B2B SEO – оптимизация за търсачки за бизнеса!

B2B SEO - оптимизация за търсачки за бизнеса!Оптимизацията за търсачки и маркетингът на търсенето би трябвало да са приоритети за компании във всяка индустрия. Но особено при B2B нишата, стратегиите за онлайн успехи са различни.

B2B кампаниите на фирмите са по-малки, усложнени, а реализирането на продажби отнема повече време. Ето защо маркетинговите им консултанти трябва да бъдат по-креативни и да поемат различен подход към целевите ключови думи, съдържание и линк билдинг тактики.

1. Да бъдете намерени е само началото.

Проучете внимателно потенциалните ви клиенти, процесите им на вземане на решения за покупка, тъй като цикълът на продажби на B2B компаниите е много по-продължителен.

Разглеждайте подробно статистиките на аналитичен софтуер като Google Analytics, прекараното време на всяка страница, clickthrough rate на призивите за действие към посетителите и цялострана продължителност на посещенията. Свържете се с професионален SEO консултант, който да анализира тази информация и да даде адекватни SEO съвети за подобряване на потребителското преживяване във фирмения уебсайт.

2. Съдържанието е цар.

Повечето уебсайтове на B2B фирми акцентират своето съдържание единствено върху продуктова информация.

Нека съдържанието ви позиционира като лидери в нишата и авторитетен източник. Използвайте видео демонстрации, проучвания и мейл кампании, за да изградите връзка с потенциалните ви клиенти. Създайте корпоративен блог, създавайки добре оптимизирани за ключови думи статии.

3. Обърнете внимание на ключовите думи.

Със сигурност вече знаете, че подбирането на подходящите ключови думи и фрази е ключово за успешната интернет маркетингова кампания. Стремете се към повече разнообразие отколкото уебсайт на бизнес, обслужващ клиенти.

4. Прилагайте нестандартен линк билдинг.

Понеже B2B пазарите обикновено са по-малки отколкото B2C пазарите, по-малък брой уебсайтове биха имали възможността да им предоставят линкове.

Ако съставяте маркетингова стратегия за B2B фирма, проявете повече творчество. Разработете блог с линкбейт на различен (но близък пазар), засягайте по-основни теми в интересите на разнообразни клиенти, за да привлечете тяхното внимание и споделяйте тези статии в социалните мрежи.

5. Пишете за разнообразна аудитория.

Ако дадена компания продава ERP системи, тя може да бъде посетена от маркетинговия екип на потенциална фирма-клиент, но в същото време от друг раздел, за да се оцени продукта (примерно персонала във финансовия раздел), а е също толкова вероятно и системния администратор да желае да разгледа дали софтуерът би се интегрирал успешно във всички системи.

Източник: SEOMarketing

<

p style=“text-align: left;“>Ако някой от вас иска да види останалите съвети и да ги чуе наживо, то може да го направи в моята лекция, като част от B2B Zero Marketing.

8 коментара на “B2B SEO – оптимизация за търсачки за бизнеса!”

 1. Иван Иванов каза:

  мар. 19, 12 в 14:50

  Успех на лекцията в сряда. Не видях нищо обаче за социалните мрежи или те са неподходящо усилие за по-свития фирмен пазар?

 2. маг.инж. Евгени Йорданов каза:

  мар. 19, 12 в 14:53

  Напротив, Иван. Виж лекцията от 14:45ч на Ален Попович. Самото й заглавие „Провокирай смело: Как да поддържаме интереса на феновете и да ги караме да се завръщат отново и отново!“ не подсказва това, но реално лекцията там е за Социални мрежи.

 3. Петър Трайчев каза:

  мар. 29, 12 в 20:44

  Чудесен пост,

  Бих добавил към създаването на съдържание и обучителни материали, презентации за сайтове от тип slideshare. Също така и ПР стратегия с основна цел SEO, като се провежда във високо ранкирани и платени ПР сайтове, които дистрибутират в мрежа от партньори, журналисти, соц. мрежи и др. Интервюта във медии, по възможност и с фолоу линк.

 4. Хрисим Тодоров каза:

  юни 19, 12 в 15:44

  Получавам по пет шест заявки за размяна на линкове на седмица. Как мислите след пингвина дали е добре да се разменят линкове?

 5. маг.инж. Евгени Йорданов каза:

  юни 20, 12 в 08:58

  Рамяната на линкове не е проблемна, стига те да не са разположени sitewide. Както и новата бройка на седмица да изглежда натурално като брой – естествено, човешки. Не да иажем за една седмица получавате 10 000 линка наведнъж.

 6. Хрисим Тодоров каза:

  юни 21, 12 в 15:21

  Е, аз няма как да разменя 10000 линка за седмица :) Значи да са в текста, а ако аз слагам в сайдбара, това дали би било проблем?

 7. Хрисим Тодоров каза:

  юни 21, 12 в 15:21

  Имам предвид проблем за моя сайт. За техните стана ясно.

 8. маг.инж. Евгени Йорданов каза:

  юни 21, 12 в 15:33

  За твоя проблем няма да има. За техните, това вече е друг въпрос ;)


%d блогъра харесват това:
Предишна публикация:
Внимавайте с Google AdWords
Google AdWords – Внимавайте с Рекламата и Купоните!

Напоследък се случват доста неща, около системата на Google за платена реклама - AdWords. Информация буквално вали от различни места,...

Затвори