{Infographic} 35 от годините на Стив Джобс: Продуктовия дизайн на Apple

Не зная дали някои от вас забелязоха, но когато Стив Джобс почина, аз не пуснах нищо свързано с него, нито по някакъв начин почетох, какво той е направил за света и т.н. Това го направих изключително умишлено, тъй като хората в днешно време, както обича да казва моя колега и приятел Ален Попович, са станали „клавиатурни нинджи„. За незапознатите, това е понятие, което описва деяния, които биват описвани онлайн, но почти никога не биват извършвани офлайн. Та, много клавиатурни нинджи се събраха да изказват съболезнования и т.н. след смъртта на Стив. Затова и аз реших да изчакам малко, да поутихне целия тоя шум около ситуацията и да кажа и аз нещо за него.

Никога не съм бил от евангелистите на марката. Но, когато става въпрос за продуктов дизайн, малко потребителска електроника има наследството или дори влиянието, което имат от Apple. През последните 35 години, те пуснаха широка гама от продукти и устройства, някои, от които супер-успешни, други не толкова. Един човек стоеше основно и зад двата вида – Стив Джобс.

Преди време колегите от Mashable пуснаха една инфографика, която беше на тема Apple. И сега искам аз да я споделя с вас, защото съм сигурен, че нейният layout ще ви хареса. В нея са отразени повечето Apple продукти и промени в дизайна от 1976 година до малко преди смъртта на Стив Джобс, сега, през 2011.

{Infographic} 35 от годините на Стив Джобс: Продуктовия дизайн на Apple 

Кое тяхно устройство сте ползвали и ви е харесало най-много? Оставете своят коментар за това или просто за Стив!

4 коментара на “{Infographic} 35 от годините на Стив Джобс: Продуктовия дизайн на Apple”

 1. Петър каза:

  ное. 01, 11 в 10:40

  Аз си имам един Ipod U2 SE, който ми служи вярно. Иначе изневерявам на Apple с HTC Desire HD :)

  По-интересно е понятието клавиатурни нинджи :) Всъщност, аз чак сега осъзнавам, че това действие не е продиктувано от нещо друго, а просто от желанието на човек за изява. Сега просто е невероятно лесно да бъдеш забелязан и точно тази лекота провокира хората да се впускат в иначе далечни за тях теми.

 2. инж. Евгени Йорданов каза:

  ное. 01, 11 в 13:27

  Хахахахаха, как можа да изневериш на Apple, бе Пешо! :)

 3. Петър каза:

  ное. 05, 11 в 11:58

  С огромно удоволствие :)

 4. Симеон каза:

  дек. 14, 11 в 20:12

  И аз не бях фен, дори след като вече ползвах iPhone 3G от повече от година. После обаче си купих Blackberry и много бързо оцених iPhone-а си. Като смартфоун, епъл-а е направен десетки пъти по-интелигентно във всяко едно отношение. Работи се много по-лесно и бързо. Не съм съгласен с хората, които говорят, че Епъл се купува само заради добрия дизайн и маркетинг на продукта. Те просто работят много добре. Сега ползвам и iPad, а когато излезе новия iPhone 5, може би него ще си взема.


%d блогъра харесват това:
Предишна публикация:
Фирмите в България Не Комуникират Ефективно!
Фирмите в България Не Комуникират Ефективно!

Скоро една статия прочетена при приятелите от HeyPR ме наведе сериозно да се помисли върху това как комуникират фирмите вътрешно,...

Затвори