Google Забави Бота си при Обхождане на Сайтове покрай Черната Сряда

Google Забави Бота си при Обхождане на Сайтове покрай Черната СрядаКакто знаете, има много сайтове, които решиха да почернят своето съдържание, други направо да минат в режим инкогнито в името на протеста срещу SOPA и PIPA. От Google предложиха за този период един интересен SEO съвет, но решиха и да минат една стъпка по-напред, като забавят бота си от обхождане на всички сайтове за сряда и четвъртък.

Pierre Far от Google, постна на своя Google+ профил, че Google забавят скоростта, с която Googlebot-а crawl-ва съдържание, за да намалят ефекта върху ранкингите на сайответе, ако случайно някой изпусне да послуша съвета от вчера.

Pierre Far каза:

Здравейте уебмастъри! Разбираме, че много от вас се притесняват за ефектите от днешното почерняне на сайтовете ви. Като предпазня мярка, екипа на crawler-а тук в Google конфигурира Googlebot-а на много по-ниски обороти за днешното index-иране, само и единствено с цел резултатите в Google на уебсайтовете, участващи в протеста срещу SOPA, да са минимално засегнати от това им участие.

<

p style=“text-align: justify;“>Честно казано се радваме, че Pierre Far, сподели с нас тези съвети, както и това, че Googlebot-а обхожда малко по на рядко тези дни, за да няма сериозни проблеми. Сайта на SocialEvo, който беше маркиран като основен противник на SOPA и PIPA за местния ни бранш и днес (19.01) ще остане в черно в подкрепа на протестите. След това разбира се, ще отчетем ситуацията с търсачките и ще ви информираме, дали Google са слушали собствените си съвети, когато са ги давали.

6 коментара на “Google Забави Бота си при Обхождане на Сайтове покрай Черната Сряда”

 1. Андрей Димитров каза:

  ян. 19, 12 в 09:14

  Благодаря за полезната информация, наистина не го знаех това с обхождането. Тъкмо започнах да се чудя и аз какво става, тъй като пускам нови сайтове, а те още не са в индекса :)

 2. инж. Евгени Йорданов каза:

  ян. 19, 12 в 10:53

  Няма защо, Анди ;)

 3. Стоян Георгиев - Станчо каза:

  ян. 19, 12 в 14:38

  На мен цялата тази работа с протеста ми се вижда много нелепа. Вместо да протестират от уебмастърския бранш да предложат решение на проблема. Само с протест няма да стане.

  Хората от музикалния и от кинаджийския бранш са си напълно прави. Всичко тегли музика и филми за без пари, а в същото време Замунда прави хиляди левове от реклами.

  Сметката не само, че не излиза ами и отгоре.

 4. Пламен Шопов каза:

  ян. 19, 12 в 18:38

  +1

 5. Димитър Георгиев каза:

  ян. 21, 12 в 17:41

  И при мен имаше проблеми, та потърсих и намерих, че си писал :) btw Евгени как добави в страничната лента G+ и Svejo бутон, че нещо не мога да се оправя :)

 6. инж. Евгени Йорданов каза:

  ян. 24, 12 в 16:12

  Ами малко магийка с кодовете… Малко е сложно да ти го обясня в коментар, Митак. Ако искаш някъде на лично съобщение, по-може ;)


%d блогъра харесват това:
Предишна публикация:
URL адрес
Премахване на URL адрес от Google SERPs

Желаете да премахнете резултат от SERPs-а на Google? Четири стъпки за премахване на резултат от Гугъл, ако имате права върху домейна...

Затвори