Отвъд Google Instant: Instant Previews

Отвъд Google Instant: Instant PreviewsПреди седмица от Google съобщиха, че пускат нова услуга в помощ на потребителите, които използват Instant, а именно Previews. Наименованието може да бъде срещнато и като Google Previews или Instant Previews. Тази статия беше готова и миналата седмица веднага след излизането на самия продукт. Просто по някаква причина от Google изтеглиха почти веднага, буквално в първите минути на пускането си, пояснителното видео, което нагледно показва и обяснява какво е Instant Previews и как то помага на потребителите. Затова и изчакахме, докато го предоставят отново, за да довършим тази статия.

С Google Instant вие получавате резултатите от търсенето си със скоростта на своето писане, но това не са всички възможности на търсенето. То не спира до там. Веднъж получили резултатите при написване на специфичната си ключова дума или фраза, ви се налага да изберете сайт измежду многото върнати резултати пълни с блогове, лични и фирмени уебсайтове, новинарски сайтове и др. И това, на което вие базирате този свой избор за най-подходящ сайт за вашето търсене по определена тема, е информацията съдържаща се в резултатите, а именно заглавието, описателното блокче текст под заглавието и URL адреса, към който водят те. С годините търсачките направиха доста подобрения по алгоритмите си така, че основната маса от потребителите им да получават т.н. релевантни резултати, резултати, които са тематични и важни със самото търсене. И ако има инженери или физици сред вас, бих използвал дори думата кохерентни за описание на тези резултати. И всичко това от страна на търсачките с идеята потребителя да получи максимума от своето търсене. А сега, от Google правят още една голяма крачка напред, след като преди няколко месеца изкараха Google Instant, новата функционалност изглежда като малка добавка към това.

Какво представлява Google Instant Previews?

Това е новата крачка на Google, към по-добрия search. Previews представлява ново визуално търсене. От Google, когато обхождат един уебсайт с Googlebot-а си, вече не само гледат съдържанието на страницата под формата на картинки и текст, но и правят цялостен скрийншот. С други думи снимат всяка една отделна страница от Интернет като с фотоапарат. Това спомага на потребителя за по-лесно и бързо търсене, тъй като той може донякъде разбира се да разбере от новата комбинация Заглавие, описателно блокче, URL адрес и Скрийншот на страницата, повече отколкото от старата информация ползвана досега без скрийншотите.

 

Instant Previews от Google

Instant Previews предоставя едно графично преглеждане на определен резултат от търсенето и „повдига“ (highlight-ва) най-релевантните части, правейки намирането на страницата, от която имаме нужда бързо и лесно, все едно прелистваме списание.

Как се използва Previews?

За да го използвате, кликнете веднъж върху малката лупичка, която вече можете да видите до заглавието на всеки резултат при търсене и визуална репрезентация на съответната уебстраница ще се покаже отдясно. От там, просто минете с курсора на мишката си върху, който и да е от другите резултати на страницата за да видите съответното превю на съответния резултат. За тези, които отскоро са спрели да използват и мишката си при търсене (друга функция на Google Instant), за да видите превю на съответната страница от съответния резултат можете да натиснете „стрелка надясно“ на клавиатурата си. А за да преглеждате и останалите резултати и да продължите да браузвате, можете да използвате „стрелка надолу“.

<

p style=“text-align: center;“>

10 коментара на “Отвъд Google Instant: Instant Previews”

 1. инж. Евгени Йорданов каза:

  ное. 18, 10 в 10:30

  Доста по-голямо, определено, Христо. Затова и SEO-тата вече ще трябва и от дизайн да започнат да разбират. В такъв случай аз съм години напред с материала :)

 2. Христо Стоянов каза:

  ное. 18, 10 в 10:24

  С това нещо май Дизайна на сайта ще има още по-голяма значение?

 3. Tweets that mention Отвъд Google Instant: Instant Previews | SEOптимизация -- Topsy.com каза:

  ное. 18, 10 в 11:11

  […] This post was mentioned on Twitter by Петър Петков, Evgeni Yordanov, Cooler-Designs.com, Deb Tech's Only, SEОптимизатор and others. SEОптимизатор said: Отвъд Google Instant http://bit.ly/ipreviews – Instant Previews от #google […]

 4. Христо Стоянов каза:

  ное. 18, 10 в 11:14

  за способностите ти изобщо не се и съмнявам, за моите се тревожа :)

 5. Евтини разговори каза:

  ное. 24, 10 в 17:14

  Да, определено уеб дизайна + опита с CSS и PHP са задължителни за качествена SEO оптимизация ;)

 6. инж. Евгени Йорданов каза:

  ное. 24, 10 в 18:17

  Ако не за самия Оптимизатор, то поне екипа му трябва задължително да има такива познания.

 7. ИНТЕРНЕТ телефон каза:

  ное. 24, 10 в 19:18

  намерих си още един готин блог за четене с Morning Coffee, само дето за съжаление тука линковете са nofollow :)

 8. инж. Евгени Йорданов каза:

  ное. 24, 10 в 19:29

  Така ли? Кой е тоя блог с NoFollow линковете?

 9. ИНТЕРНЕТ телефон каза:

  ное. 24, 10 в 21:07

  имам в предвид линковете към имената в коментарите, а блога е ето този тук:
  https://seoptimizacia.com/google-instant-previews.seo

 10. инж. Евгени Йорданов каза:

  ное. 25, 10 в 12:56

  Интересно… а като разглеждаше коментарите, че са NoFollow, не забеляза ли нещо странно? Като например, че само твоите са?
  Имай предвид, че това не е умишлено, приятелю. Това е така, защото не си прочел темата ни за NoFollow и коментарите ни. Затова ти я предоствавям тук (може да прочетеш и коментарите отдолу):
  https://seoptimizacia.com/dofollow-ili-nofollow-a-tvoyat-sayt-blog-kakav-e.seo#seoptimizacia
  Поздрави!


%d блогъра харесват това:
Предишна публикация:
Уеб дизайнери срещу Уеб програмисти

Затвори