25-те Най-Зарибяващи Facebook Игри

Всички знаем какво е Facebook и част от причините той да е такъв хит са много зарибяващите му мини-игри. Facebook има добра уеб базирана платформа, сравнително добре написани API-та и подробна документация, която е много удобна за програмистите, създаващи персонализирани апликейшъни.

25-те Най-Зарибяващи Facebook Игри

Мини игрите във Фейсбук са неоспоримо забавни за игра, но всъщност основната причина тези игри да са толкова пристрастяващи е, че играчите са свързани с хиляди други Facebook потребители, които играят същите игри. С други думи, играта на multi-player с приятели е издигната до съвсем ново ниво на забавление. Какво може да е по-забавно от това да играеш напълно безплатни игри и в същото време да увеличаваш списъка си с приятелите? Тук сме събрали Топ25 на най-пристрастяващи игри във Facebook. Надяваме се освено тоновете забавление, което ще ви донесат тези игри и да си създадете малко нови приятели!

И не забравяйте да натиснете ALT+Tab, когато наблизо минава шефа, за да скриете какво правите наистина :)

 1. FarmVille
  Фармвил (FarmVille) е флаш игра с готини пейзажи и сладки персонажи. Изключително иновативна игра е и е с приятен и забавен интерфейс.

  Facebook Фейсбук игра - FarmVille

 2. Word Challenge
  Създадена от Playfish, тази игра тества вашите речник и бързина на мислене. Дават ви се разбъркано 6 букви, с които вие трябва да направите 3 6-буквени думи за определено време.

  Facebook Фейсбук игра - Word Challenge

 3. Texas Holdem Poker
  Още една игра, създадена от Zynga, което определено е сред най-известните мини игри във Facebook.

  Facebook Фейсбук игра - Texas Holdem

 4. Cafe World
  Cafe World е класическа ресторантьорска игра във Фейсбук, създадена от Zynga. Целта на играта е да управлявате един ресторант с най-добрите си приятели.

  Facebook Фейсбук игра - Cafe World

 5. Treasure Isle
  Ако харесвате приключенски игри, Treasure Isle е идеалната игра за вас! Геймплеят позволява да търсите различни съкровища, като избирате различни персонажи в играта.

  Facebook Фейсбук игра - Treasure Isle

 6. Mafia Wars
  Мафия Уорс (Mafia Wars) е Facebook игра, в която се говори за всичко, свързано с една истинска Мафия. Можете да играете тази игра заедно с вашите Фейсбук приятели.

  Facebook Фейсбук игра - Mafia Wars

 7. Pet Ville
  В Pet Ville можете да сис създадете собствено животинче, да му дадете собствено име и да му намерите дом. Играта е създадена от Zynga.

  Facebook Фейсбук игра - Pet Ville

 8. Happy Aquarium
  Happy Aquarium е позната още като най-голямата „рибна“ игра във Фейсбук. Има над 28 милиона играчи, които са направили тази игра толкова популярна.

  Facebook Фейсбук игра - Happy Aquarium

 9. Fish Ville
  Фишвил е друга интересна аквариумна игра. Правилата на играта позволяват различни по големина риби да бъдат отглеждани във виртуален аквариум.

  Facebook Фейсбук игра - Fish Ville

 10. Pet Society
  Много интересна игра, в която създавате свой виртуален домашен любимец  и си го отглеждате. Тези животинки тук приличат много на хората и примерно могат да ходят за риба или на шопинг…

  Facebook Фейсбук игра - Pet Society

 11. Zoo World
  Zoo World е една чудесна игра, където можете да си направите цяла зоологическа градина и да я гледате, докато се разраства с времето. Ако имате повече „съседи“, печелите повече пари и обновявате градината.

  Facebook Фейсбук игра - Zoo World

 12. Restaurant City
  Това, което правите в тази Фейсбук игра, е да декорирате свой ресторант и в крайна сметка да го движите. Ще трябва да задоволявате клиентите си, за да получавате по-високи оценки от тях, съответно бакшиши, съответно печалби и т.н.

  Facebook Фейсбук игра - Restaurant City

 13. MindJolt Games
  Това не е само игра, а цяла библиотека от такива, която може да се разраства до безкрай. Можете да си прекарате прекрасно, занимавайки се с тези малки игрички в тази игра.

  Facebook Фейсбук игра - mindjolt games

 14. Hotel City
  Хотел сити е интересна игра, написана от Playfish. Тази игра е нещо средно между старата игра Sim Tower и играта Restaurant city. В тази игра вие можете общо взето да наблюдавате и управлявате един хотел.

