Интервю с Ann Smarty (@seosmarty) от MyBlogGuest.com

Здравейте, приятели!

Интервю с Ann Smarty (@seosmarty) от MyBlogGuest.com

Предполагам, че ако се занимавате професионално със SEO или производните му, вече сте чули за „ситуацията“ с известния на всички ни сайт за гост-блогване – MyBlogGuest.com. Съвсем наскоро Google наказаха този сайт, който смея да твърдя е доста далеч от всякакви blackhat и СПАМ техники, именно с такова наказание, като деиндексираха целия сайт. Съответно собственичката му – Ann Smarty (@seosmarty), реагира максимално светкавично с публично изявление.

Реално hint-овете от страна на Google и Matt Cutts, шефа на Google Webspam Team-а, започнаха още от 2011 година с няколко видеа по въпроса. А в края на 2013-а, Мат пусна това Google Webmaster Help видео в YouTube именно относно негативите на guest blogging-а използван за SEO цели.

Няколко седмици преди удара, същевременно пусна и блог пост по въпроса в своя блог. Въпреки това, никой от SEO community-то не очакваше толкова драстични мерки и то точно върху този уебсайт. А накрая, след като вече бяха предприели действията пусна и следния tweet:

Matt Cutts Tweet MyBlogGuest

Това е едно интервю с Ann Smarty, от скоро наказания сайт MyBlogGuest.com

Аз имам щастието да познавам Ann малко по-отблизо и проследих цялата ситуация с доста голям интерес. Натуралния ми интерес резултира в едно интервю с нея, в което тя изля набързо своята прясна мъка и болка относно нещата, които се случиха покрай нея. Оригиналът на интервюто можете да намерите на Английски език – тук. А за всички, които не им се занимава да го четат на Английски, ще ви го преведа дословно дума по дума.

Това е едно интервю с Ann Smarty, от скоро наказания сайт MyBlogGuest.com. Прочетете нейните мисли за текущата ситуация, бъдещето на гост блогването и нейните думи към SEO и Уебмастърското общество.


Е: Здравей, Ann. Радвам се, че ми отдели от своето време, имайки предвид текущата ситуация. Държиш ли се?

Ann: С невероятната подкрепа от цялото ни community, няма как да се почувствам по-добре просто! Чувам се с едни от най-старите си приятели, с които дори си мислех, че тотално сме си изгубили дирите през годините. Хората по целия свят ме окуражават и викат за мен! А моите програмисти работят денонощно в момента, за да пуснем една нова платформа (изненада :) ). Определено може да се каже, че съм благословена!

Е: Наказанието срещу MyBlogGuest беше шок за цялото SEO и Уебмастърско общество. Какви бяха първите ти мисли, относно това, когато за пръв път видя наказанието?

Ann: „Най-лошото нещо, което можеше да се случи – се случи: Изгубихме ранкинг позиции за най-важните ни активи: Нашето бранд име„. За съжаление това се оказа, че не е най-лошата част в последствие. Google се оказа, че тръгнаха да преследват и сайтове, които са участвали в нашето community! Това е просто жалко!

Е: Какво мислиш за бъдещето на гост блогването? Изглежда, че Matt Cutts доста сигурно определено какво ще е то.

Ann: Matt може и да е спечелил битката, просто защото зад неговия гръб стои огромна корпорация. Но ние – хората – ще спечелим войната!

Е: Наистина ли мислиш, че другите гост блогващи сайтове са застрашени?

Ann: Изглежда, че ако се прикриваш, скриеш думата „гост“ и го наречеш по друг начин, всичко ще е наред. От Гугъл удариха най-прозрачния гост блогинг бранд под слънцето: По този начин Google доказаха, още по-силно смисъла от black-hat техниките: За да може да спечелиш, трябва да криеш своите стъпки! Докато принципа, който аз съм следвала толкова време в изграждането на MyBlogGuest като бранд е била: Бъди прозрачен, не крий своите сайтове от системата, защото ако го правиш, това е погрешно! И най-смешното е, че точно това ни уби! И въпреки това, аз няма да се предам: (Teaser) Моят следващ проект отново ще е базиран на принципите на качеството и прозрачността.

Е: Сподели моля те и няколко позитивни думи към цялото SEO и Webmaster общество

Ann: Това, което мога да кажа е – силата е в ръцете на хората. Преместих се отвъд океана за да живея в страната, в която тези принципи са били родени. Ние ще спечелим! Google ще бъде поредната голяма корпорация, която ще се самопрецака и ние ще сме там за да го видим.

Тогава и ще се научим да живеем и без Google!

Е: Благодаря ти за отделеното време, Ann. Пожелаваме ти всичко най-добро в бъдещите ти проекти!

Пожелаваме ти всичко най-добро в бъдещите ти проекти!

Ако искате да продължите с активната дискусия по темата, можете да видите тази тема с отвореното писмо до Matt Cutts тук и разбира се, можете да се включите в разговора там :)

А естествено няма да ви откажа и тук да чуя вашите мисли по ситуацията дали подкрепяте guest blogging-а и Ann? :)

%d блогъра харесват това:
Предишна публикация:
Анализ на SEO състезание 2013

Здравейте, колеги. Приятно повлиян от краткия обзор направен от Мариела (цък към нейния обзор), както и този на Катя (цък към нейния обзор), че...

Затвори