Google-ски Индустриален Шпионаж: Имат къртица в Туитър!

Google-ски Индустриален Шпионаж: Имат къртица в Туитър!

Изглежда Google получават информация за висши служители наети от Туитър, и съответно правят контра-оферти, споменаха от TechCrunch.

Google предложили около 150 милиона долара за да запазят двама продуктови мениджъри, на които е бил предложен поста главен продуктов мениджър в Туитър по-рано тази година (въпреки, че Business Insider твърдят, че цифрите се различават с десетки милиони спрямо реалните – но извод е един, парите са в много и са в милиони)

Много може да се каже за твърдението, че Google отправят тези контра-оферти. Първото, което идва наум е „Не се бъзикайте с нас“. Както и „Ако си служител на Google, и не recruit-ваш хора от Фейсбук, Туитър и Zynga, значи си идиот.“

Няма значение факта, че големите богатства се дават на средно-ниво технически мениджъри, това донякъде трябва да бъде червен флаг. Това количество пари обикновено се пази за създателите на тези компании, които са останали с фирмата до нейното IPO. Всъщност, повечето създатели стигнали до IPO, правят доста по-малко от това.“ казват TechCrunch.

Междувременно, информацията, до която Google се добират подсказва, че някой в Туитър споделя информация. Twitter имаха проблем с изтичане на информация преди 2 години, когато техни вътрешно стратегически бележки станаха публично достояние и съответно това най-вероятно не е останало незабелязано от Google.

Повечето от дискусиите на срещите в Туитър през последните 6 месеца се въртяха около правене на сделка с Google и Фейсбук. На 13-и март 2009 год, е имало среща, например, през която е станало въпрос за сделка при търсенето с Google, но е изразено опасението, че от Google, ще им скъсат задниците, за да намерят най-правилният (точен) туит. Но почти веднага след това някой си е задал въпроса, „А можем ли ние да направим това с Google, което те правят с всички останали?

3 коментара на “Google-ски Индустриален Шпионаж: Имат къртица в Туитър!”

 1. Тишо каза:

  апр. 21, 11 в 09:55

  Защо ли не се учудвам. Това е нормално според мен.

 2. Сериали.com каза:

  апр. 27, 11 в 15:32

  Добре де, Гена… малко тъпо може да прозвучи но.. Google защо просто не купят FB и Twitter и да си решат един път завинаги проблемите? Колкото и да им струва… избиват си ги стократно после. Знам, че FB не е просто една баничка, нито едно кило домати… но всичко си има цена. Няма нещо, което да е безценно! Google за момента са най-големите. Какъв им е проблема да „лапнат“ по-малките от тях и да направят адския монопол. Ще владеят тотално интернет пространството. Не, че и сега не го правят, но се съобразяват и с други. Направят ли го Bing и Yahoo ще вдигнат белите флагове сами.

  Наистина може да звучи малко тъпо и смешно, но си разсъжавам и ми е интересно да чуя и твоето мнение.

 3. инж. Евгени Йорданов каза:

  апр. 27, 11 в 17:10

  Не звучи никак тъпо. Но Марк Зукърбърг няма да продаде Facebook. Чисто и просто от мания и его. Той не го прави от нищо друго.
  А Twitter се опитват да се самопродадат от сумати и време, защото не монетизират достатъчно добре, а фен базата им се увеличава, което за тях е основно само разходи. Така, че аз все пак очаквам Twitter да бъде купен евентуално. Но за Facebook, просто няма такава опция.
  А и Google вече отдавна ги съдят за монополизъм и надали искат да купят и тази мрежа (Туитър) и да станат още по-големи монополисти и съдебните искове да се увеличат…


%d блогъра харесват това:
Предишна публикация:
SEO Конференция №3 през 2011

Няколко наши колеги вече коментираха темата... и то все потенциални лектори. Можете да видите вече и как се трупа напрежението...

Затвори