„Facebook е №1 търсене в трите най-големи търсачки“ казват от Hitwise

Experian Hitwise обявиха, че „Facebook“ е на върха на органичното търсене в развитите страни и Съединените Щати през 4-те седмици на Март месец 2010г. Като цяло търсения свързани с Facebook са общо 8 от 3-те списъка с по 10 на „големите“ (Топ 30).

Yahoo! свързани търсения взимат 6 места, докато такива свързани с MySpace са само 4 в тези Топ 30. Други search terms, които могат да бъдат намерени сред Топ 10 на органичните търсения и за 3-те търсачки са „Youtube“ и „craigslist„.

Hitwise search terms

Добре, но какво означава това за маркетолозите? Ами, както пее Боб Дилан в Subterranean Homesick Blues, „You don’t need a weatherman to know which way the wind blows.“ (Не ти трябва метеролог за да усетиш накъде духа вятъра). Така, че ако все още не сте добавили social networks като Facebook, MySpace и YouTube към вашата маркетинг кампания, значи сте изостанали и продължавате да изоставате все по-назад.

Търсенията по „eBay“ са на върха на платените търсения и в 3-те търсачки. Като цяло, eBay свързаните търсения взимат 8 от Топ 30.

Други 6 ключови думи държат 3 места в списъците, а именно „netflix„, „yellow pages„, „lowes„, „home depot„, „Verizon wireless“ и „white pages„.

Какво означава всичко това, всички тези данни за маркетинга? Означават, че преминаването от традиционните към новите медии е постоянен процес. Процес, който е във възход и не се предусеща скоро нещо да се промени драстично в друга посока. Затова, който иска да успее, трябва да яхне порива на вятъра и да зададе курс „Пълен напред!

%d блогъра харесват това:
Предишна публикация:
„Разбирачите“ използват Chrome

Използват ли родителите Ви Chrome? Не вярвам, но би трябвало — достатъчно сигурен е дори и за тяхна употреба. Като...

Затвори