Защо трябва да използваме истинските си имена в Google Plus?

Услугите на Google се ползват от милиони хора по света, но малка част от тях са чели упътванията за използването им или така наречените „Guidelines„. Това е едно напълно нормално явление – доста малък % от хората, които се записват за дадена услуга, особено ако е безплатна, не кликват на линка „Условия за ползване“ („Terms & Conditions“ и/или „Guidelines“).

Когато се регистрирахте за някоя от услугите на Google (Google Plus, Buzz, Picasa, Reader…) прочетохте ли „Guidelines“? Ако не сте, трябва да знаете, че не е добра идея да използвате чужди имена или псевдоними. Ето каква е политиката на Google относно имената в профилите:

 • Да използвате/изписвате първото и фамилното ви име на един единствен език (примерно само на български).
 • Да попълвате псевдонимите ви единствено в полето „Други имена“.
 • Да не използвате странни символи в имената ви (например Ив4н $ипков – случайно избрано име).
 • Вашият профил и име да представят едно единствено лице.
 • Да не се представяте за друг човек, използвайки имената му.
 • В случай, че промените имената си, няма да можете да правите промени по тях в рамките на 30 дни.
Ако не сте спазили някое или няколко от горепосочените условия, ще получите предизвестие и в рамките на 4 дни ще трябва да направите нужните промени.

В случай, че поради някаква причина не успеете да спазите срока на предизвестието и получите наказание, няма да имате достъп до Google+, Buzz, Reader и Picasa. За щастие достъпът до Gmail пощата ви няма да бъде спиран. Ако искате да си върнете достъпа до горепосочените услуги, ще трябва да направите промени в профилите си според изискванията на Google, след което да поискате преразглеждане на наказанието.

Наложи ли ви се подобна процедура, проверете няколко пъти дали сте въвели всичко според изискванията, преди да пуснете молбата за преразглеждането. Първото преразглеждане на профила се прави в рамките на 24 часа и ако сте спазили упътванията, достъпът до профилите ви ще бъде възобновен. В случаяй, че сте сбъркали нещо, имате право на второ преразглеждане. Тогава обаче от Google ще се сврържат лично с вас :)

Източник: SearchEngineWatch

6 коментара на “Защо трябва да използваме истинските си имена в Google Plus?”

 1. Васил Тошков каза:

  сеп. 08, 11 в 09:12

  Google Plus е направен за хора и това ми харесва. Като започнат да се верифицират имената, ще стане още по-интересно. Според мен именно заради целия този ред с имената и обвързаността на профила с други услуги, до няколко години Google+ ще е водещата социална мрежа.

  Другото, което ми харесва, е че няма фирмени профили/страници. Това за мен е пълната безсмислица. Фирмената страница е сайтът на фирмата и толкова. От Google много ясно го осъзнават и вървят в правилната посока. Социална мрежа само за хора, каквато трябва да е всяка една подобна мрежа, за да има успех.

 2. Pepe Manshon каза:

  сеп. 08, 11 в 09:42

  Зависи от гледната точка :)

  Във фейса и туитър ми харесват именно корпоративните НОВИНАРСКИ профили, които дават един по-хубав и пълен RSS. Засега в Google Plus чета спам или share, който с редки изключения не ме интересува особено.

  Според мен и в Plus ще позволят не-човешки профили рано или късно.

 3. Валентин каза:

  сеп. 08, 11 в 10:41

  Искам да попитам, а те откъде могат да знаят кой съм и дали името, с което съм регистриран е истинското ми име :). А ако въведът верифициране на име как ли ще става това. Иначе за сега бутона на Google+ още не се котира така както на фейса like бутона. Засега хората още си предпочитата фейса (мое мнение). Обаче след една година не се знае кой кого ще е :).

 4. Христо каза:

  сеп. 08, 11 в 10:47

  @Васко
  от Google съобщиха, че съвсем скоро ще пуснат и фирмени профили/страници, а до момента регистрираните такива ще бъдат изтрити.
  За мен Google+ ще последва съдбата на Wave, досега сигналите са точно такива.

 5. Бате Генчо каза:

  сеп. 08, 11 в 16:16

  Само не разбирам, какво им пречеше на гугъл+, да има поле с уеб сайт

 6. Sibo каза:

  сеп. 09, 11 в 08:38

  @Валентин ако не си се снимал заедно с лична карта или м. паспорт, скоро и това ще направиш. Някой фирми в интернет имат вече това изискване за верифициране.


%d блогъра харесват това:
Предишна публикация:
Митове и Легенди за SEO оптимизацията

През последните години SEO (оптимизацията за търсачки) доби широка популярност, като ефективен начин за популяризиране на уеб сайтове. Но колкото и...

Затвори