{Infographic} LinkedIn в цифри

LinkedIn е социална мрежа, която бързо придоби популярност сред професионалистите, които искат да се свържат с познати, колеги и потенциални работодатели. Съвсем скоро потребитеите на социалката прескочиха 70 милионната бариера, и съответно LinkedIn влезе в класациите на най-популярните социални мрежи и се нареди до наложили се имена като Facebook и Twitter.

Ето и някой факти и статистики относно LinkedIn, които нагледно показват как се използва тяхната мрежа:

LinkedIn Infographic

За какво използвате мрежата LinkedIn?

Вижте pезултатите

Зареждане ... Зареждане ...

11 коментара на “{Infographic} LinkedIn в цифри”

 1. SEОптимизатор каза:

  юли 12, 10 в 11:23

  Колкото повече, толкова повече! Зная, че я знаеш тази прочута фраза на Мечо Пух, но тя е приложима почти навсякъде. В случая става въпрос за канали на трафик, що се отнася до SEO. LinkedIn е една от най-големите социални мрежи в света. Доказала се такава при това. Няколко мои приятели си намериха работа чрез нея. Следователно там също се събират достатъчен брой хора, които могат да бъдат превърнати в посещения за даден уебсайт. Това е и идеята, на цялата работа. А идеята на тази статия е да обърне внимание на колегите, относно това колко точно е популярна LinkedIn, за да не бъде пренебрегвана, когато се правят следващите стратегии на определени компании.

 2. SEОптимизатор каза:

  юли 12, 10 в 11:36

  Ами общо взето, в България също е популярна, особено сред служителите на международни фирми. Тъй като аз досега съм работил само в такива, всички около мен пък знаеха и ползваха LinkedIn. По важното е, че HR-ите от България, активно търсят служители точно чрез тази мрежа, и после чак с помощта на Jobs.bg, Zaplata.bg и т.н.

  Виж как и в моят акаунт всичко е на английски, да – http://bg.linkedin.com/in/eyordanov

 3. SEОптимизатор каза:

  юли 12, 10 в 12:01

  Радваме се, че можем да бъдем полезни с нещо и ние, Андрей!

 4. Банери каза:

  юли 12, 10 в 11:19

  Аз от скоро съм там, малко объркваща ми се струва, но след като казват, че е популярна – вътре съм с двата крака.
  Според мен Фейсбук и Туитър са достатъчни, но както се казва:
  Колкото повече, толкова повече :-)

 5. Tweets that mention [Infographic] LinkedIn в цифри | SEOптимизация -- Topsy.com каза:

  юли 12, 10 в 11:23

  […] This post was mentioned on Twitter by Евгени Йорданов. Евгени Йорданов said: [Infographic] LinkedIn в цифри http://bit.ly/93ULJW […]

 6. Банери каза:

  юли 12, 10 в 11:31

  Съгласен съм, че е една от най-големите. А как обаче стоят нещата в България? По мои лични наблюдения никой не я е чувал. Може би леко са чували за Туитър, ама не знаят и той за какво служил.
  Направил съм си регистрация в нея, защото съм я сметнал за важна социалка. То пък немога да се регистрирам във всички :-)
  Дори изобщо се чудя след като идеята е да намираш работодатели, колеги и т.н. дали да си сменя профила и всичко, което пиша да е на английски език. Силно ме съмнява, че някой ще търси това, което правя, особено в БГ.

 7. Банери каза:

  юли 12, 10 в 11:56

  Аз съм Freelancer, не работя за никой освен за себи си в този бранш. Тоест разликата е, че при мен се свързват хора с доста малки фирми(само български), които не ги интересува нито ЛинкедИн, нито джобс.бг
  Те просто пишат в Гугъл каквото им трябва, евентуално ме намират, поръчват си каквото им трябва и така. Но безспорно и Линкед може да ми бъде от полза. Просто не съм се задълбочавал с нея.
  Ще я взема под внимание!

 8. SEОптимизатор каза:

  юли 12, 10 в 13:51

  Така… както писах и малко по-нагоре на Андрей, всичко зависи от това какъв опит имате професионален. Дали сте работили в някаква фирма, има ли фирмата профил в LinkedIn, колко служители работят там. Пример давам с първата компания, в която работих професионално – Aplus.Net. Американска компания с 300+ служители, като само в София бяха 250+ служители. С всичките се познавах – с кои по-малко, с кои повече. Всичките ги имам като „колеги“ в LinkedIn. А аз съм работил и в още 3 компании, така че като се сложат познатите ми и оттам, като се сложат и хора, с които съм се запознал в последствие, които са пожелали да ме добавят в „мрежата си от конакти“, моята мрежа наброява наистина доста хора… Затова, когато аз направя някакво activity в тази мрежа: пусна event, link, коментар, дори и tweet в Туитър, те го получават на тяхната стена като activity (в стила на Facebook), което аз съм направил. Т.е. работи на принципа на Facebook, но в много по-тясна целева група. Като се има предвид, че щом съм работил с тези хора, то сме работили във компании с малко или много една определена насока, имаме малко или много по-таргетирани интереси, т.е. трафика от LinkedIn е много по-наситен и води посещения, които имат малък bounce rate, висок average time on site, и общо взето вдигат трафичните показателите на сайта като цяло.

  Естествено, това е директният пример с мен и този блог, но реално при всеки нещата са уникални. Аз не мога да зная ти колко и какви конакти имаш в реалния живот и впоследствие трансферирани в онлайн контакти в LinkedIn. Но принципа на който работи такава система от гледна точка на онлайн маркетинга е тази, която съм описал в края на предния параграф. Надявам се да съм се изразил достатъчно ясно. Ако има нещо друго разбира се съм насреща :)

 9. Анастас Мавродиев каза:

  юли 12, 10 в 13:37

  Здравей Евгени,

  Според теб, доколкото ме познаваш, има ли смисъл да използвам този сайт? Знаеш за моите интереси в медицината и интернет бизнеса. Как бих могъл да го приложа в моята работа?

 10. Анастас Мавродиев каза:

  юли 12, 10 в 20:24

  Благодаря, беше изчерпателен.

 11. Какво е LinkedIn? | SEOптимизация каза:

  юли 21, 10 в 13:31

  […] предишната статия за LinkedIn, доста хора, които бяха прочели статията случайно, ме […]


%d блогъра харесват това:
Предишна публикация:
[Video] Number One On THE Google

То и аз бях чувал за невероятни маркетингови стратегии, оптимизации за социални мрежи, рекламни кампании, ама толкова за мощна онлайн...

Затвори