Jason Falls предсказва, че Google ще купи Twitter

Jason Falls

Ясно е, че Twitter е важен инструмент за всеки бизнес. WebProNews разговаря с  Jason Falls, Директорът на Social Media Explorer, който вярва че мотивът зад тази идея е резултат от т.н. “conversational platform”,  която Twitter предлага за бизнес ползване. Точно по тази причина той мисли, че Google повече от вероятно е да придобие microblogging услугата.

По-рано тази година, Falls предсказа, че Google ще закупят Twitter до края на 2009. Въпреки че може и да не се случи в зададените времеви граници от него, той се надява и вярва че това всъщност ще се случи все някога.

Twitter - ТуитърTwitter стана популярен, защото хората вече не бяха доволни от „one-way communication“ моделът. Това, което те искат в момента е двустранната комуникация, която Twitter предлага. Falls вярва, че Twitter еволюира наобратно към своята оригинална концепция и се превръща в способ за комуникация, вместо платформа за маркетинг, каквато доста хора тръбят че е. Въпреки че Twitter може да се ползва за conversational marketing, Falls казва че е реално повече за „конверсиите“, отколкото е маркетиранто на специфичен продукт или услуга.

От Home страницата на Twitter не си личи собствениците на Twitter да работят да за подобряване на услугата, а все пак те не са намерили все още и моделът за „монетизиране“ на този трафик. Falls вярва че от Twitter се опитват да съберат максимално много хора в своята мрежа, преди да почнат реално да пуснат „монетизация“. Той се надява че Google ще ги купи, тъй като те са компания, която „силно желае“ да притежава от всички възможни инструменти с които хората комуникират помежду си.

Мислите ли че Twitter ще бъде глътнат? Съгласни ли сте с Jason Falls и вярвате ли че именно Google ще го глътне?

%d блогъра харесват това:
Предишна публикация:
Как да пишем Facebook страници

И една статия написана от небезизвестния ни Ron Jones от Search Engine Watch. Както сами можете да се досетите по...

Затвори