Google Забави Бота си при Обхождане на Сайтове покрай Черната Сряда

25 Flares 25 Flares ×

Google Забави Бота си при Обхождане на Сайтове покрай Черната СрядаКакто знаете, има много сайтове, които решиха да почернят своето съдържание, други направо да минат в режим инкогнито в името на протеста срещу SOPA и PIPA. От Google предложиха за този период един интересен SEO съвет, но решиха и да минат една стъпка по-напред, като забавят бота си от обхождане на всички сайтове за сряда и четвъртък.

Pierre Far от Google, постна на своя Google+ профил, че Google забавят скоростта, с която Googlebot-а crawl-ва съдържание, за да намалят ефекта върху ранкингите на сайответе, ако случайно някой изпусне да послуша съвета от вчера.

Pierre Far каза:

Здравейте уебмастъри! Разбираме, че много от вас се притесняват за ефектите от днешното почерняне на сайтовете ви. Като предпазня мярка, екипа на crawler-а тук в Google конфигурира Googlebot-а на много по-ниски обороти за днешното index-иране, само и единствено с цел резултатите в Google на уебсайтовете, участващи в протеста срещу SOPA, да са минимално засегнати от това им участие.

Честно казано се радваме, че Pierre Far, сподели с нас тези съвети, както и това, че Googlebot-а обхожда малко по на рядко тези дни, за да няма сериозни проблеми. Сайта на SocialEvo, който беше маркиран като основен противник на SOPA и PIPA за местния ни бранш и днес (19.01) ще остане в черно в подкрепа на протестите. След това разбира се, ще отчетем ситуацията с търсачките и ще ви информираме, дали Google са слушали собствените си съвети, когато са ги давали.

Можете да коментирате чрез:

Loading Facebook Comments ...

6 коментара на “Google Забави Бота си при Обхождане на Сайтове покрай Черната Сряда”

 1. Андрей Димитров каза:

  ян. 19, 12 в 09:14

  Благодаря за полезната информация, наистина не го знаех това с обхождането. Тъкмо започнах да се чудя и аз какво става, тъй като пускам нови сайтове, а те още не са в индекса :)

 2. инж. Евгени Йорданов каза:

  ян. 19, 12 в 10:53

  Няма защо, Анди ;)

 3. Стоян Георгиев - Станчо каза:

  ян. 19, 12 в 14:38

  На мен цялата тази работа с протеста ми се вижда много нелепа. Вместо да протестират от уебмастърския бранш да предложат решение на проблема. Само с протест няма да стане.

  Хората от музикалния и от кинаджийския бранш са си напълно прави. Всичко тегли музика и филми за без пари, а в същото време Замунда прави хиляди левове от реклами.

  Сметката не само, че не излиза ами и отгоре.

 4. Пламен Шопов каза:

  ян. 19, 12 в 18:38

  +1

 5. Димитър Георгиев каза:

  ян. 21, 12 в 17:41

  И при мен имаше проблеми, та потърсих и намерих, че си писал :) btw Евгени как добави в страничната лента G+ и Svejo бутон, че нещо не мога да се оправя :)

 6. инж. Евгени Йорданов каза:

  ян. 24, 12 в 16:12

  Ами малко магийка с кодовете… Малко е сложно да ти го обясня в коментар, Митак. Ако искаш някъде на лично съобщение, по-може ;)


25 Flares Facebook 8 Google+ 11 Twitter 3 LinkedIn 3 25 Flares ×
Предишна публикация:
URL адрес
Премахване на URL адрес от Google SERPs

Желаете да премахнете резултат от SERPs-а на Google? Четири стъпки за премахване на резултат от Гугъл, ако имате права върху домейна...

Затвори