Как да накарате FeedBurner да обнови RSS feed-а ви

Как да накарате FeedBurner да обнови RSS feed-а виАз използвам RSS хранилките и от двете гледни точки – за да си набавям новини и новости (като читател) и да предоставям начин за читателите на моят блог да бъдат винаги добре информирани за най-новите статии излизащи от нас. И въпреки, че следвам едни от най-големите в нашия бранш на световно ниво, някои от тях не предоставят свежо съдържание, чрез RSS канала си във Feedburner. Забелязах също и че не всички мои email абонати получават по едно и също време изпратените им уж email-и от Feedburner.

От гореспоменатите специалисти, попитах някои дали update-ват редовно своите RSS хранилки по сайтовете си и половината казаха Да, другата половина – Не.

Вие също можете да проверите дали вашата Feedburner хранилка изглежда наред като просто посетите вашия Feedburner адрес. Той би трябвало да изглежда нещо подобно на:

Можете ръчно да сръчкате Feedburnerhttp://feeds.feedburner.com/SEOptimizacia — като разбира се замените SEOptimizacia с името на вашата собствена хранилка. Ако използвате собствен домейн и не ползвате Feedburner, разбира се пътеката до RSS хранилката ви няма да е тази. А например нещо от рода на https://seoptimizacia.com/feed/ или нещо от сорта. В моят случай аз съм пренасочил тази на блога ми да сочи към външно-изкарана хранилка във Feedburner, просто за да използвам малките благинки, които предлага тамошната безплатна система – като например да изпраща автоматични email-и при нова статия до всички мои абонати по email.

Но както си личи от заглавието, идеята на тази статия не е да си каже всеки колко много харесва Feedburner, а да споменем, че въпреки, че Google ги купиха доста отдавна, системата на Feedburner не е перфектна и дава фира честичко.

И така, липсват ли ви определени статии или постове? Нови статии или постове? Ако е така, можете ръчно да сръчкате Feedburner! Просто въведете адреса на вашия сайт/блог в единственото поле на страницата. Изчакайте няколко минути и след това отидете отново на адреса, където трябва да е вашият feed. Би трябвало вече да е обновен.

Тази техника ми помогна особено много в момента, когато писах статията за SEO заплатите, тъй като това е статия, която е от източник и имаше някои неща особено по таблицата за превеждане. По погрешка обаче, се случи така, че без да забележа бях натиснал бутона за публикуване, вместо този за запазване на чернова на статията. И съответно статията излезе бързо и на английски. При което трябваше да се намери начин да се поправи случилото се. И този ping за ъпдейт на feed-а помогна много в случая.

Дано това помогне и на някой друг. Ако имате някакви предложения към мен/други или въпроси, не се колебайте да оставите някой и друг коментар отдолу!

5 коментара на “Как да накарате FeedBurner да обнови RSS feed-а ви”

 1. Даниел каза:

  мар. 10, 11 в 17:04

  Благодаря за информацията!!! Сайта е много хубав – ще си го запиша.

 2. инж. Евгени Йорданов каза:

  мар. 10, 11 в 18:12

  Радваме се, че можем да бъдем полезни, Даниел.

 3. Петър Биволарски каза:

  мар. 11, 11 в 22:59

  Отново изключително полезна статия! Само не разбрах – как става самото пренасочване на моя фийд към външния – на Feedburner?

 4. инж. Евгени Йорданов каза:

  мар. 13, 11 в 19:26

  Това не е била и целта на тази статия, Петър. Колкото до това, как става, това е тема на друг разговор :) Ако си с WordPress, пиши ми в страница „Контакти“

 5. Андрей Димитров каза:

  мар. 19, 11 в 16:38

  Аз чак сега забелязвам, че и моят feed не се ъпдейтва автоматично, когато е изнесен във Feedburner.

  И понеже ще е адска тъпотия след всеки пост ръчно да пингвам Feedburner, просто реших да добавя една cron задача в моя cPanel на хостинга:

  curl -sS „http://feedburner.google.com/fb/a/pingSubmit?bloglink=http%3A%2F%2Fall4website.info“ >> /dev/null

  като съм му задал да я изпълнява всеки ден в определен от мен час :-)


%d блогъра харесват това:
Предишна публикация:
Международния Ден на Жената 2011 с Google Драскулка

Международния Ден на Жената се чества на 8-и март. Тази година се чества 100-тната годишнина на този празник и от...

Затвори