  Facebook Фейсбук игра - Hotel City

 15. Social City
  В тази игра, можете да строите къщи и да увеличавате населението. Можете също и да създавате сгради за почивка, за да поддържате населението си щастливо. А примерно създаването на фабрики ви печели пари, тъй като по този начин произвеждате стоки, които продавате на своето население.

  Facebook Фейсбук игра - Social City

 16. YoVille
  е невероятна двуизмерна игра, където Фейсбук потребителите могат да работят, играят, да си говорят с други потребители в един анимиран свят. Играчът може да декорира домът си или да осинови животинче например.

  Facebook Фейсбук игра - YoVille

 17. Happy Island
  Тази игра се развива на Острова на забавленията, който самият играч трябва да развива. Точно развиването на този остров и създаването на нови атракции генерира печалбите в тази игра.

  Facebook Фейсбук игра - Happy Island

 18. Bejeweled Blitz
  Това е една от основните игри тип пъзел във Фейсбук, разработена от Pop Cap и всеки може да играе тази игра, защото е изключително лесна и интуитивна.

  Facebook Фейсбук игра - Bejeweled Blitz

 19. Country Life
  Кънтри лайф е друг вид фермерска игра, доста различна от играта Farm Ville. Тук насажденията могат да бъдат „жънати“ за пари.

  Facebook Фейсбук игра - Country Life

 20. Farm Town
  Тук играчът събира точки, като прекопава полето. Тези точки му помагат да отключи неща, които би искал да си купи. Например семена и животни.

  Facebook Фейсбук игра - Farm Town

 21. Happy pets
  Тази игра се отнася изцяло до отглеждането на домашни любимци. Тук играчът ще трябва да се занимава с животинчето си – да го храни, почиства след него и да си играе с него, все едно е истинско.

  Facebook Фейсбук игра - Happy pets

 22. Island Paradise
  Тази Facebook игра е създадена от Meteor Games. В тази странна игрица, играчът попада на самотен остров, където ще трябва да отглежда насаждения, намира съкровища и да се среща със съседите си! А уж беше изолиран остров…

  Facebook Фейсбук игра - Island Paradise

 23. Tiki Resort
  В играта Tiki Resort играчът създава китно туристическо градче на отдалечен от цивилизацията самотен, но красив остров.

  Facebook Фейсбук игра - Tiki Resort

 24. Bumper Sticker
  С помощта на програма за обработка на снимки (например Adobe Photoshop), играчът може да превърне определена снимка в т.н. Facebook Bumper Sticker. За тези, които не знаят на английски, bumper sticker представлява лепенката, залепена на задницата на някоя кола.

  Facebook Фейсбук игра - Bumper Sticker

 25. Bubble Island

Тази забавна пъзел игра е базирана на доста познат ни аркаден модел, който обаче е бил префасониран за социален гейминг. Тук потребителят стреля с оръдието си с цветни топки, като идеята е да се улучат топки със същия цвят за да преминава напред в нивата.

Facebook Фейсбук игра - Bubble Island

Надяваме се споделените от нас игри да ви послужат, ако не за забавление, то поне за списък с игри, които да блокирате, когато вашите приятели ви пратят покана с някоя от тях :)

16 коментара на “25-те Най-Зарибяващи Facebook Игри”

 1. SEO oптимизатор каза:

  сеп. 20, 10 в 10:27

  Цитата на една приятелкам специално за Farmville: „…да цъкаш на всяко квадратче, беше ужасно…“. Интересно ми е какво мислят истинските фермери по въпроса с трудното цъкане върху квадратчета… :)

 2. Андрей Димитров каза:

  сеп. 20, 10 в 09:44

  Браво Гена, добър списък си направил (хи-хи). Игричките са наистина много, дори аз лично почнах с FarmVille, от там съм цъкал на Treasure Isle, Country Life, Social City, но най-съм се зарибявал по покера. Истината е, че поне на мен всичко това вече ми омръзна и използвам Facebook само за спамилка. Но на обикновенния юзър тези игри се оказват наистина голямо пристранстяване.

 3. Tweets that mention 25-те Най-Зарибяващи Facebook Игри | SEOптимизация -- Topsy.com каза:

  сеп. 20, 10 в 09:57

  […] This post was mentioned on Twitter by SEОптимизатор, Петър Петков, Евгения Симеонова, Krasina Pencheva, Diliana Bazelkova and others. Diliana Bazelkova said: RT @dStoianova: RT @seoptimizacia 25-те Най-Зарибяващи Facebook Игри http://bit.ly/axYbXY […]

 4. SEO oптимизатор каза:

  сеп. 20, 10 в 11:25

  Всичко това зависи от характера на Фейсбук потребителя, Наско. Признавам, че и аз не съм отделил много време точно за тези неща във Facebook, но това е така, заради напите характери и за това, за което реално ние използваме тази социална мрежа. Повечето потребители на мрежата (тийнеджърите, които сформират 55% от потребителите) основно си теглят късметчета, играят на игрички и гледат снимки вътре. Съответно това е една голяма ниша, която съответно се стараят колегите дивелъпъри да бъде запълнена подобаващо.

