „червено“ и „вино“, няма как да очаквате добра конверсия в последствие на вашата Landing страница. Хората търсещи по „купете си“ „червено“ и „вино“, са по-скоро ориентирани към намирането на „онази“ перфектна бутилка, а не към вашият оцет. Изпращайте правилното послание, за да увеличите шансовете си за конверсия!
 5. Използвайте отрицателни ключови думи за да ограничите нетаргетирани посещения. Да кажем, че продавате само чисто нови GSM-и. Не бихте искали вашата реклама да се показва на хора, които търсят GSM-и 2-ра ръка. Затова и слагате фразата „втора ръка“ като отрицателна ключова дума, за да не допуснете подобно нещо да се случи.
 6. Опростете онлайн AdWords (pay-per-click) рекламата си!Опростете рекламата си. Ако в рекламата ви има прекалено много думи, хората няма да искат да я прочетат. Опитайте се да поокастрите текста по начин, който да не наруши цялостната информация и послание, което искате вашият продукт да има. Буквално разкарайте надписи като „цънкете тук“ и „посетете следния линк“.
 7. Направете думите в показвания URL уголемени за да ги направите по-лесно четими. Ако сте дистрибутор на примерно швейцарски шоколад и вашия сайт е prodavameshveicarskishokolad.com, напишете URL-а по този начин ProdavameShveicarskiShokolad.com. Хората по-често биха кликнали на вашата реклама, ако става ясно веднага от нея какво продавате.
 8. Тествайте различни типове реклами (текстови, банерни, местен бизнес), различни ключови думи, различни layout-и, за да видите кои точно характеристики от отделните реклами генерират най-високи CTR-и. Веднъж имайки тази информация, ще можете да се фокусирате върху правилното използване на тези характеристики в една цялостна завършена AdWords реклама.
 9. Разкарайте съкращенията, освен ако не са очевидни, де :). Маркетолозите може да съкращават думите, за да могат да ги съберат в съответната реклама. Но, правейки го, те нарушават възможността обикновените потребители да разберат за какво става въпрос в рекламата, съответно тяхното желание за кликане върху нея намалява.
 10. Пробвайте използването на заглавие свързано със сезона в рекламата, дори и да предлагате съответната услуга или продукт целогодишно. Това, може да засили чуството на „добра тревожност“, както я наричам аз, и да накара потребителя да действа сега, докато не е изпуснал шанса си. Ако вашата фирма продава курабийки във формата на усмивки, примерно вашето заглавие може да е: „Купете си Усмивки за Св. Валентин“.

Това разбира се не са всички възможни начини, но са един вид най-добрите практики, които човек трябва да следва при работата си с онлайн рекламен софтуер и при създаването на онлайн рекламна кампания с помощтта на Google AdWords в частност. Ако някой се сети за допълнителна информация, която съм забравил да спомена, нека я сподели в коментарите отдолу.

Щипчица SEO магия за финал!

3 коментара на “Как да Подобрим нашата AdWords Рекламна Кампания”

 1. Tweets that mention Как да Подобрим нашата AdWords Рекламна Кампания | SEOптимизация -- Topsy.com каза:

  окт. 25, 10 в 10:42

  […] This post was mentioned on Twitter by ©FENNECUS STUDIO, ©FENNECUS STUDIO and Анастас Мавродиев, SEОптимизатор. SEОптимизатор said: Как да Подобрим нашата AdWords Рекламна Кампания http://goo.gl/fb/IvN8r […]

 2. инж. Евгени Йорданов каза:

  ное. 03, 10 в 18:12

  Скъпи, Петко, благодарим за хубавите думи. За съжаление не знаем какво точно имаш предвид със „facebook формата за съобщения“. Да не би да имаш предвид горе-вдясно на екрана където са бутоните за социалните ни профили? Или може би бутона „Харесвам“ най-отгоре на статиите? Ако ни кажеш какво точно имаш предвид, ще ти помогнем и ти да си направиш такава „форма за съобщения“ ;)

 3. Petko Dimoff каза:

  ное. 03, 10 в 18:08

  Поздравления. Много добре оформен блог със всичко най-важно и актуално което трябва да има. Много ми харесва начина по-който е сложен facebook формата за съобщения. Моля Ви кажете ми как и аз да си сложа такава?


%d блогъра харесват това:
Предишна публикация:
Събирайте Линкове само от Добри Уеб Страници

Често срещан въпрос, който чуваме от клиенти е "Как мога да разбера дали е добра съответната страница, от която искам...

Затвори