Проследяване на 5 метрични параметъра във Facebook Insights

Проследяване на 5 метрични параметъра във Facebook Insights – и защоАко понастоящем работите в областта на цифровите технологии, най-вероятно сте хвърлили един поглед на Facebook Insights. В края на краищата много хора отговарят за управлението на онлайн общности като Facebook, и трябва да проследяват метрични параметри и да докладват периодично на ръководството.

По всеобщо признание, Facebook не предлага най-изчерпателния набор от данни. Фактически някои хора откриха като средство за заобикаляне на проблема инсталирането на Google Analytics на тяхната Facebook страница за по-задълбочена информация.

Но Insights всъщност вероятно обслужва повечето марки съвсем добре. Той предоставя основни данни, които могат да ви кажат много за това дали и как се представяте в платформата.

Моят въпрос е следният: Дали хората просто съобщават своите предпочитания и основни взаимодействия? Или, те наистина ли се „гмурват” в данните, вземайки правилните данни и превръщайки ги в достоверни сведения за марката?

Някои да. Други – не.

Днес ще разгледаме пет основни метрични параметъра, които мисля, че са полезни за повечето марки и как можете да използвате тези данни и да ги накарате да работят за маркетинга на вашата фирма онлайн.

1. Преглед на подпрозорци

Също както правите преглед на Google Analytics във вашия блог, едно от първите неща, които винаги искам да знам е, кои части от моята интернет страница посещават хората. Във Facebook не е по-различно. Кои подпрозорци гледат феновете? Тук описваме как да разберете.

Какво да правя с данните: имах клиент, при който след като наскоро направихме преглед на  Insights, открихме, че достатъчно хора посещават подпрозорците за дискусии. Само един проблем: нямаме съдържание в този подпрозорец. Тези данни ни принудиха да преосмислим нещата. Хората очакваха съдържание в този подпрозорец-защо? След известна дискусия по този въпрос ние излязохме със стратегия, която вярвам, че ще ни помогне да подобрим ангажимента си към “феновете” и накрая, ще помогне на клиента да постигне своите цели онлайн.

2. Външни препоръчващи

Кои са най-големите източници за препоръчване онлайн? Това вероятно ще да или Вашата интернет страница, или Twitter. Но неизменно други интернет страници също ще си проправят път. Защо се появяват тези страници? Ваша работа е да разберете защо.

Какво да правим с данните: това зависи от целите ви. Ако се опитване да привлечете хора към вашата страница във Facebook от други канали, това е прекрасен метричен показател за проверка кое работи и кое – не. Ако трафикът във Facebook не е непременно една от основните ви цели, все още си струва да ограничите тези малко известни интернет страници, които привличат хора към Вашата страница. Може би това е страница, от която е взет постинг в блог, който нашият изпълнителен директор е написал преди време (може би там има стратегия). Може би това е единичен туит, който лице с особено голямо влияние във вашия бранш е направило преди седмица. Какъвто и да е случаят, струва си да проучите, колкото поп-добре информирани сте с богат набор данни, толкова по-ефективно ще вземате решение.

3. Обратна информация за постове

Ще намерите тези данни под “Взаимодействия” в раздела за преглед на вашата страница. Те измерват броя на “Харесва ми” и направените коментари на вашите постове.

Какво да правим с тези данни: в действителност вие тук търсите процента на увеличение всеки месец. Ако ангажиментът и двойната обратна информация са сред целите ви, това е основното, което трябва да проследите. Още повече, не забравяйте да проверите броя на “Харесва ми” и “Коментари” през месеца. Къде са вашите върхови стойности? Появили ли са се те, когато сте желаели да се появят? Броят на “Харесва ми” и на коментарите към някой пост изненада ли ви? Вземете цялата тази информация от тук.

4. Активни потребители през месеца

Този метричен показател представя броя на хората, които са повлияли (с Харесва ми или коментар) или са видели (без да са фенове) на вашата страница или постове.

Какво да правим с тези данни: Най-напред, погледнете нарастването или намаляването на процентите месец за месец, което ще ви даде добра индикация колко хора посещават и въздействат на вашата страница в сравнение с предишните няколко месеца. След това, вижте броя спрямо броя на “пожизнено Харесва ми” точно в ляво – как се натрупва? Помнете, че активните потребители през месеца не оказват влияние върху феновете – събира и такива, които не са фенове. Така, отново, ако една от целите ви е ангажимент, това сравнение е добро – и трябва да е с доста високо съотношение.  

5. Прегледи на страницата

Тази цифра представя общия брой на прегледите на вашата страница във Facebook – и включва фенове и такива, които не са фенове (включително и тези, които не са регистрирани във Facebook). Можете да ги намерите в подпрозорец за потребители под “Активност.”

Какво да правим с тези данни: тук можете действително да видите в кои дни от седмицата хората преглеждат страницата ви – и как върховите стойности съответстват на вашето съдържание. Разбираемо е тази диаграма да се покрива с дните, в които поствате – прекрасен начин да определите кои постове могат да насърчат феновете да кликват на актуалната ви страница (помнете, че не става въпрос за прегледите на полето с новини – става въпрос за действителните прегледи на вашата Facebook страница).

А вие? Кои метрични показатели на Facebook Insights гледате всеки месец? И, по-важното, какво правите с тези данни?

Оригинал: Стамен Стаменов (Facebook Marketing Solutions)

%d блогъра харесват това:
Предишна публикация:
Защо трябва да използваме истинските си имена в Google Plus?

Услугите на Google се ползват от милиони хора по света, но малка част от тях са чели упътванията за използването...

Затвори