 5. Анастас Мавродиев каза:

  сеп. 20, 10 в 11:16

  Забавна статия, повдигна ми настроението. Мисля, че тези игри са пълна загуба на време. Никога не съм ги играл.

 6. tatqna каза:

  окт. 31, 10 в 18:16

  kak da igraq tezi igri

 7. Андрей Димитров каза:

  окт. 31, 10 в 19:43

  OMG!!! Ами влизаш и играеш.

 8. инж. Евгени Йорданов каза:

  окт. 31, 10 в 19:46

  Андро, не се ядосвай, приятелю. Не всички знаят как да правят всичко.

  Скъпа, Татяна, трябва предварително да си влязла с Фейсбук профила си в самия Facebook. Когато си го направила това, трябва да си избереш някоя от игрите на тази страница, да запомниш (най-добре да копираш) името й от тази страница, и да го напишеш (поставиш) в полето за „Търсене“ най-отгоре на страницата на Facebook. По този начин ще намериш страницата със съответната игра във Facebook, следователно оттам нататък ще трябва да я играеш сама :)

 9. Андрей Димитров каза:

  ное. 01, 10 в 19:53

  Извинявам се!

 10. инж. Евгени Йорданов каза:

  ное. 01, 10 в 21:24

  Няма за какво да се извиняваш, приятелю. Не е станало нищо лошо. Просто не всички са като нас с теб, затова трябва да сме толерантни към другите хора.
  П.С. – не се извинявай, освен ако наистина не си направил нещо лошо като цяло. Трябва да си по твърд и да отстояваш целите и мислите си. Зная, че го можеш ;)

 11. elpak каза:

  ное. 29, 10 в 10:44

  Коментирам подхода на отговора на Гена и Андрей към въпроса на Татяна „kak da igraq tezi igri“(не се научи да пишеш на кирилица?)За да зададеш подобен въпрос или си под 15, или над 50. Линк не си искала да вземеш, за какво ти трябваше да задаваш такъв въпрос? Наистина ми е интересно.
  „Ами влизаш и играеш“ колко по просто да ти го каже?
  „следователно оттам нататък ще трябва да я играеш сама“ Гена помогни на момичето и след това;-)
  „Трябва да си по твърд и да отстояваш целите и мислите си. Зная, че го можеш“ ако още не си влязъл, влез в политиката имаш жестоко бъдеще Гена;-)
  и един въпрос защо като правя copy/paste на дадена твоя фраза заедно с избраното се взима и следният текст?
  „Още тук: 25-те Най-Зарибяващи Facebook Игри | SEOптимизация “
  Поздрави

 12. инж. Евгени Йорданов каза:

  ное. 29, 10 в 12:54

  Хахаха… Мерси за резюмето Пано! За политиката съм пас. А това, което бях забравил да кажа на Татяна, е че аз умишлено съм направил заглавията на всяка игра линкове, които могат да бъдат кликнати, от всеки, който иска да ги играе тези игри и просто да бъде заведен до съответната игра по този начин.
  Колкото до копирането на текста. Тъй като мен много ме дразни кражбата на съдържание от чужди места. Съм автоматизирал процеса за това, ако някой копира съдържание, да сложи връзка към оригиналния източник, автоматично. Затова и това, което се копира, се копира със заглавието и връзката към източника.
  Поздрави!

 13. инж. Евгени Йорданов каза:

  ное. 30, 10 в 15:42

  Не се вграждат, Пано. Ползва се една външна услуга за това. Ако те интересува, пиши на мейл ще ти я кажа, че тук не е по темата просто.

 14. elpak каза:

  ное. 30, 10 в 14:42

  При копирането на текста, за да се сложи автоматично връзка към оригиналния източник тези тагове div къде се вграждат ?

 15. oktay каза:

  мар. 17, 11 в 20:54

  vyarvayte mi resort world e nay dobriya no ne znam zasto ya nyama v klasaciyata

 16. Ирфан каза:

  авг. 25, 11 в 20:12

  Освен Мафията нищо друго не съм играл. Залъгалки за убиване на времето.


%d блогъра харесват това:
Предишна публикация:
Всичко, което Трябва Да Знаете за Google Instant

От Google стартираха "Google Instant" миналата седмица с доста помпозна пресконференция, която беше предавана наживо в YouTube. От тогава досега...

Затвори