От Google правят често Page Rank ъпдейти [юли 2011]

От Google правят често Page Rank ъпдейти [юли 2011]

След едно-седмичния PageRank ъпдейт през месец юни, изглежда от Google пуснаха още един бърз и неочакван PageRank ъпдейт вчера.

Анализирайки информацията от Facebook, Twitter и форумите, изглежда че в повечето случаи наказва блоговете. Повечето уебмастъри са усетили или намаляване на метриката или оставане на същата позиция.

Видяхте ли новият PR ъпдейт? Всичко е било кур капан – всичко надолу с по 1 единица. Всичките SEO блогове, които следя са 1 надолу, някой повече

––-

Аз никога не съм го гледал PageRank-а щото и без това не се занимавам с покупко-продажба на линкове, но ей така за изгъзицата е готино.

––-

Слагай един банер някъде в горната част и пиши „Ако смятате че този сайт заслужава по-висок PR, си изключете компютъра в знак на протест“ Да видят те, гугълци, как ще им падне трафика веднага :)))

––-

Както на повечето от вас си я ясно, тая цифра вече почти няма влияние за класирането в SERPs :) – 80% вече зависи от качеството на съдържанието и линкове от читави сайтове, а останалото са социалки и малко от старите неща.

––-

Инструментите си работят, просто Google обновяват „картинката“ веднъж на няколко месеца и ние виждаме това, което са ъпдейтнали последно (спомням си едни 9 месеца без ъпдейт). Всъщност ПР е постоянно променяща се стойност, само че единствено Google знаят точните числа във всеки един момент.

––-

Гледайте си резултатите в SERPs, следвайте си стратегиите и не мислете за PR :) Основните фактори вече са много повече. Не обещавайте на клиенти, че след 5 месеца ще имат PR 6 (примерно) – ами ако следващия PR ъпдейт бъде след 10 месеца ;) Не е като да не е случвало…

От Google анализират ранкингите в търсачката с техния уникален алгоритъм и Панда ъпдейта. И въпреки, че page rank-а няма почти нищо общо с резултатите при търсене, по-честото му обновяване от страна на Google дразни уебмастърите, карайки ги да обръщат повече внимание на оптимизацията за търсачки (SEO).

7 коментара на “От Google правят често Page Rank ъпдейти [юли 2011]”

 1. Димитър Димитров каза:

  юли 19, 11 в 11:11

  Предлагам бойкот – да спрем да обясняваме на хората (вкл. и клиентите) какво значи тази цифра. Изобщо да го изтрием от речниците си като SEO термин :) Край на споменаването в стаии, новини и т.н. – има PR ъпдейт, OK, Гугел да си го отразяват.

  С малко по-агресивна стратегия и общи усилия, мисля че за 1-2 години ще успеем да го оставим в историята (той така или иначе вече се се запътил натам). В интерес на истината не се шегувам…

 2. инж. Евгени Йорданов каза:

  юли 19, 11 в 11:14

  На мен ми е напълно ясно, Митко, че не се шегуваш. Но проблема идва от журналистите, които пишат новини и им трябват новини. И като няма за какво да пишат, а Google случайно са пуснали ъпдейт и „хоп!“ айде да пишем за page rank ъпдейта. Така, че идеята ти е хубава, харесва ми, но е непостижима в размерите, в които искаш да се случи. Особено в чужбина. Там тачат PR повече и от нас тук в БГ.

 3. Лазар Белев каза:

  юли 19, 11 в 11:24

  Не мога да разбера какво торлкоз всички се втилясват по тоя PR – за хората в час е пределно ясно, че на SERP почти не влияе, а той е това, което реално има значение. При юнския ъпдейт дето го отнесоха някои социалки и директории за статии с не особено уникално съдържание отговорът беше да се затегнат критериите за съдържание и да се поизтрият дублажите. На SERP понижаването на пейдж ранка не се отрази и не мога да разбера що се впрягат толкоз по тоз не особено важен показател?

 4. Димитър Димитров каза:

  юли 19, 11 в 11:34

  Лазар, така научихме хората още в началото :) Тогава PR имаше значение, но нещата се променят. И докато ние (специалистите) сме свикнали много бързо да нагаждаме според новите критерии и тенденции, то при журналистите и нормалните хора този процес отнема значително повече време.

 5. Директно от Google за PageRank ъпдейтите {comics} | Local SEO, Occasional Blogger, Hater каза:

  юли 20, 11 в 11:58

  […] повод зачестилите ъпдейти на Google PageRank-a ви предлагам информация директно от кухнята. Така е […]

 6. bg-gotvach каза:

  юли 27, 11 в 02:36

  Последния PR от 0 на 3 блога е на 1 година. Не че съм привърженик на PR по са важни посетителите

 7. yarkost каза:

  авг. 02, 11 в 08:47

  Отдавна е ясно на всички че този ПР не играе и става само да залъжеш някого да му продадеш някой друг линк :-)


%d блогъра харесват това:
Предишна публикация:
зала София - Интерпред
Social Me Workshop 4 – Тайните на Фейсбук

След поредица успешно реализирани семинари, „Тайните на Фейсбук” е четвъртият, който българската компания Social Me организира. До момента над 500...

Затвори